Rabarberu laiks: 15 idejas, kā skābos kātus iekonservēt pieliekamā krājumiem

Rabarberu laiks: 15 idejas, kā skābos kātus iekonservēt pieliekamā krājumiem
Foto: Shutterstock

Līdzīgi kā zemeņu sezonā tās iegādājamies kilogramiem, lai saglabātu ziemai, to pašu varam darīt ar rabarberiem. Un tieši šobrīd, kad skābeno, kraukšķīgo kātu īstā sezona.

Kā rabarberus sagatavot ziemai? Visdrošākais un pazīstamākais variants ir saldēšana – rabarberus sapilda trauciņos vai maisiņos, un saldētavā iekšā. Tomēr ir vēl tik daudz citu, radošāku variantu par saldētiem rabarberiem.

Piemēram, no tiem sanāks ļoti gardi ievārījumi, džemi un pat čatnijs (pikants ievārījums ar garšvielām). Ievārījumos rabarberus var savārīt vienus pašus, vai pievienot tiem kādu citu augli vai ogu. Piemēram, zemenes, citronus, apelsīnus un pat banānus. Tāpat, ievārījumam pievieno arī kādu garšaugu, piemēram, piparmētru vai baziliku – tas piešķirs interesantas garšas noti, kā arī svaigu aromātu.

Vēl no rabarberiem var pagatavot sukādes, kompotu, sīrupu vai sulu. Sīrupa pagatavošanai nebūs nepieciešama termiska apstrāde – vajadzēs vien cukuru, rabarberus un mazliet pacietības. Bet, ja ir vēlme iegūt izteiktas garšas sulu, tad rabarberus pirms tam sarīvē un tikai tad izspiež no masas sulu – tā tiks iegūts vairāk šķidruma.

Lai labi garšo!

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka