Foto: Shutterstock
Adventes pārdomu laikā ne viens vien pārbauda savu miesas un gara spēku, līdz Ziemassvētkiem atsakoties no pārmērībām un izvēloties vienkāršākas maltītes. Lai tu arī šogad svētku tērpā izskatītos nevainojami, izvēlējāmies receptes, kuras ļaus līdz svētkiem atbrīvoties no pāris liekiem kilogramiem. Pirmo atslodzes nedēļu ierosinām sākt ar aromātiskiem dārzeņu sautējumiem un sildošām krēmzupām.

Padoms: ja vēlies samazināt uzņemto kaloriju daudzumu, saldo krējumu aizstāj ar pienu, mandeļu pienu vai kokosriekstu pienu. Ja receptē paredzēts izmantot kausēto sieru, izvēlies tā mazkaloriju versiju un pievieno mazāku produkta daudzumu, vai arī uzlabo ēdiena garšu pirms pasniegšanas pārkaisot to ar karoti rīvēta cietā siera.

Papildus šim atceries pāris nosacījumus. Pirmkārt – ēd bieži, bet mazām porcijām, lai nepalēninātu savu vielmaiņu. Otrkārt - dzer daudz ūdens, jo tas palīdzēs izvadīt šlakvielas un uzlabos tavu ādas stāvokli. Treškārt – brokastis ir svarīgākā dienas ēdienreize, tādēļ nekādā gadījumā neizlaid tās! Ceturtkārt – labāku efektu sasniegsi, ja paaugstināsi arī savu fiziskās aktivitātes līmeni. Tev nav obligāti jāsāk apmeklēt sporta zāli. Pietiks, ja ik dienas noiesi kaut pāris pieturas kājām vai atteiksies no lifta izmantošanas. Piektkārt – un tas ir īpaši svarīgi, domā pozitīvi, smaidi un rezultāts noteikti neizpaliks.

Mēs zinām, ka tev noteikti izdosies! Lai sākas četras nedēļas bez gaļas un citiem kārdinājumiem!

Ziedkāpostu un burkānu sautējums ar ingveru

Foto: Shutterstock

Sildošs ziedkāpostu un burkānu sautējums ar pikantām garšvielām – ingveru, koriandru, kariju un kurkumu. Lieliska un viegla veģetārā maltīte pusdienām vai vakariņām.

Lasīt vairāk

Veģetārais pupiņu sautējums

Foto: DELFI

Ja ledusskapī aizķērusies bundžiņa konservētu pupiņu, konservētu tomātu, kukurūza un kāds sīpols vai puravs, tad sātīga un sildoša pusdienu vai vakariņu maltīte ir garantēta.

Lasīt vairāk

Bagātīgs baklažānu sautējums sicīliešu gaumē jeb 'caponata'

Foto: Shutterstock

Sātīgs baklažānu sautējums sicīliešu gaumē, kas lieliski garšo gan silts, gan atdzisis. Tad kaponatu vari likt uz grauzdētas maizes šķēlēm.

Lasīt vairāk

Vienkāršais kartupeļu un ķirbju sautējums

Foto: Shutterstock

Sātīgs un vienkārši pagatavojams kartupeļu un ķirbju sautējums. Tas lieliski garšos lieliem un maziem ēdājiem gan kā piedeva, gan kā pamatēdiens.

Lasīt vairāk

Rudenīgais ķirbju sautējums ar kokosriekstu pienu un turku zirņiem

Foto: Shutterstock

Aromātisks un sildošs ķirbju sautējums rudenīgām pusdienām vai vakariņām. Sautējumu maigāku padarīs pievienotais kokosriekstu piens, bet mazliet svaiga aromāta piešķirs piparmētras.

Lasīt vairāk

Krāsainais ziemas dārzeņu sautējums

Foto: Vida Press

Veselīgs, krāsains dārzeņu sautējums, kura bagātīgo garšu nodrošina ziemas sezonai piestāvošie svaigie un konservētie dārzeņi.

Lasīt vairāk

Ratatujs jeb dārzeņu sautējums franču gaumē

Foto: Shutterstock

Ratatujs (ratatouille) - tradicionālais un visā pasaulē slavenais dārzeņu sautējums, satiekoties baklažānam, paprikai, tomātiem un cukini.

Lasīt vairāk

Sarkano kāpostu sautējums ar čili un rozmarīnu

Foto: Vida Press

Neraugoties uz "jiftīgi" violeto krāsu, sautēti sarkanie kāposti ir ne vien dekoratīvi, bet arī ļoti garšīgi. Izmēģini šo recepti kopā ar pikantām desiņām vai aromātisku cepeti.

Lasīt vairāk

Ātrais dārzeņu sautējums ar fenheli, tomātiem un pupiņām Toskānas gaumē

Foto: Shutterstock

Gards dārzeņu sautējums itāliešu labākajās tradīcijās – fenhelis tā vien sauc pēc Toskānas un saules. Papildinājumā ar burkāniem, seleriju un tomātiem recepte liks siekalām saskriet mutē un pusdienās vai vakariņās pagatavot šo vienkāršo ēdienu.

Lasīt vairāk

Krāsnī ceptu burkānu krēmzupa ar ingveru un turku zirņiem

Karsta, krēmīga un patīkami sildoša krēmzupa no burkāniem, kurai pievienots nedaudz asais ingvers. Garšu kombinācija radīs patīkamus kontrastus – saldais mīsies ar pikanto katrā apēstajā karotē. Lai maltīti padarītu vēl patīkamāku, zupai pievieno apceptus turku zirņus, dzērveņu pusītes un sezama sēkliņas. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā blogere Brigita Dambe.

Lasīt vairāk

Ātrā konservēto tomātu krēmzupa

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garšīgas krēmzupas pagatavošanai nav nepieciešamas vairākas stundas, ja vien izmanto vienkāršas sastāvdaļas. No konservētajiem tomātiem sanāks izcili garda, karsta un sildoša zupa, kuru baudīt pusdienās vai kā pirmo ēdienu sātīgākās vakariņās.

Lasīt vairāk

Riekstu jeb sviesta ķirbja zupa ar tomātiem un sarkanajām lēcām

Foto: Shutterstock

Pavisam vienkārši pagatavojama fiksā zupa pusdienām. Šķīvī veselīgais un maigās garšas riekstu ķirbis mīsies ar novārītajām sarkanajām lēcām. Patīkamākai garšai pievienoti arī tomāti, aromātiskais ķiploks un nedaudz garšvielu.

Lasīt vairāk

Ķirbju krēmzupa ar tomātiem

Foto: Shutterstock

Krēmīga un maiga ķirbju zupa, kuru īpaši gardu padara tomāti. Zupā ir vēl viena ļoti svarīga sastāvdaļa - sīpoli, kurus zupā liek samērā daudz. Kopumā sīpolu un ķirbju attiecība ir 1:2.

Lasīt vairāk

Bagātīgā dārzeņu krēmzupa

Foto: DELFI

Ļoti ātri pagatavojama un garda dārzeņu krēmzupa, kas izceļas ne vien ar piesātinātu, krēmīgu garšu, bet arī ļoti skaistu krāsu. Īpaši lieliski garšos pasniegta ar zeltainajiem rīsu – siera plācenīšiem.

Lasīt vairāk

Krēmīgā konservēto tomātu zupa

Foto: Publicitātes attēls

Garšīga tomātu zupa, kas sasildīs drēgnā vakarā. Pateicoties tam, ka zupai netiek pievienots buljons vai papildu šķidrums, tā būs īpaši bieza un tumīga. Recepti "Tasty" lasītājiem piedāvā "Elvi".

Lasīt vairāk

Ķirbju, burkānu un lēcu krēmzupa

Foto: Shutterstock

Lieliska, krāsaina ķirbju krēmzupa, kuru papildina gan burkāni, gan selerijas, gan lēcas. Turklāt tā kā zupai netiek pievienots nedz sviests, nedz krējums, tā ir vieglāka nekā ierastās krēmzupas. Šīs zupas recepte līdz mums atceļojusi no Palestīnas, bet izmantotie produkti ir ierasti arī mūsu virtuvē.

Lasīt vairāk

Parmantjē – maiga kartupeļu krēmzupa

Foto: Shutterstock

Parmantjē - sātīga, aromātiska un vienkārši pagatavojama kartupeļu krēmzupa franču gaumē. Īpaši labi garšos, pasniegta ar pannā apčurkstinātiem bekona kubiņiem.

Lasīt vairāk

Aromātiskā sīpolu krēmzupa

Foto: Shutterstock

Aromātiskā sīpolu krēmzupa sātīgai maltītei.

Lasīt vairāk

Imunitāti stiprinoša burkānu krēmzupa ar ingveru

Foto: Shutterstock

Sildoša un ātri pagatavojama burkānu krēmzupa ar izteiksmīgo ingveru. Īpaši ieteicams baudīt, lai izvairītos no baciļiem un stiprinātu veselību garšīgi.

Lasīt vairāk

Aromātiskā pupiņu biezeņzupa

Foto: Shutterstock

Aromātiskā pupiņu biezeņzupa ar čili un ķiploku. Sātīgām un sildošām pusdienām.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!