Recepšu 'špikeris' baltajam piknikam: ko likt grozā, bet ko labāk atstāt mājās

Recepšu 'špikeris' baltajam piknikam: ko likt grozā, bet ko labāk atstāt mājās
Foto: DELFI

Jau pēc pāris dienām, 6.jūlijā, Rīgā notiks jau trešās pop-up vakariņas jeb noslēpumains baltais pikniks, kura norises vieta dalībniekiem netiek atklāta līdz pat pēdējam brīdim. Tikai trīs stundas pirms pasākuma dalībnieki uzzinās, kur jāierodas tērptiem eleganti un baltā, līdzi ņemot galda dekorācijas un galda piederumus, vīnu un uzkodas, lai kopā radītu un piedzīvotu maģisku notikumu. Ja arī tu šogad plāno apmeklēt eleganto balto pikniku, skaidrosim, ko ņemt līdzi, kādus ēdienus un dzērienus izvēlēties, bet ko labāk atstāt mājās.

Mājas lapā "Popuppicnic.lv" ir atrodams saraksts ar lietām, kas būs nepieciešamas, dodoties uz pop-up vakariņām:

  • Balts galdauts (galda izmērs 2,20 cm x 70 cm, augstums 78 cm);
  • Galda dekori. Ņemot vērā vēja iespējamību atklātā vietā, piedomā par zemām un stabilām dekorācijām;
  • Galda apgaismojums – cilindru formas svečturi, sveces, ar baterijām darbināmi lukturi ( tie lieliski noder, ja laiks ir vējains) vai jebkurš cita veida apgaismojums, kas piestāvēs galda dekoriem;
  • Šķīvji, glāzes, galda piederumi (tikai ne plastmasas vai vienreiz lietojamie), baltas salvetes
  • kopīgajam rituālam atklājot vakariņas;
  • Maltīte un dzērieni – vīns vai šampanietis (stiprais alkohols un alus neatbilst pasākuma
  • konceptam);
  • Brīnumsvecītes – kopīgam rituālam pirms uzsākt dejas zem zvaigžņotas debess;
  • Atkritumu maisi, lai prom dodoties savāktu atkritumus pie galda. Pasākuma vietā būs atkritumu tvertnes, kur tos varēs izmest. Dalībnieku uzdevums ir cienīt pasākuma ideju, vietu un savu pilsētu un atstāt aiz sevis sakoptu vidi.

Ja par traukiem, dekoriem un citiem nepieciešamajiem atribūtiem tā kā viss būtu skaidrs, tad izvēle, kādus ēdienus un dzērienus likt piknika grozā, nav nemaz tik vienkārša.

Ko vajadzētu ņemt vērā, komplektējot baltā piknika gozu

Recepšu 'špikeris' baltajam piknikam: ko likt grozā, bet ko labāk atstāt mājās
Foto: DELFI

Ja vēlies līdzņemšanai sagatavot lapu salātus, tad mērci lej atsevišķā trauciņā un pievieno salātiem īsi pirms pasniegšanas, lai tie nesaplaktu, neizmirktu un nezaudētu pievilcīgo izskatu. Ja vēlies, vari jau mājās glāzēs vai burciņās sagatavot salātu kārtojumu, ko piknika vietā atliks tikai izņemt no aukstumkastes un likt galdā.

Desertam lieliska izvēle būs saldais kārtojums, ko arī jau iepriekš vari sapildīt burciņās.

Labāk izvairies lietot produktus, kas ātri bojājas – svaigu gaļu (tartaru, karpačo), olas (salātu mērcē), piena produktus un svaigos sierus (piena kokteiļi, mērces).

Ņemot vērā, ka laikapstākļi mēdz būt svārstīgi un neparedzami, lai izvairītos no vilšanās, izvēlies līdzņemšanai uz pikniku tādus ēdienus, kas labi garšo gan silti, gan aukstā veidā.

Kā dekoru paķer līdzi arī baziliku, piparmētru vai citu podiņā zaļojošu garšaugu, kas būs gan glīts un bezgala aromātisks galda akcents, gan var tikt izmantots arī praktiskā veidā, lai dekorētu ēdienu.

Bietes nebūs īstais produkts, ko iekļaut baltā piknika ēdienkartē, tāpāt arī sarkanvīna vietā labāk izvēlēties baltvīnu, rozā vīnu vai šampanieti, lai stiprāka vēja brāzma vai kāda neveiklāka kustība, nebeigtos ar neglīti notraipītu galdautu, apģērbu un sabojātu noskaņojumu.

Tie, kas nelieto alkoholu, var baudīšanai izvēlēties bezkrāsainus vai viegli ietonētus bezalkoholiskos dzērienus, sulas un ūdeni, kas papildināts ar piparmētru lapām, citrusaugļu šķēlēm, dažādām ogām, piparmētru lapām, baziliku utt.

Izturēti sieri, vītināta gaļa un desas, dažādu veidu olīvas, marinēti dārzeņi, cepumi, sālsstandziņas un mini pīrādziņi, pašgatavota pastēte vai sīpolu marmelāde būs ideālas uzkodas līdzņemšanai uz pikniku un palīdzēs remdēt apetīti, kas svaigā gaisā noteikti būs īpaši laba.

Lai tev vēl vairāk atvieglotu gatavošanos baltajam piknikam, izvēlējāmies vairākas piemērotas receptes iedvesmai.

Lai labi garšo!

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka