Foto: Shutterstock
Ja nav luste cept kūkas un arī deserti ar krēmiem neuzrunā, iespējams, kāri pēc saldumiņa var remdēt kāds salds sacepums? Variācijas ir daudz un dažādas – ar biezpienu, mannā, pat burkāniem (joprojām saldā versija), krēmsieru, āboliem un dažādām ogām.

Pat tad, ja jāpalutina lielāks bariņš izsalkušo, piedāvājums pagatavot saldo sacepumu joprojām ir piemērots, jo porcijā sanāks gana daudz gabaliņu. Pēc cepšanas svarīgi ļaut sacepumam kādu laiku padzist, lai tas vieglāk izņemas no formas, bet pēc tam katru gabaliņu var izdekorēt ar kādu ogu mērci, ķīseli, putukrējuma vai saldējuma bumbu.

Ja esi lēmis par labu tieši biezpiena sacepumam, pārlasi noteikumus, kā panākt, ka gardais cepiens uzjundī bērnības atmiņas. Ir nozīme ne vien sastāvdaļām, bet arī to pareizai sagatavošanai. Piemēram, vai zināji, ka ļoti svarīgi rūpīgi saputot olas, lai tās pieņemas apjomā dubultā?

Sacepuma priekšrocība ir arī tā, ka saldais labi garšos vēl silts, īpaši pēc garām pastaigām svaigā gaisā, bet arī pilnībā atdzisis tas nezaudēs savu burvību.

Izvēlies garšu kārpiņām tīkamāko recepti un uzjundī mājās svētku sajūtu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!