Rudens hits – krēmīgs ķirbju sacepums: 7 receptes katrai nedēļas dienai

ķirbju sacepums
Foto: Shutterstock

Kad ķirbju krēmzupas, pankūkas un sautējumi jau ir pagalam apnikuši, laiks meklēt jaunus trikus šī gada makten brangās ķirbju ražas iemānīšanai mājinieku vēderos. "Tasty" apcirkņos uzgājām krēmīgu ķirbju sacepumu receptes, kas ir gluži kā radīti vienkāršām maltītēm rudens noskaņās.

Gatavojot sacepumu, iesākumā ķirbi nomizo un sasmalcini. Ātrākam rezultātam izmanto uz rupjās dārzeņu rīves sarīvētas ķirbja skaidiņas, bet, ja vēlies sacepumā izgaršot sulīgo ķirbja gabaliņu patīkamo struktūru, tad sagriez mīkstumu kubiņos un pasautē katlā 10-15 minūtes, pievienojot nedaudz ūdens vai, vēl labāk – sviestu, kas piešķirs kumosiņiem krēmīgumu. Protams, sautēšanas procesā vari ķirbi papildināt arī ar dažādām garšvielām un garšaugiem. Oranžajai ogai īpaši piestāv muskatrieksts, rozmarīns un timiāns.

Ja starp mājiniekiem ir kāds ķirbju nīdējs, tad, lai mainītu viņa uzskatus par oranžo ogu, vari rīkoties viltīgi: sasautētos ķirbju gabaliņus saspaidi ar dakšu vai sablendē, iegūstot biezeni, ko izmantot, piemēram, ķirbju un siera vai biezpiena un mannas sacepuma pagatavošanai.

  • Lūk, šeit atradīsi sešas vakariņu variācijas par pildīta ķirbja tēmu.

Pateicoties neitrālajai garšai, ķirbis sacepumos varen labi "sapasēs" arī ar dažādu veidu gaļām, dārzeņiem un pākšaugiem.

Gatavošanas noslēgumā neaizmirsti sulīgo sacepumu pārkaisīt ar rīvmaizi vai devīgi pārbērt ar sieru, lai tas kūstot izveidotu skaisti zeltainu garoziņu, bez kā sacepumu būtu tīrais grēks dēvēt par sacepumu.

Lai labi garšo!

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.
Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka