Foto: Shutterstock

Kā radīt ziemīgu sajūtu, ja lielās sniega kupenas vēl nav savēlušās aiz loga? Sniedziņš jāuzbur mājās, turpat virtuvē. Un kā gan labāk to izdarīt, ja ne ar gardumiem, kas apkaisīti ar gaisīgu baltā pūdercukura kārtiņu.

Lai sniegoto sajūtu uzburtu deserta šķīvī, lielu prātošanu nevajag – jāķeras pie kādas kārdinošas receptes, jāiesaista gatavošanā saldumus mīloši palīgi, un jāķeras pie darba. Sniega sajūtu visvienkāršāk būs uzburt ar ziemas vitamīnu pilnajiem gardumiem – dzērvenēm pūdercukurā. Bet, ja gribas ko kraukšķīgāku, silti cepumiņi, kuriem uzkaisīts pūdercukurs būs tieši laikā.

Un kāpēc gan nepārvērst brīvdienu ēst gatavošanu par piedzīvojumu, jo galu galā, kad bija pēdējā reize, kad pats pagatavoji tik nepieklājīgi garšīgos, ar ievārījumu pildītos virtuļus vai gaisīgos cukura sīrupa zefīriņus? Izvēlies kādu no 14 sniegbaltajām receptēm un dzīvo garšīgi!

Dzērvenes pūdercukurā

Foto: Shutterstock

Lielisks veids kā saglabāt ilgākam laikam dzērvenes, kuras var ēst kā konfektes, greznot ar tām kūkas vai iesaiņot tās jaukā dāvaniņā.

Lasīt vairāk

Mājās gatavoti vaniļas zefīri jeb 'maršmelovi'

Foto: Shutterstock

Kas to būtu domājis, ka saldo, ķepīgo un mutē kūstošo zefīru var tik vienkārši pagatavot mājās. Pagatavošanai gan nepieciešamas pāris stundas, bet zinot, ka sastāvā būs tikai pašu liktas lietas, tas ir tā vērts!

Lasīt vairāk

Sniegbaltā Filadelfijas siera kūka ar vīģu cepurīti

Foto: Privātais arhīvs

Skaisti balta, kārdinoša un patīkami salda Filadelfijas siera kūka ar burvīgām vīģu daiviņām virspusē. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā Olga Elste, kura piedalījās Philadelphia recepšu konkursā.

Lasīt vairāk

Tradicionālā vācu biezpiena štolle

Foto: Shutterstock

Tradicionāls vācu Ziemassvētku gardums, kas jācep ļoti laicīgi, lai līdz svētkiem štolle paspētu nobriest. No dotā produktu daudzuma iznāks viens kukulītis.

Lasīt vairāk

Mīkstie kanēļa zefīriņi svētkiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Cukuroti, smaržīgi un ak, cik saldi! Gaisīgie zefīri būs ideālais Ziemassvētku našķis ikvienā mājā. Pie reizes, skaisti iesaiņotie zefīra gabaliņi var kalpot kā paša gatavota dāvana svētkos.

Lasīt vairāk

Vaniļas cepumi pēc 19. gadsimta receptes

Foto: Shutterstock

Trausli, smaržīgi un ļoti garšīgi. Ar bieza ievārījuma palīdzību salipina kopā divus cepumus, veidojot nelielu kūciņu. Svarīgi cepumus necept pārāk ilgi, tiem ir jābūt gaišiem.

Lasīt vairāk

Kanēļmaizītes ar gardu krēmsiera glazūru

Foto: Shutterstock

Ļoti smaržīga, garda smalkmaizīte, kas aplieta ar krēmsiera glazūru, iekarojusi pasauli ar nosaukumu "Cinnabon". Šīs slavenās bulciņas cepēji gan neatklāj nevienam savus cepšanas noslēpumus, bet tu vari izmēģināt savus spēkus tās atdarināšanā. Šai maizītei ir jābūt mīkstai un pūkainai, to pasniedz vēl siltu, pārlietu ar gardo krēmsiera glazūru. No mūsu receptē piedāvāto sastāvdaļu dotā daudzuma iznāks 12 kanēļmaizītes.

Lasīt vairāk

Citronu kūciņas ar olbaltuma cepurīti

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Skaistas un gardas glazūrkūciņas ar ne mazāk iespaidīgām olbaltuma cepurītēm. Bet zem gaisīgā bezē paslēpies saldi skābais citronu krēms, kas desertam piešķirs atsvaidzinošu garšu.

Lasīt vairāk

Saldie bezē cepumi

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Tik skaisti un gardi – bezē cepumi, kas izzīmēti sirdīs un lāsītēs. Būs lieliski īpašiem gadījumiem, mājās gatavotām dāvanām vai tematiskām ballītēm.

Lasīt vairāk

Mājās gatavoti cepumi ar ievārījuma pildījumu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Brīvdienu projekts virtuvē – gardi sviesta mīklas cepumiņi, kas pildīti ar smaržīgu ogu vai augļu ievārījumu. Izvēlies tādu , kas pagatavots vēl šovasar, piemēram, kazeņu, ķiršu, zemeņu vai aveņu, un cepumi sanāks vēl jo garšīgāki.

Lasīt vairāk

Šokolādes un mandeļu cepumi ar pūdercukuru

Foto: Vida Press

Šie šokolādīgie mandeļu cepumi izskatās tik kārdinoši un ziemīgi, ka pirmā sniega gaidās tā vien gribas ļaut vaļu bērnišķīgai sajūsmai un slepus nolaizīt saldo pūdercukura kārtiņu.

Lasīt vairāk

Virtuļi ar ievārījuma pildījumu jeb berlīneri

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Grēcīgi gards rauga mīklas našķis, no kura grūti atteikties. Vēl jo vairāk, ja tas ir tik gaisīgs un apviļāts pūdercukurā. Īstais laiks virtuļus gatavot ir tieši tagad, kad ievārījums ir tik svaigs!

Lasīt vairāk

Ziemīgais rīsu krēms ar dzērveņu un ābolu mērci

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Meklējot saldēdienu idejas, noteikti vērts izmēģināt šo ziemīgo rīsu krēmu. Pagatavošana itin vienkārša, bet rezultāts - izcils!

Lasīt vairāk

Eņģeļu kūka

Foto: Shutterstock

Eņģeļu kūka - gaisīga kā pirmais sniegs un tik garda! Dekorēšanai noderēs jebkādi augļi vai ogas. Un, starp citu, recepte, ir piemērota arī kaloriju skaitītājiem.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!