Foto: DELFI
Kad nedēļas nogalē krietni nolīgots un nojāņots, jaunas darba nedēļas sākumā nogurums liek par sevi manīt un negribas pat domāt, ka darba dienas vakarā būs vēl arī jārosās pa virtuvi. Tomēr risinājums jāmeklē šā kā tā, jo rūcošais vēders un izsalkušie mājinieki noteikti pieprasīs savu tiesu. Šis ir īstais brīdis veikalā doties uz konservēto produktu nodaļu, lai papildinātu iepirkumu groziņa saturu ar pāris bundžām konservētu pupiņu un, sekojot kādai no mūsu sarūpētajām receptēm, mājās ātri pagatavotu sātīgus un gardus salātus.

Ja vēlies pagatavot salātus tik ātri, cik vien iespējams, kombinē pupiņas ar citiem produktiem, kam nav nepieciešama iepriekšēja sagatavošana vai termiska apstrāde: dažādu veidu salātlapas, tomāti, gurķi (gan svaigi, gan sālīti un marinēti), paprika, konservētas bietes, siers, marinēta siļķe, konservēts tuncis savā sulā vai eļļā, šķiņķis, kūpinājumi, grilēta vistiņa – pateicoties savai neitrālajai garšai, pupiņas lieliski saderēsies ar ļoti daudziem produktiem.


Arī mērces pupiņu salātu aizdaram vari izmantot visdažādākās – gan klasisko majonēzi (ja vēlies gatavot pati, te atradīsi recepti mazkaloriju versijai), gan krējumu ar sinepēm vai mārrutkiem, gan bezpiedevu jogurtu ar ķiplokiem vai zaļumiem, kā arī dažādas vinegreta tipa mērces, kam pamatā labas kvalitātes eļļa un kāds skābinātājs, piemēram, citronu sula vai dažāda veida etiķi.

Rīkojies ekonomiski un pupiņām nolieto šķidrumu nekādā gadījumā nelej, arā, bet izmanto, lai pagatavotu gardus bezē cepumiņus vai par pamatni "Pavlovai". Pirms kāda laika mēs eksperimentā pārliecinājāmies, ka no konservētu pupiņu vai zirņu šķidruma gatavots "bezē" negaršo ne par matu sliktāk kā parastais, no olu baltumiem kultais. Vairāk par "aquafaba" eksperimentu uzzināsi šeit.

Ja laika ekonomija tev nav būtisks faktors, tad, nopērkot sveramās pupiņas un iepriekš tās vismaz pāris stundas izmērcējot, vari ieekonomēt naudu, rezultātā iegūstot krietni vien vairāk produkta.

Pāri palikušos pupiņu salātus liec aizvākojamā burkā vai plastmasas trauciņā, lai nākamajā dienā varētu paķert uz darbu un mieloties ar gardajiem salātiņiem arī pusdienas vai launagā.

Lai labi garšo!

Pupiņu - ananasu salāti ar sieru

Foto: PantherMedia/Scanpix

Sātīgi pusdienu salāti ar pupiņām - ananasiem un sieru.

Lasīt vairāk

Zaļie salāti ar sarkanajām pupiņām, tunci un sezama sēklām

Foto: Publicitātes foto

Padariet krāsainu savu pusdienu šķīvi! Nav svarīgi, vai gatavojaties pusdienot mājās, vai steigšus uzkost darbā, krāsu bagātība šķīvī garantēs plašu noderīgo uzturvielu spektru, ko var uzņemt ar pārtiku. Receptē viskošāko krāsu pārstāvošās sarkanās pupiņas ne tikai apgādās jūs ar olbaltumvielām, bet tās ir arī antioksidantu un minerālvielu avots.

Lasīt vairāk

Pupiņu salāti ar siļķi un granātābolu sēkliņām

Foto: DELFI

Ļoti gardi, koši un zibenīgi pagatavojami salāti, kas būs īsts glābiņš reizēs, kad pie durvīm klauvē negaidīti viesi. Šie salāti ir pagatavojami vien nieka 10 minūšu laikā – visas sastāvdaļas atliek vien salikt bļodā, pārliet ar mērci un pārkaisīt ar spridzīgi košajām granātābolu sēkliņām.

Lasīt vairāk

Pupiņu salāti ar žāvētu vistu un gurķiem

Foto: DELFI

Zibenīgi pagatavojami pupiņu salāti ar žāvētu vistu un divu veidu gurķiem. Marinētais gurķis un žāvētā vista padarīs tos mazliet pikantākus.

Lasīt vairāk

Ātrie pupiņu un šķiņķa salāti

Foto: Shutterstock

Ja ledusskapī ir burciņa ar marinētiem gurķiem, konservētās pupiņas un vēl dažas šķēles šķiņķa, pusdienās vai vakariņās vari nodrošināties ar sātīgiem pupiņu salātiem.

Lasīt vairāk

Svaigie pupiņu salāti burciņā

Foto: Shutterstock

Salātiem ne vienmēr jāatrodas lielā bļodā – tie būs vēl garšīgāki, pasniegti, piemēram, stikla burciņā. Saliec kārtu kārtās visas sastāvdaļas, pārlej ar mērcīti un noslēdz vāciņu. Burciņu vari ņemt līdzi uz darbu vai kādā pavasarīgā piknikā parkā.

Lasīt vairāk

Balto pupiņu un paprikas salāti

Foto: Shutterstock

Lēts, ātrs un sātīgs salātu variants - baltās pupiņas ar papriku.

Lasīt vairāk

Sātīgie pupiņu salāti ar brinzu

Foto: Shutterstock

Vienkārši pagatavojami un sātīgi pupiņu salāti ar brinzas sieru. Kinza un citrona miziņa piešķir svaigumu, ķiploks gādā par veselīgumu, bet kūpināta paprika saliek pareizos akcentus.

Lasīt vairāk

Tunča salāti ar pupiņām

Foto: mosfood

Ja ledusskapī ir konservēts tuncis un pupiņas, vakariņas gatavas piecās minūtēs!

Lasīt vairāk

Pupiņu salāti ar avokado un laimu

Foto: Shutterstock

Pupiņu salāti ar avokado - iepriecinās jebkuru kompāniju gan svētkos, gan ikdienā.

Lasīt vairāk

Vinegrets ar pupiņām

Foto: Shutterstock

Gardi, lēti un sātīgi dārzeņu salāti - vinegrets ar pupiņām.

Lasīt vairāk

Pupiņu - biešu salāti ar olu

Foto: Shutterstock

Lēti un aši pagatavojami pupiņu - biešu salāti.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!