Foto: Shutterstock
Pufīgos rīsu pārslu graudiņus, kraukšķīgās šokolādes bumbiņas un citu veidu brokastu pārslas var izmantot ne vien ierastajā veidā, pārlejot ar pienu vai jogurtu un apēdot brokastīs, bet arī daudz un dažādos radošākos veidos. No brokastu pārslām iespējams pagatavot gan veselīgus uzkodu batoniņus, gan dažādus cepumus, saldo desu, karsto saldējumu un pat superfikso torti. Iedvesmojoši, vai ne?

Viens no elementārākajiem brokastu pārslu našķiem ir titulbildē redzamie, ļoti kārdinošie kvadrātiņi ar šokolādes glazūru. Lai tos pagatavotu, sarūpē saldās rīsu pārslas, īrisa konfektes, paciņu sviesta, tumšās šokolādes tāfelīti un seko šīs receptes norādēm, lai sagatavotu pamatmasu kvadrātiņiem.

Gatavo īrisa-rīsu pārslu masu liec taisnstūra formas trauciņā, saplacini un izlīdzini, līdz augšējā virsma ir gluda. Tad liec ledusskapī, pa to laiku katliņā izkausējot tumšo šokolādi. Te uzzināsi, kas jāņem vērā, lai šokolādes kausēšanas procesā nekas nenoietu greizi.

Tad izņem trauciņu no ledusskapja, pārlej pārslas ar šokolādes kārtiņu, izlīdzini un liec ledusskapī uz 30 minūtēm, līdz šokolāde ir sastingusi. Izņem, griez kvadrātiņos un kraukšķini nost!

Receptes pārējiem našķiem, kuru pagatavošanai izmantojamas brokastu pārslas, atradīsi zemāk.

Lai labi garšo!

Šokolādes – pārslu bumbiņas

Foto: Shutterstock


Šokolādes – pārslu bumbiņas ikdienas gardumiem un svētkiem.

Lasīt vairāk

Zemesriekstu-dateļu cepumi

Foto: Vida Press


Katrā kumosā sajūtamie rieksti, rozīnes un dateles, padara šo cepumu garšu neatvairāmu. Jau tos gatavojot, radīsies vēlme ar pirkstu iebraukt mīklas bļodā.

Lasīt vairāk

Baltās šokolādes un dzērveņu batoniņi

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press


Pavisam vienkārši pagatavojams kārums, kuru ņemt līdzi uz darbu, lai našķotos visas dienas garumā. Brokastu pārslu batoniņiem nepieciešami vien kornfleiki, baltā šokolāde, žāvētas dzērvenes un sīrups, kas visam palīdzēs "saķept".

Lasīt vairāk

Ātrās kraukšķīgās vafeles no kukurūzas pārslām

Foto: Shutterstock


Ātrās kraukšķīgās vafeles no kukurūzas pārslām.

Lasīt vairāk

Saldā īrisa desa ar rīsu pārslām


Salda un kraukšķīga īrisa un rīsu pārslu desa. Kad atdzisusi, sagriež šķēlītēs un ēd ar saldu mērcīti.

Lasīt vairāk

Cepts saldējums ar ogu mērci

Foto: DELFI


Cepts saldējums – kaut ko tik šķietami nesavienojamu var baudīt tikai restorānā, noteikti nodomā ne viens vien pēc virsraksta izlasīšanas. Tomēr receptes izmēģinātāji atzīs, ka tas itin nemaz nav tik sarežģīti. Atliek vien vadīties pēc norādēm, pacietīgi gatavot un tad kāru muti baudīt šo gardumu, kas, brīdinu, tiks apēsts vairāk, nekā plānots.

Lasīt vairāk

Riekstu un brokastu pārslu mikslis – sāļā uzkoda

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press


Saldi sāļais našķis, uzkošanai starp ēdienreizēm, skatoties kādu filmu vai hokeja spēli. Brokastu pārslām un riekstiem pikantumu piešķirs sausā paprikas garšviela, bet Vorčesteras mērce palīdzēs mikslim saķept.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgās šokolādes bumbiņas ar maršmeloviem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press


Salds un kraukšķīgs našķis, kura pagatavošanai vajadzīgas vien četras sastāvdaļas, un mazliet roku veiklības. No Izkausētiem gaisīgajiem zefīriem jeb maršmeloviem un mazliet kraukšķīgu brokastu pārslu sanāks gardas šokolādes bumbiņas.

Lasīt vairāk

Video: Piecās minūtēs pagatavojama torte no četrām sastāvdaļām

Foto: Kadrs no "Youtube" video


Izrādās, lai tiktu pie gardas tortes, tās gatavošanai nebūt nav jāvelta puse dienas. Ja tev ir pāris minūtes laika, ko veltīt šai nodarbei, un četras receptē minētās sastāvdaļas, tad vari ķerties pie darba, kas ir tik vienkāršs, ka būs pa spēkam pat pirmklasniekam.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgie kukurūzas pārslu un ingvera cepumi

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press


Zeltaini brūni, smaržīgi un garšīgi – vienkāršas sviesta un miltu mīklas cepumi, kam pievienotas divas slepenas sastāvdaļas. Kukurūzas pārslas piešķirs saldumiem kraukšķīgumu, kožot ikkatru kumosu, bet maltais ingvers cepumus padarīs ļoti aromātiskus.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!