Foto: Shutterstock
Vai tie būtu ziemas vai vasaras saulgrieži, svētku galda neatņemama sastāvdaļa ir pīrāgi. Aizlienē kādu recepti no bagātīgā ''Tasty'' krājuma un piepildi mājokli ar kārdinošu pīrāgu aromātu.

Pufīgi kefīra mīklas, trauslie kārtainās mīklas, ar kreptīgiem gaļas gabaliem un sīpoliem, zaļumiem vai pat saldā versijā ar ievārījumu – neviena variācija neliks vilties. Pašu gatavoti pīrāgi nudien izkonkurēs veikalā iegādātos, turklāt gatavošanas pievienotā vērtība – aromāts, noskaņas radīšana un radoša nodarbe, kurā iesaistīt arī bērnus vai draugus.

Rauga mīkla, kas rūgst tikai 30 minūtes

Foto: Shutterstock

Rauga mīkla, kas rūgst tikai 30 minūtes. Uzreiz saku, ka mana rauga mīkla ir vislabākā, jo, pirmkārt, nav ilgi jāmīca, otrkārt, jāraudzē tikai 30 minūtes un ledusskapī! Tātad nevajag ne cepeškrāsni, ne siltu virtuvi. Treškārt, tā ir brīnišķīgi garšīga, jo tai ir vairāk sviesta, līdz ar to līdzīga kārtainajai mīklai.

Lasīt vairāk

Kārtainās mīklas pīrādziņi ar cīsiņiem

Foto: Publicitātes attēls

Fiksā kārtainās mīklas pīrāgu recepte ar cīsiņiem. No dotā sastāvdaļu daudzuma sanāks astoņi prāvi pīrādziņi, ko notiesāt, kamēr vēl silti. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā "Rīgas miesnieks".

Lasīt vairāk

Ātrie kefīra mīklas pīrādziņi

Foto: Shutterstock

Šī recepte noderēs tad, kad negribas raudzēt mīklu, bet ļoti kārojas gaļas pīrādziņus. Tajos var pildīt jebko, līdzīgi kā rauga mīklas pīrādziņos. Šoreiz izmantosim ceptu malto gaļu.

Lasīt vairāk

Kārtainās mīklas pīrādziņi ar šķiņķi un sieru

Foto: Shutterstock

Ļoti vienkārši pagatavojami kārtainās mīklas pīrādziņi ar šķiņķi un sieru. Protams, ja vēlies, kārtaino mīklu vari gatavot pati, tomēr iesakām taupīt laiku un izmantot veikalos nopērkamo gatavo kārtaino mīklu.

Lasīt vairāk

Trauslie ābolu pīrādziņi

Foto: Shutterstock

Neticami trauslie ābolu pīrādziņi būs gards našķis vēlās brokastīs vai pie pēcpusdienas tējas. Ja vēlies pīrādziņus cept brokastīs, pagatavo mīklu vakarā un pa nakti noglabā ledusskapī. Arī ābolu pildījumu sagatavo jau iepriekšējā vakarā, bet no rīta visus pārsteidz ar karstiem ābolu pīrādziņiem. No dotā produktu daudzuma sanāks apmēram 20-25 pīrādziņi.

Lasīt vairāk

Puķkāpostu pīrādziņi

Pannā cepti puķkāpostu pīrādziņi - garda uzkoda svētkiem. No norādītajiem daudzumiem sanāks 25 – 30 kūciņas.

Lasīt vairāk

Pikantie kārtainie pīrādziņi ar dārzeņiem un kariju

Foto: Vida Press

Ja no iepriekšējās dienas vakariņām pāri palikuši sautēti vai cepti dārzeņi, bet saldētavā aizķērusies kārtainā vai filo mīkla, pagatavo brokastīm šos pīrādziņus!

Lasīt vairāk

Speķa pīrādziņi svētkiem

Foto: Shutterstock

Speķa pīrādziņi lieliem svētkie un godiem. Tik gardi, ka ar vienu noteikti nebūs gana!

Lasīt vairāk

Biezpiena mīklas pīrādziņi ar ievārījumu

Foto: mosfood

Maigi, gaisīgi un garšīgi - biezpiena mīklas pīrādziņi ar ābolu ievārījumu. Ja nav ābolu ievārījuma, izvēlies citu - sev tīkamāko vai pieejamo!

Lasīt vairāk

Pīrādziņi ar dzērvenēm - kā pie vecmāmiņas!

Foto: mosfood

Pīrādziņi ar dzērvenēm - tik mīksti un gardi, paši kūst uz mēles!

Lasīt vairāk

Mazie ābolu un aveņu pildītie pīrāgi

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Karsti, garšīgi un pēc skata gluži neatvairāmi – mazie pildītie pīrāgi ar āboliem un avenēm. Rudens avenes garšos it īpaši labi un pildījumā patīkami sulos. Bet aromātu desertam piešķirs kanēlis, ar ko apkaisīti augļi un ogas.

Lasīt vairāk

Uzticamie gaļas pīrāgi, kas izdodas vienmēr

Foto: DELFI

Šī ir uzticama rauga mīklas recepte, kura nekad nav pievīlusi, jo, pat sviestu aizstājot ar eļļu vai margarīnu, pīrāgi izdodas tikpat "pufīgi" un gardi. Nebūs brīnums, ja neilgu laiku pēc tam, kad cepiens tiks ielikts krāsnī, mājinieki, neatvairāmās smaržas pievilināti, sāks '"spietot" ap virtuves durvīm, jo, iekožoties aromātiskajā un sulīgajā gaļas pildījumā, būs skaidrs – šie ir pīrāgi ar pievienoto vērtību!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!