Foto: Shutterstock

Strauji tuvojoties Valentīndienai, aktuāls kļūst jautājums par to, ar ko tad īsti pārsteigt savu sirdsāķīti. Šī iemesla dēļ Tasty.lv piedāvā trīs gatavas ēdienkartes romantiskam randiņam mājās. Paša gatavots ēdiens ir taisnākais un drošākais ceļš uz kāda sirdi, tāpēc otrā pusīte tavus centienus jo īpaši novērtēs.

Ko tad īsti gatavot Valentīndienā? Gada romantiskākajos svētkos noteikti izvēlies ēdienus, kuru sastāvdaļās ir afrodīziji – produkti, kas vairo prieku un seksualitāti. Starp šiem produktiem ir ne vien klasiskā šokolāde un zemenes, bet arī dateles, granātābols, sparģeļi, vaniļa, medus, bietes un pat avokado. Taču tas ir tikai draudzīgs ieteikums no Tasty.lv puses, iedvesmai. Romantiskās vakariņas sāc ar kādu dzērienu, pēc tam iesildies ar starteri jeb uzkodu. Maltīti turpini ar gardu pamatēdienu, kas papildināts ar piedevām. Bet vakaru noslēdz ar gardu desertu.

Dzērieni:

Zemeņu un piparmētru mohito
vai
Granātābolu Martini
vai
Kafija ar kafijas liķieri un saldo krējumu

Starteris:

Kārtainie garneļu salāti glāzītē
vai
Krāsnī ceptu burkānu krēmzupa ar ingveru un turku zirņiem
vai
Krāsnī ceptu tomātu biezzupa ar grauzdiņiem un baziliku

Pamatēdiens:

Veselīgais vistas cepetis ar ceptiem ķirbjiem
vai
Jēra ragū ar rīsu makaroniem
vai
Liellopa fileja ar šokolādes mērci

Piedevas pamatēdienam:

Krāsnī cepti kartupeļi ar sinepēm
vai
Cepti dārzeņi Vidusjūras gaumē

Deserts:

Gaisīgā Pavlova ar svaigām ogām
vai
Mazās šokolādes tartes ar šķipsniņu zelta
vai
Kārdinošie plaucētās mīklas gredzeni ar šokolādes krēmu un zemenēm

Zemeņu un piparmētru mohito

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Vasara ziemā – atspirdzinošs zemeņu un piparmētru lapiņu kokteilis, kas liks reibt no patīkamās garšas (un drusciņas ruma, kas ir neatņemama mohito sastāvdaļa). Pagatavo gardo kokteili no svaigām vai saldētām zemenēm – īpaši iesakām saldētās, jo tad nebūs nepieciešams ledus.

Lasīt vairāk

Granātābolu martini

Foto: Shutterstock

Koši sarkanais, kārdinošais granātābolu kokteilis ir izcils draugu sagaidīšanas dzēriens, lai uzsāktu Ziemassvētku ballīti. Ļoti svarīgi, lai visas sastāvdaļas būtu ļoti aukstas, ledainas. Lielākās viesībās īsi pirms viesu ierašanās sajauc kokteili, ielej lielā krūkā un glabā krūku ledū, līdz ierodas viesi.

Lasīt vairāk

Kafija ar kafijas liķieri un saldo krējumu

Foto: Shutterstock

Īpašā vakarā, svinot kādu jubileju, var pasniegt alkoholisko kafijas kokteili martini glāzēs. Kafija ir jāizvāra ātrāk un jāatdzesē.

Lasīt vairāk

Kārtainie garneļu salāti glāzītē

Foto: DELFI

Salātu pasniegšana glāzītēs ir lieliska alternatīva reizēs, kad gaidāmi ciemiņi un nav ne jausmas, cik daudz salātus gatavot. Tik cik cilvēku, tik arī glāzītes, turklāt šādi pasniegti, tie izskatās daudz interesantāk, nekā vienā bļodā samaisīti, vienīgā bēda - pēc papildporcijas gan nevarēs pajautāt.

