Lai brīdienas noslēgtu uz īpaši saldas nots, nekādi neiztikt bez deserta. Saldais kārtojums ir ģeniāli vienkārša, bet tāpēc ne mazāk garda izvēle. Šī deserta pamatā vari izvēlēties sasmalcinātus cepumus, sadrupinātu aizvakardienas kēksu vai zefīra gabaliņus, saldās kārtas papildinot ar putukrējumu, jogurtu, bezpiedevu krēmsieru un skābeniem augļiem vai ogām, katrā kumosā sajūtot visu kārtu labumus.

Tieši stikla glāzes, krūzītes vai burciņas būs vispiemērotākie trauki kārtojuma gatavošanai, jo caurspīdīgās sieniņas ļaus ar acīm izbaudīt visas saldās kārtu kārtas, vēl pirms iegremdēsi tajās karoti, lai izgaršotu.

Gatavojot kārtojumu, droši ļauj vaļu fantāzijai, jo, pieliekot izdomu, šo desertu varēsi pagatavot no mājās esošajam sastāvdaļām. Ja receptē norādīts, ka nepieciešamas zemenes, tas nebūt nenozīmē, ka mazāk gards kārtojums izdosies, aizstājot ogas ar gabaliņos sagrieztiem apelsīniem, vīnogām vai saldētavas krājumos uzietajām jāņogām. Arī citas kārtojuma sastāvdaļas vari droši aizstāt, mainīt un papildināt, recepti uztverot vien kā ieteikumu un, ņemot vērā vien to, ka labāks rezultāts izdosies, kombinējot dažādas tekstūras un garšas, lai gatavajā desertā saldās kārtas mītos ar skābajām, bet krēmīgo tekstūru papildinātu kāds kraukšķīgs riekstu, brokastu pārsu vai bezē cepuma gabaliņš.

Saldo kārtojumu vari pagatavot jau iepriekš un līdz pasniegšanai uzglabāt ledusskapī, jo atvēsināts tas garšos vēl labāk, savukār, burciņās aizvākotu, šo desertu būs īpaši ērti iepakot līdzņemšanai, lai vēlāk našķotos ar to pie dabas krūts.

Izvēlies kādu no "Tasty" piedāvātajām saldo kārtojumu receptēm, lai sevi palutinātu jau šodien pat!

Jogurta un musli kārtojums ar kivi

Foto: Shutterstock

Veselīgais brokastu kārtojums, ko pasniegt kā ātru desertu – jogurts ar musli, banāniem un kivi.

Lasīt vairāk

Kārtainais deserts ar musli, jogurtu un hurmu

Foto: Shutterstock

Piecminūšu deserts ar kraukšķīgu musli, jogurtu un saldeno hurmu. Ja desertu vēlies treknāku, tad jogurta vietā vari izmantot putukrējumu.

Lasīt vairāk

Ābolu un putukrējuma kārtojums

Foto: Shutterstock

Izcili vienkāršs un ļoti smaržīgs siltu kanēļa ābolu un putukrējuma deserts. Kārto skaistās glāzītēs un ēd uzreiz.

Lasīt vairāk

Tropisko augļu kārtojums ar jogurtu angļu gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ļoti gards un salds deserts angļu gaumē – trifle. Tas ir kārtojums, kur mijas mīksts biskvīts, deserta vīns, saldens krēms, augļi un putukrējums. Pagatavo to vienā lielā traukā un pasniedz viesībās.

Lasīt vairāk

Zemeņu sapnis

Foto: Shutterstock

Zemeņu sapnis - vienkārši superīgs deserts.

Lasīt vairāk

Kārtojums ar baltās šokolādes krēmu, maizcepumu drupačām un svaigām ogām

Foto: Māris Lapiņš

Ātri pagatavojamu desertu receptes nekad nevar būt par daudz, jo pēkšņi viesi un negaidīta kāre pēc kaut kā salda nudien nav tās retāk sastopamās situācijas, tāpēc šī recepte, kurā talkā tiek ņemti "Selga Nature" auzu maizcepumi, ir kā radīta gan ikdienas saldajiem brīžiem, gan svētkiem.

Lasīt vairāk

Grieķu jogurta, cepumu un ievārījuma kārtojums

Foto: Shutterstock

Viss garšīgais ir vienkāršs – saldo ēdienu vari pagatavot arī no trim sastāvdaļām. Izkārto glāzītēs grieķu jogurtu, sasmalcinātos cepumus un savu mīļāko ievārījumu.

Lasīt vairāk

Karaliskais tiramisu kārtojums glāzītē

Foto: Shutterstock

Kad kūkas gatavot negribas, un ar saldējumu remdināt saldo kāri arī ne, lieliska alternatīva ir kārtojums, turklāt glāzītē pasniegts tas kļūst vēl īpašāks. Lai arī šis nav klasiskais tiramisu, kā radoša interpretācija tas garšos arī autentiskā deserta cienītājiem.

Lasīt vairāk

Gaisīgais deserts ar zemenēm un bezē jeb 'eton mess'

Foto: Shutterstock

Britu iecienīts deserts "eton mess", kurā svaigie zemeņu gabaliņi mijas ar saldajiem bezē cepumiem, slīgstot gaisīgā putukrējumā. Tā kā deserts ir viegli un ātri pagatavojams, tad recepte noderēs gan saldākai ikdienai, gan svētku reizēm.

Lasīt vairāk

Rupjmaizes kārtojums glāzītēs

Foto: Shutterstock

Rupjmaizes kārtojums - gards, bet ne pārāk salds deserts.

Lasīt vairāk

Gardais ogu un jogurta brokastu kārtojums

Foto: Publicitātes foto

Veselīgais un olbaltumvielām bagātais jogurta kārtojums garšas ziņā neatpaliek no restorānos piedāvātajiem desertiem, tomēr tajā ir krietni mazāk kaloriju, kā arī kārtojums rada sāta sajūtu un attur no vēlmes našķēties dienas gaitā.

Lasīt vairāk

Cepumu un plūmju kārtojums ar krēmsiera krēmu

Vienkāršs un gards deserts - plūmju un cepumu kārtojums ar krēmsiera un skābā krējuma krēmu. Recepti piedāvā Signe Meirāne ("Četras Sezonas").

Lasīt vairāk

Rikotas un jogurta deserts ar aprikožu mērci

Viegls un gards biezpiena un bezpiedevu jogurta krēms, kas papildināts ar aprikožu mērci. Deserts piemērots arī cukura diabēta slimniekiem, norāda receptes autore - uztura speciāliste Liene Sondore.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!