Foto: Shutterstock
Ja ir viens Ziemassvētku vakariņu elements, par ko ir jādomā laikus, tad tas ir saldais ēdiens. Deserts ir ilgi gaidīto vakariņu finišs, tāpēc tam ir jābūt iespaidīgam – tā, lai mājinieki un viesi pēc paēšanas baudpilni noelstos. Ja vēl nevari izvēlēties, ko tādu pagatavot Ziemassvētkos, "Tasty" vienmēr ir idejas no mūsu plašā recepšu krājuma!

Ja izvēle nav kritusi par labu kādam no latviešu tradicionālās virtuves desertiem – rupjmaizes kārtojumam, sklandrausim vai debesmannai – tad iedvesmu var smelties citu valstu tradīcijās. Svētku maltīte noteikti būs izdevusies, ja pamēģināsi Eiropā populāro Ziemassvētku ruleti jeb "pagali", ko it nemaz nav grūti pagatavot, ja zināma biskvīta rulešu recepte. Briti iecienījuši žāvēto augļu kūkas, kas arī pie mums ieguvušas lielu popularitāti. Bet īpašu svētku sajūtu radīsi, ja katram ēdājam pasniegsi individuālā trauciņā pagatavotu desertu, piemēram, rīsu pudiņu ar gardu ogu mērci, šokolādes krēmu, vaniļas krēmu ar dzērvenēm vai neparasto plūškoka želeju.

Lai garšīgi svētki!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!