Foto: Shutterstock

Līdzīgi, kā zemeņu sezonā tās iegādājamies kilogramiem, lai saglabātu ziemai, to pašu varam darīt ar rabarberiem. Un tieši šobrīd, kad skābeno, kraukšķīgo kātu īstā sezona.

Kā rabarberus sagatavot ziemai? Visdrošākais un pazīstamākais variants ir saldēšana – tīrus, sagrieztus rabarberus pilda trauciņos vai maisiņos, un saldētavā iekšā. Tomēr ir vēl tik daudz citu, radošāku variantu.

Piemēram, no tiem sanāk ļoti gardi ievārījumi, džemi un pat čatnijs. Ievārījumos rabarberus var savārīt vienus pašus, vai pievienot tiem kādu citu augli vai ogu, piemēram, zemenes, citronus, apelsīnus un pat banānus. Ja ievārījumam pievienosi arī kādu garšaugu, piemēram, piparmētru vai baziliku – tas piešķirs interesantas garšas noti, kā arī svaigu aromātu.

Vēl no rabarberiem var pagatavot sukādes, kompotu, sīrupu vai sulu. Sīrupa pagatavošanai nebūs nepieciešama termiska apstrāde – vajadzēs vien cukuru, rabarberus un mazliet pacietības. Bet, ja ir vēlme iegūt izteiktas garšas sulu, tad rabarberus pirms tam sarīvē un tikai tad izspiež no masas sulu – tā tiks iegūts vairāk šķidruma.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!