Foto: Shutterstock
Vai atceries bērnības rītus, kad brīvdienās ātrāk izrausties no gultas mudināja nāsis tīkami "kutinošais" pankūku aromāts? Tad naski vajadzēja jozt uz virtuvi, lai noskaidrotu, kādas pankūkas tiek ceptas: plānās, biezpiena vai īpaši čaganās un pufīgās rauga pankūciņas, kas daudziem joprojām ir vismīļākās. Šī veida pankūku neapšaubāmo populāritāti pierāda arī fakts, ka "Tasty" krājumos uzgājām piecas dažādas rauga pankūku receptes, ko nu nododam tev vērtēšanai.

Lai brokastis nekavētos, pirmā lieta, kas šorīt jāpaveic, ir pankūku mīklas iejaukšana, jo būs jāpagaida kāds laiciņš, lai rauga mīkla siltumā uzbriestu un vairākkārt palielinātos apjomā.

Pamata mīklu var papildināt, pierīvējot tai, piemēram, ābolu, bumbieri, banānu, burkānu vai gabaliņu ķirbja, šādi dažādojot pankūciņu garšu.

Uz pannas mīklas piciņas visērtāk būs likt ar karoti, ko ik pa laikam apmērcē aukstā ūdenī – tādēļ ūdens krūzīti labāk turi pa ķērienam, blakus mīklas bļodai.

Ņem vērā, ka rauga pankūciņas izcepsies zibens ātrumā, tādēļ cepšanas laikā saglabā modrību un neslaisties apkārt, darot citus darbus, pretējā gadījumā pankūkas piedegs.

Gatavās pankūciņas liec uz šķīvja un baudi nekavējoties, jo, kādu laiku pastāvot, tās vairs nebūs tik čaganas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!