Foto: Shutterstock

Kamēr vēl pieejami brangie rabarberu kāti, gluži vai par pienākumu jāuztver to pagatavošana kādā saldā ēdienā nedēļas izskaņā. Rabarberi kūkā, šķiet, ir viens no labākajiem veidiem, kā likt lietā skābenās dārza veltes.

Ja negribas ilgi un dikti pavadīt laiku pie plīts, par pamatu ņem kādu kefīra mīklas recepti, izbārstot rabarberu gabaliņus, kas apviļāti cukurā un kanēlī. Ilgāku šmorēšanu prasīs smilšu mīklas pamatne un olbaltuma sakulšana kūkas virspusei, bet rezultāts būs tik dievīgs, ka rezultātā ēdājiem liksi saelsties aiz laimes. ''Tasty'' recepšu krājumos ir izcili laba recepte arī neceptajai siera kūkai, kur lielu lomu spēlē ņiprie rabarberi.

Palūko sev tīkamāko recepti un pagatavo debešķīgu vasaras garšas gardumu nedēļas izskaņai!

Soli pa solim: gaisīgā rabarberu kūka ar pufīgām olbaltuma putām

Foto: DELFI

Kamēr dārzā vēl zeļ rabarberi, jāsteidz tie iecept gardās kūkās, kas lieliski garšos ar rūgtenu pēcpusdienas kafiju. Klasiskās plātsmaizes noskaņu maina pufīga olas baltuma kārta, kas atklāsies, kad nogriezīsi šķēli. Brīdinām, ka cepšanas laikā smaržos visa māja un kaimiņi noteikti nāks ciemos!

Lasīt vairāk

Ātrā un vienkāršā rabarberu plātsmaize no tostermaizes

Foto: Shutterstock

Ja tev nav laika un vēlmes ķēpāties, gatavojot mīklu, bet gribas baudīt gardu rabarberu plātsmaizi, tad risinājums ir tostermaize un īpaši pagatavota saldā krējuma mērce. Arī rabarberus šajā gadījumā nav nepieciešams sīki smalcināt – pietiks, ja tos sagriezīsi stienīšos, jo tāpat kūka izdosies gana garda.

Lasīt vairāk

Rabarberu–ingvera plātsmaize ar vaniļas mērci

Foto: Shutterstock

Vienkārši pagatavojama kefīra–rabarberu plātsmaize, ko īpaši gardu padara ingvera sildošais aromāts un krēmīga vaniļas mērce.

Lasīt vairāk

Rabarberu kūka

Foto: Shutterstock

Rabarberu kūka - 35 minūtes un vāri tēju!

Lasīt vairāk

Rabarberu plātsmaize, pagatavota no ātrā mīklas maisījuma

Foto: DELFI

Kārtīgu rabarberu plātsmaizi var pagatavot arī ātri, tāpēc reizēm ir vērts grēkot un tā vietā, lai mīklu gatavotu pats no A līdz Z, izmantot ātros kūku maisījumus. Reizēm laika taupība atmaksājas pat ļoti garšīgi!

Lasīt vairāk

Neceptā rabarberu un zemeņu siera kūka

Foto: DELFI

Zemenes un rabarberi – vai var būt vēl labāka savienība? Klasiskākā recepte, kur šo apvienību izmantot, būtu plātsmaize vai kāda biskvīta kūka ar olbaltuma cepurīti, taču, iemēģinot roku necepto siera kūku gatavošanas varā, pārliecinājos, nevar būt nekas labāks par šo. Saldās zemenes, skābenie rabarberi un krēmsiers ir tik dievīga kombinācija, no kuras var pat rasties atkarība.

Lasīt vairāk

Rabarberu pīrāgs ar kraukšķīgu bezē 'cepuri'

Foto: Shutterstock

Šī rabarberu kūka ar bezē virskārtu neprasa daudz pūļu, turklāt būs gards našķis svētkos vai viekārši ikdienā.

Lasīt vairāk

Rabarberu plātsmaize ar auzu pārslu drumstalām

Foto: Privātais arhīvs

"Brīvdienu rīts smaržo pēc kanēļa ar pašmāju jauno rabarberu skābumiņu un auzu pārslu drumstalām. Lielu kafijas krūzi un ceriņu aromātu, kas iezogas pa logu," brīvdienu recepšu konkursa pieteikumā raksta Agate.

Lasīt vairāk

Rabarberu un apelsīnu rulete

Foto: Vida Press

Šī ir īsti pavasarīga biskvīta rulete ar rabarberu un krēmsiera pildījumu. Saldumu mīlētāji noteikti novērtēs šī garduma pagatavošanā ieguldīto laiku un darbu!

Lasīt vairāk

Vienkāršā rabarberu kūka ar apelsīna miziņu

Foto: Shutterstock

Garšu eksplozija – rabarberu kūkā ar apelsīna miziņu un sulu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!