Pupiņu salāti – ģeniāls risinājums ātrām un slinkām darbdienu maltītēm

Pupiņu salāti – ģeniāls risinājums ātrām un slinkām darbdienu maltītēm
Foto: DELFI

Kad nedēļas nogalē krietni nolīgots un nojāņots, jaunas darba nedēļas sākumā nogurums liek par sevi manīt un negribas pat domāt, ka darba dienas vakarā būs vēl arī jārosās pa virtuvi. Tomēr risinājums jāmeklē šā kā tā, jo rūcošais vēders un izsalkušie mājinieki noteikti pieprasīs savu tiesu. Šis ir īstais brīdis veikalā doties uz konservēto produktu nodaļu, lai papildinātu iepirkumu groziņa saturu ar pāris bundžām konservētu pupiņu un, sekojot kādai no mūsu sarūpētajām receptēm, mājās ātri pagatavotu sātīgus un gardus salātus.

Ja vēlies pagatavot salātus tik ātri, cik vien iespējams, kombinē pupiņas ar citiem produktiem, kam nav nepieciešama iepriekšēja sagatavošana vai termiska apstrāde: dažādu veidu salātlapas, tomāti, gurķi (gan svaigi, gan sālīti un marinēti), paprika, konservētas bietes, siers, marinēta siļķe, konservēts tuncis savā sulā vai eļļā, šķiņķis, kūpinājumi, grilēta vistiņa – pateicoties savai neitrālajai garšai, pupiņas lieliski saderēsies ar ļoti daudziem produktiem.

Arī mērces pupiņu salātu aizdaram vari izmantot visdažādākās – gan klasisko majonēzi (ja vēlies gatavot pati, te atradīsi recepti mazkaloriju versijai), gan krējumu ar sinepēm vai mārrutkiem, gan bezpiedevu jogurtu ar ķiplokiem vai zaļumiem, kā arī dažādas vinegreta tipa mērces, kam pamatā labas kvalitātes eļļa un kāds skābinātājs, piemēram, citronu sula vai dažāda veida etiķi.

Rīkojies ekonomiski un pupiņām nolieto šķidrumu nekādā gadījumā nelej, arā, bet izmanto, lai pagatavotu gardus bezē cepumiņus vai par pamatni "Pavlovai". Pirms kāda laika mēs eksperimentā pārliecinājāmies, ka no konservētu pupiņu vai zirņu šķidruma gatavots "bezē" negaršo ne par matu sliktāk kā parastais, no olu baltumiem kultais. Vairāk par "aquafaba" eksperimentu uzzināsi šeit.

Ja laika ekonomija tev nav būtisks faktors, tad, nopērkot sveramās pupiņas un iepriekš tās vismaz pāris stundas izmērcējot, vari ieekonomēt naudu, rezultātā iegūstot krietni vien vairāk produkta.

Pāri palikušos pupiņu salātus liec aizvākojamā burkā vai plastmasas trauciņā, lai nākamajā dienā varētu paķert uz darbu un mieloties ar gardajiem salātiņiem arī pusdienas vai launagā.

Lai labi garšo!

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka