Saldā desa, karstais saldējums un citi našķi, ko pagatavot no brokastu pārslām

Saldā desa, karstais saldējums un citi našķi, ko pagatavot no brokastu pārslām
Foto: Shutterstock

Pufīgos rīsu pārslu graudiņus, kraukšķīgās šokolādes bumbiņas un citu veidu brokastu pārslas var izmantot ne vien ierastajā veidā, pārlejot ar pienu vai jogurtu un apēdot brokastīs, bet arī daudz un dažādos radošākos veidos. No brokastu pārslām iespējams pagatavot gan veselīgus uzkodu batoniņus, gan dažādus cepumus, saldo desu, karsto saldējumu un pat superfikso torti. Iedvesmojoši, vai ne?

Viens no elementārākajiem brokastu pārslu našķiem ir titulbildē redzamie, ļoti kārdinošie kvadrātiņi ar šokolādes glazūru. Lai tos pagatavotu, sarūpē saldās rīsu pārslas, īrisa konfektes, paciņu sviesta, tumšās šokolādes tāfelīti un seko šīs receptes norādēm, lai sagatavotu pamatmasu kvadrātiņiem.

Gatavo īrisa-rīsu pārslu masu liec taisnstūra formas trauciņā, saplacini un izlīdzini, līdz augšējā virsma ir gluda. Tad liec leduskapī, pa to laiku katliņā izkausējot tumšo šokolādi. Te uzzināsi, kas jāņem vērā, lai šokolādes kausēšanas procesā nekas nenoietu greizi.

Tad izņem trauciņu no ledusskapja, pārlej pārslas ar šokolādes kārtiņu, izlīdzini un liec ledusskapī uz 30 minūtēm, līdz šokolāde ir sastingusi. Izņem, griez kvadrātiņos un kraukšķini nost!

Receptes pārējiem našķiem, kuru pagatavošanai izmantojamas brokastu pārslas, atradīsi zemāk.

Lai labi garšo!

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.
Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka