Foto: Shutterstock
Kad ķirbju krēmzupas, pankūkas un sautējumi jau ir pagalam apnikuši, laiks meklēt jaunus trikus šī gada makten brangās ķirbju ražas iemānīšanai mājinieku vēderos. "Tasty" apcirkņos uzgājām krēmīgu ķirbju sacepumu receptes, kas ir gluži kā radīti vienkāršām maltītēm rudens noskaņās.

Gatavojot sacepumu, iesākumā ķirbi nomizo un sasmalcini. Ātrākam rezultātam izmanto uz rupjās dārzeņu rīves sarīvētas ķirbja skaidiņas, bet, ja vēlies sacepumā izgaršot sulīgo ķirbja gabaliņu patīkamo struktūru, tad sagriez mīkstumu kubiņos un pasautē katlā 10-15 minūtes, pievienojot nedaudz ūdens vai, vēl labāk – sviestu, kas piešķirs kumosiņiem krēmīgumu. Protams, sautēšanas procesā vari ķirbi papildināt arī ar dažādām garšvielām un garšaugiem. Oranžajai ogai īpaši piestāv muskatrieksts, rozmarīns un timiāns.

Ja starp mājiniekiem ir kāds ķirbju nīdējs, tad, lai mainītu viņa uzskatus par oranžo ogu, vari rīkoties viltīgi: sasautētos ķirbju gabaliņus saspaidi ar dakšu vai sablendē, iegūstot biezeni, ko izmantot, piemēram, ķirbju un siera vai biezpiena un mannas sacepuma pagatavošanai.

  • Lūk, šeit atradīsi sešas vakariņu variācijas par pildīta ķirbja tēmu.


Pateicoties neitrālajai garšai, ķirbis sacepumos varen labi "sapasēs" arī ar dažādu veidu gaļām, dārzeņiem un pākšaugiem.

Gatavošanas noslēgumā neaizmirsti sulīgo sacepumu pārkaisīt ar rīvmaizi vai devīgi pārbērt ar sieru, lai tas kūstot izveidotu skaisti zeltainu garoziņu, bez kā sacepumu būtu tīrais grēks dēvēt par sacepumu.

Lai labi garšo!

Ķirbju sacepums ar sieru Provansas gaumē

Foto: Shutterstock

Izsmalcinātu garšu cienītājiem - ķirbju sacepums Provansas gaumē ar krēmīgu pildījumu un zeltainu siera garoziņu.

Lasīt vairāk

Dārzeņu sacepums ar lēcām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Sātīgs lēcu, dārzeņu un olu sacepums jeb "moussaka". Ja baklažāni vai ķirbji negaršo, tos droši vari aizstāt ar burkāniem vai kādu citu dārzeni, kas tīk labāk.

Lasīt vairāk

Vienkāršais ķirbju un siera sacepums

Foto: Shutterstock

Ļoti vienkāršs ķirbju un siera sacepums, kas būs gatavs pusstundā. Pasniedz to tāpat vai kopā ar svaigajiem salātiem.

Lasīt vairāk

Sviesta ķirbja tarte ar salviju un cieto sieru 'Džiugas'

Foto: Publicitātes foto

Rudens sezonā gribas baudīt karstus, sātīgus, mājīgumu izstarojošus ēdienus, tāpēc vakariņu ēdienkartei piedāvājamm pagatavot sviesta ķirbja tarti, kam pievienota salvija. Par rudens tartes pavadoni kļūs cietais siers "Džiugas", kas maltītei sniegs sevišķi bagātīgu, bet vienlaikus arī patīkami maigu pēcgaršu.

Lasīt vairāk

Riekstu ķirbja un desiņu sacepums ar olu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Sacepums ir viens no vieglāk pagatavojamiem ēdieniem, kas neprasa daudz sagatavošanās darbus, taču rezultātā tiek iegūts vesels trauks gardas maltītes, ko var pietaupīt arī nākamās dienas ēdienreizei. Šajā receptē ierasto kartupeļu vietā ir ķirbis, bet sātīgumam pievienotas pikantas desiņas.

Lasīt vairāk

Biezpiena un mannas sacepums ar ķirbi

Foto: Shutterstock

Ķirbji ar biezpienu - patīkams pārsteigums jūsu garšas kārpiņām.

Lasīt vairāk

Ķirbju un nūdeļu sacepums

Ķirbju un nūdeļu sacepums, kurš garšos arī tiem, kuri neēd ķirbi.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!