Saldais rudens prieks – krāsnī cepti āboli. Receptes no vecmāmiņas pūralādes

Saldais rudens prieks – krāsnī cepti āboli. Receptes no vecmāmiņas pūralādes
Foto: Shutterstock

Ja līdz šim esi vairījies pagatavot pildītos ābolus, tā vietā izvēloties klasiskās ābolmaizes, tad pienācis brīdis ko mainīt. Krāsnī cepti āboli ir deserts, kas neprasa nekādus komentārus, jo tā garša visiem ir pazīstama jau kopš bērnības. Lieliskākais ir tas, ka šo saldo ēdienu ir praktiski neiespējami sabojāt, tādēļ ceptus ābolus var pagatavot pat bērni. Vienīgais nosacījums – izvēlies vienas šķirnes un aptuveni vienāda lieluma ābolus, bet pildījuma sastāvs un piedevas ir gaumes jautājums.

Viens no vienkāršāk un visātrāk īstenojamajiem variantiem pildījumam – sasmalcināti rieksti un žāvēti augļi. Sajauc nelielā traukā riekstus ar rozīnēm, sagrieztām aprikozēm, žāvētiem ķiršiem un citiem gardumiem. Pievieno mazliet medus, lai masa turētos kopā, samaisi un pildi ābolos.

Vēl viens variants, kā ābolus pārvērst nelielā kūkā ar pildījuma palīdzību, ir salikt tajos biezpiena masu, drumstalas vai apgrauzdētas auzu pārslas ar cukuru.

Ābolus vari padarīt arī par cepto siera kūku – sapildi tajā sakultu krēmsieru, kam pievienots mazliet skābais krējums un cukurs, izcep un iegūsi ābolos sapildītas kūciņas. Virsu pēc cepšanas pārkaisi ar sadrupinātiem cepumiem – neatņemamu siera kūkas pamatņu sastāvdaļu. Bet izteiktākam aromātam vari pievienot arī kanēli un maltu muskatriekstu.

Šī vienkāršā deserta maģija slēpjas arī debešķīgajā smaržā, kas tā vien vilina uz virtuvi kārumniekus. Kād cepto ābolu marža piepildījusi visu māju, ir laiks izvēlēties, ar ko tos papildināt, ceļot galdā. Vieni balsos par saldējumu, citi nepaslinkos un pagatavos vaniļas mērci (recepte te), vēl kāds, atceroties vecmāmiņas recepti, gardu muti notiesās cepto ābolu ar skābu krējumu, kas sajaukts ar cukuru un kanēli. Un vēl karoti aplaizīs, jo tas taču ir tik garšīgi!

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Tasty iesaka