Foto: Shutterstock

Tieši šodien – 20. februārī, kad gaisā jau jaušamas pavisam pavasarīgas vēsmas un dzirdami skanīgi putnu treļļi, daudzas slāvu tautas sāk svinēt Masļeņicu – pareizticīgo svētkus, kas tradicionāli tiek atzīmēti nedēļu pirms Lielā gavēņa sākuma. Simboliski aizvadot ziemu un sagaidot pavasari, svētku nedēļas neatņemama sastāvdaļa ir dažādu pankūku cepšana un baudīšana, jo tiek uzskatīts, ka pankūku apaļā forma simbolizē sauli.

Karstas, zeltainas, tikko no pannas noņemtas pankūciņas, dāsni apziestas ar sviestu, pasniegtas ar vēsu skābo krējumu, rotātas un pildītas ar ikriem, sēnēm un visu citu, ko vien sirds vēlas. Mēs aicinām visus pankūkmīļus izmantot Masļeņicas svētkus kā lielisku iemeslu, lai šīs nedēļas laikā kaut vienu dienu palutinātu sevi un mājiniekus ar gardām pankūkām, iedvesmojoties no "Tasty" plašā un gardā recepšu klāsta. Dzīvo garšīgi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!