Lasīt vairāk

Krāsnī ceptu burkānu krēmzupa ar ingveru un turku zirņiem

Karsta, krēmīga un patīkami sildoša krēmzupa no burkāniem, kurai pievienots nedaudz asais ingvers. Garšu kombinācija radīs patīkamus kontrastus – saldais mīsies ar pikanto katrā apēstajā karotē. Lai maltīti padarītu vēl patīkamāku, zupai pievieno apceptus turku zirņus, dzērveņu pusītes un sezama sēkliņas. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā blogere Brigita Dambe.

Lasīt vairāk

Krāsnī ceptu tomātu biezzupa ar grauzdiņiem un baziliku

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Aromātiska, karsta un nedaudz pikanta biezzupa ar kraukšķīgiem maizes gabaliņiem. Tieši tas, kas vajadzīgs vējainā ziemas dienā, lai sasildītos!

Lasīt vairāk

Veselīgais vistas cepetis ar ceptiem ķirbjiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Gards vistas cepetis ar karstiem, krāsnī apbrūnējušiem dārzeņiem – ķirbi, papriku un puraviem. Patīkamu aromātu un garšu maltītei piešķirs ne vien citrons, bet arī salvija un timiāns.

Lasīt vairāk

Jēra ragū ar rīsu makaroniem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Gardas vēsmas no Tuvajiem Austrumiem – lēni sutināta jēra maltā gaļa ar aromātiskām garšvielām. Maltās gaļas mērci pasniedz ar rīsu makaroniem, sauktiem arī par "orzo", granātābola sēkliņām un pistācijām - kraukšķīgumam.

Lasīt vairāk

Liellopa fileja ar šokolādes mērci

Foto: Shutterstock

Gards un izcils ēdiens īpašiem gadījumiem, turklāt tik viegli un ātri pagatavojams. Gatavojot liellopa fileju, pirms to liec uz pannas, sasildi gaļu istabas temperatūrā vismaz 15-30 minūtes un sakarsē cepeškrāsni līdz 180°C.

Lasīt vairāk

Krāsnī cepti kartupeļi ar sinepēm

Foto: Shutterstock

Bez smaržīgiem un karstiem kartupelīšiem nav iedomājams neviens svētku mielasts. Tāpēc pamēģini ko nedaudz pikantāku – karstos, sinepju mērcē apviļātos, cepeškrāsnī ceptos kartupeļus.

Lasīt vairāk

Cepti dārzeņi Vidusjūras gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Jaunie kartupelīši turpina iekarot mūsu pusdienu un vakariņu galdus. Šoreiz nedaudz citādāk pagatavoti, iedvesmojoties no Vidusjūras ēdienu vienkāršības. Ņem jaunos kartupeļus, tomātus un ķiplokus, piešauj klāt nedaudz anšovu un olīvu, un iegūsi pasakaini gardu maltīti!

Lasīt vairāk

Gaisīgā 'Pavlova' ar svaigām ogām

Foto: DELFI

Valentīndienai, šķiet, nav nekā piemērotāka saldās kāres remdināšanai par gaisīgo un uz mēles kūstošo "Pavlovu". Ja vairies no šīs kūkas gatavošanas, jo process šķiet sarežģīts, tad pēdējais laiks lauzt šo pieņēmumu, jo tas pavisam neatbilst patiesībai. Pārliecinies par to pats!

Lasīt vairāk

Mazās šokolādes tartes ar šķipsniņu zelta

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Saldākai dienai – ar šokolādi bagātīgas trauslās mīklas tartes. Īpaši smalku šo desertu padarīs drusciņa pārtikas zelta, kas kalpos kā izcils svētku reižu dekors. Gardēži novērtēs!

Lasīt vairāk

Kārdinošie plaucētās mīklas gredzeni ar šokolādes krēmu un zemenēm

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Grēcīgi gards plaucētās mīklas našķis, kas pildīts ar saldu šokolādes krēmu un zemeņu šķēlītēm. Pa virsu kraukšķīgajai mīklai uzbārstītās mandeļu skaidiņas un pūdercukurs pāršķeltai vēja kūkai līdzīgo gardumu padarīs izcili pievilcīgu. Šokolāde un zemenes tomēr ir garšu kombinācija, kurai grūti pretoties.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!