Foto: Shutterstock

Rīgas svētku laikā kūkām veltīti pat divi pasākumi, kuros uzmanības centrā ir kūkas - vienā rīdziniekus cienās ar gardāko Rīgas kūku, bet otrā noskaidros, kura ir visas Latvijas gardākā kūka. Tāpēc, par godu svētkiem, Tasty.lv piedāvā 14 mājas toršu receptes, kuras pagatavot pašiem.

Kronvalda parkā, laukumā pie Rīgas Kongresu nama no plkst. 12.20 līdz 15.30 prasmīgākās Latvijas kūku cepējas rādīs, greznos un dekorēs savus krāšņos un saldos meistardarbus, sacenšoties Rimi Latvia rīkotā konkursa Latvijas gardākā kūka lielajā finālā. Tajā tiksies 10 labākās kūku cepējas no visas Latvijas, kad draudzīgā, saldā un sīvā cīņā tiks noskaidrota prasmīgākā saimniece, kura iegūs dāvanu karti no Rimi 500 eiro vērtībā un Latvijas gardākās kūkas cepējas titulu.

Kūku receptes tiks vērtētas, salīdzinot kūku vizuālo noformējumu un kūku oriģinalitāti, receptes sastāvdaļu daudzveidību, kā arī idejisko pamatojumu, kādēļ šī kūka ir pelnījusi iegūt Latvijas gardākās kūkas titulu.

Gaidot karsto ziņu par Latvijas gardāko kūku, izcep savu kūku un taviem mīļajiem tā noteikti būs visgardākā kūka!

Persiku - 'Rafaello' torte

Foto: Shutterstock

Persiku - "Rafaello" torte īpašo gardēžu viesībām.

Lasīt vairāk

Zvaigžņotā šokolādes torte jubilāram

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Gaisīga šokolādes biskvīta torte, kas apsegta ar košu cukura mastiku. Darbiņš, kas iepriecinās kādu jubilāru. Kūkas pagatavošana gan būs izaicinājums, bet ir vērts pamodināt iekšējo konditoru un pacensties garšīgam rezultātam.

Lasīt vairāk

Gardā šokolādes un sāļās karameles kūka

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pavisam grēcīgais deserts, par kura gatavošanu un ēšanu ir vērts sākt domāt jau nedēļas vidū, lai pienācīgi sagatavotos lielajam virtuves piedzīvojumam. Vienā kūkā mīsies gaisīgā biskvīta, saldas šokolādes un sāļas karameles garšas. Kas to lai zina, varbūt šī kļūs par tavu iemīļotāko kūku!

Lasīt vairāk

Citronu biskvīta torte ar iebiezināto pienu

Gardēži novērtēs šo vienkārši pagatavojamo citrona biskvītu torti ar vārītu iebiezināto pienu un avenēm.

Lasīt vairāk

Burkānu torte ar siera krēmu

Foto: Shutterstock

Svētku viesiem - gardā burkānu torte ar siera krēmu.

Lasīt vairāk

Torte 'Napoleons'

Foto: Shutterstock

Vienmēr un visur iecienīta - torte 'Napoleons'.

Lasīt vairāk

Torte 'Melnais princis'

Foto: Shutterstock

Gaidot viesus jācep lepna torte 'Melnais princis'.

Lasīt vairāk

Plāno pankūku torte ar putukrējumu un ķiršu mērci

Plāno pankūku torte prasīs ne mazums laika, jo izcept 30 pankūkas, kas nepieciešamas kūkas pamatam, nav joka darbs. "Tasty.lv" iesaka cept uzreiz vairākās pannās, lai process nebūtu tik nogurdinošs un ilgs.

Lasīt vairāk

Mājās cepta torte 'Cielaviņa'

Foto: DELFI

Kuram gan negaršo torte "Cielaviņa"? Mutē kūstošs bezē, šokolādes krēms un kraukšķīgi rieksti, mmmm! Vēl gardāka kūka būs, ja pagatavosi to pati! Vien nedaudz jāiemanās, cepot bezē kārtas, pārējais jau pavisam vienkārši! Piedāvājam portāla "Cālis.lv" lietotājas Sonicfox recepti. Pierakstā saglabāta autores oriģinālrakstība un stils.

Lasīt vairāk

Drupaču torte 'Kurmju rakums'

Kūka, kas atzīta par fantastisku, ir pavisam vienkārša un viegli pagatavojama! Tiešām ātrs veids kā pagatavot torti, ja jābrauc ciemos vai jāuzņem ciemiņi.

Lasīt vairāk

Torte 'Pavlova' ar maskarpones un balzama liķiera 'Šarlote' krēmu

Par godu Krievijas baleta prīmai Annai Pavlovai nosauktā torte ir viegla un gaisīga kā balerīna. Tās izcelsme ir Jaunzēlande, kur vēl šodien torte "Pavlova" nereti tiek pasniegta viesībās.

Lasīt vairāk

Kakao biskvīta torte ar putukrējumu un ogām

Gatavojoties pavasara sirsnīgākiem svētkiem – Māmiņu dienai, veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis aicina mammu svētkos pārsteigt ar pašu gatavotu, gardu kūku, piemēram, kakao biskvīta torti ar putukrējumu un ogām. Tā ne tikai būs īpašs pārsteigums mammai, bet arī patīkams našķis ikvienam svētku viesim.

Lasīt vairāk

Šokolādes biskvīta torte ar putukrējuma un bezē krēmu

Foto: Shutterstock

Kūkas ideja Valentīna dienai vai bērnu ballītei. Receptes autore Agate ātrākam rezultātam iesaka izmantot veikalos nopērkamās gatavās šokolādes biskvīta ripas, bet vari izcept arī pats!

Lasīt vairāk

Mandeļu biskvīta torte ar zemeņu un maskarpone siera krēmu

Foto: DELFI

Vasarīgs gardums, kas iederēsies gan uz Jāņu galda, gan citos godos!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!