Mazos ēdājus vari palutināt ar spēcinošu brokastu putru – izteiktākai garšai pievieno mazliet kanēli un muskatriekstu, kas ļoti labi piestāvēs jebkuru graudaugu putrām. Ja putras netīk, pankūkas vienmēr būs uzvaroša maltīte – tās vari sacept klasiskas, pufīgas no āboliem vai ķirbjiem, ar šokolādes garšu un papildināt ar visdažādākajiem krēmiem. Bet, ja vafeļu pannai neviens nav pieķēries jau kādu laiciņu, kāpēc gan neuzsildīt to? Ļoti gardas vafeles sanāks, ja pievienosi tām mazliet auzu pārslu.
Vafeles ar auzu pārslām
Ziemassvētku rītā mīļos un sevi palutini ar pārslu vafelēm. Gardums smaržo pēc svētkiem un garšo bezgala labi, turklāt pārslas satur daudz vērtīgu vitamīnu, minerālvielu, beta-glikānu un šķiedrvielu. Nodrošina sāta izjūtu ilgam laikam. Recepti piedāvā Laura Grēviņa, bloga "Viens plus viens" autore.
7 graudu pārslu putra ar kakao, āboliem, plūmēm un lazdu riekstiem
Bagātīga un vērtīga brokastu putra no septiņu graudu pārslām, kas papildināta ar kakao, kanēlī apceptiem āboliem, plūmēm un karamelizētiem lazdu riekstiem. Recepti piedāvā restorāna "Fazenda" šefpavārs Pāvels Skopa. Tā radīta "Putras programmas" ietvaros.
Pufīgās ķirbju pankūkas
Zeltainas un čaganas ķirbju pankūkas – īsts rudens sezonas kārums!
Ātrie biezpiena plācenīši jeb 'sirņiki'
Ātri pagatavojami biezpiena plācenīši jeb "sirņiki", ko vislabāk baudīt ar karoti skāba krējuma. Izmantojot tikai pāris katrā virtuvē atrodamas sastāvdaļas, drīz vien varēsi baudīt gardum gardas vakariņas.
Greznās mežģīņraksta brīvdienu pankūkas
Kurš gan spētu atteikties no kūpošām, tikko ceptām pankūkām, kas piepilda virtuvi ar kārdinošu aromātu! Šīs plānās pankūkas ir īpašas ne vien ar savu lielisko garšu, – tās cepoties iegūst ļoti glītu, smalkām mežģīnēm līdzīgu rakstu. Tādēļ šīs greznās pankūkas lieliski iederēsies uz tava brīvdienu brokastu galda.
Kārtainā šokolādes pankūku un putukrējuma kūka
Kārdinoša pankūku torte ar maskarpones krēmu, šokolādes mērci un svaigām mellenēm. Kūka, kas ēdājus pārsteigs svinīgās brokastīs.
Kanēļa un medus mannā putra
Izcili garda gan brokastīm, gan launagam, kad kārojas kas salds.
Plānās kakao pankūkas ar maskarpones krēmu un ķiršiem
Ārkārtīgi kārdinošas plānās pankūkas brīvdienu rītam. Pildītas ar saldu maskarpones krēmu un ķiršiem – tos var izmantot kā svaigus, tā no kompota.
Ābolu pankūkas ar dzērveņu mērci
Saldeni skābas ābolu pankūkas, kam pāri pārlieta karsta dzērveņu mērcīte – īstens gardums! Recepti piedāvā "Tasty" brokastu recepšu konkursa dalībniece Lita.
Biezās pankūkas ar āboliem un saldu krējuma mērcīti
Pufīgas amerikāņu stila pankūkas ar saldenu mērcīti un sviestā apceptiem āboliem. Būs garšīgas kā brokastīs, tā kādā vēlākā ēdienreizē.
Cukuroti bumbieri ar vafelēm un karameļu mērci
Tas, ka vīriešiem mīlestība iet caur vēderu, ir neapstrīdams fakts, turklāt daudzi stiprā dzimuma pārstāvji ir īsteni saldummīļi. Ņem to vērā un pārsteidz kādu īpašu vīrieti Tēva dienā, pagatavojot šo vienkāršo un gardo desertu, kur vafeļu kraukšķīgums mijas ar bumbieru sulīgumu.
Video: klasiskās beļģu vafeles
Brīvdienās un svētkos varam atļauties našķēties vairāk, un šādām reizēm lieliski piestāvēs klasiskās beļģu vafeles, kas savu izcilo garšu vēl jo vairāk pierādīs kombinācijā ar saldējuma bumbu, vaniļas mērci un svaigām ogām. Nesakiet, ka nebrīdinājām - papildporcija garantēta!
Kraukšķīgas plānās vafeles
Klasiskā mīkla plānajām, kraukšķīgajām vafelēm.
Tikai trīs sastāvdaļas – pankūkas bez miltiem
Pankūkas, pankūkas, pankūkas! Kuram gan tās negaršo? Bet reizēm nākas palauzīt galvu – piemēram, ja kādam ēdienkartē liegti milti. Labā ziņa – tādēļ nav jāatsakās no šīs brīnišķīgās brīvdienu rīta baudas! Internetā atradām recepti pankūkām, kuru pagatavošanai nepieciešamas vien trīs sastāvdaļas, turklāt to sastāvā nav ne miltu, ne cukura! Nekavējāmies izmēģināt, izbaudījām un tagad iesakām arī citiem!