Foto: Shutterstock
Nekas tā nespēj atveldzēt tveicīgā dienā kā glāze vēsa saldējuma kokteiļa, kas noteikti jāsūc caur salmiņu, lai varētu kāri izburzguļot no glāzes visu līdz pēdējai pilītei – gluži kā bērnībā... un tad atkal piepildīt norasojošo glāzi līdz malām! Mums padomā ir piecas receptes – gan absolūtākā klasika ar plūmju sulu un plombīru, gan citi, ne tik populāri, bet ne mazāk kārdinoši garšu salikumi.

Ja receptē minētas svaigas zemenes vai smiltsērkšķi, kas šobrīd vēl nav vai vairs nav sezonas piedāvājumā, tad tos vienmēr vari aizstāt ar saldētām ogām, kas būs pat labāka izvēle, palīdzot kokteili vēl vairāk atvēsināt.


Gaisīga saldējuma kokteiļa pagatavošanai tev noteikti būs vajadzīgs blenderis vai mikseris un kāds lielāka izmēra trauks, lai kulšanas procesā no šļakatām neciestu virtuves mēbeles, sienas un griesti. Vari izvēlēties gan lielāka izmēra katliņu, gan lielo kokteiļu krūzi, bet mēs iesakām nostalģijas vārdā kokteili gatavot trīslitru burkā – šis atribūts piešķirs vēsajam dzērienam īpašu šarmu.

Lai labi garšo!

Smiltsērkšķu un saldējuma kokteilis

Foto: Publicitātes foto

Enerģijas, vitamīnu un veselības bumba. Kokteilis, kas garšos kā bērniem, tā pieaugušajiem, ir smiltsērkšķu nektāra ražošanas uzņēmuma Satori Alfa īpašnieka Māra Selgas recepte, ko par labu atzinuši arī "Rimi Gardēži" un stāstniece Ilze Jurkāne.

Lasīt vairāk

Persiku un banānu saldējuma kokteilis

Persiku un banānu saldējuma kokteilis jūs atveldzēs karstās vasaras dienās un sniegs nepieciešamo enerģijas lādiņu.

Lasīt vairāk

Saldējuma kokteilis

Foto: Shutterstock

Saldējuma kokteilis - ziemas un vasaras variantā.

Lasīt vairāk

Kā pagatavot atvēsinošu 'Oreo'–saldējuma kokteili: recepte un videopamācība

Foto: Shutterstock

Atvēsinošs saldējuma kokteilis ir labākais veids, kā atvēsināties karstā dienā. Mūsu piedāvāto versiju īpaši novērtēs īsteni šokoholiķi, jo kokteiļa sastāvā ir arī šokolādes mērce un – pilnai laimei – arī leģendārie "Oreo" cepumi.

Lasīt vairāk

Ābolu sulas – piena saldējuma kokteilis

Foto: DELFI

Pavisam vienkāršais ābolu sulas – piena saldējuma kokteilis.

Lasīt vairāk

Zemeņu un saldējuma kokteilis

Foto: Shutterstock

Vasaras klasika – svaigu zemeņu un plombīra saldējuma kokteilis. Ja vēlies, lai vēsais kokteilis vēl vairāk garšotu pēc zemenēm, plombīra vietā izmanto zemeņu saldējumu.

Lasīt vairāk

Bērnības garša – saldējuma kokteilis ar plūmju sulu

Foto: DELFI

Kad tad vēl, ja ne vasarā baudīt atsvaidzinošo saldējuma kokteili Nepārspējams salikums ir plombīra saldējums un plūmju sula, taču, nedaudz mūsdienojot šo klasiku, tas papildināts ar svaigām vasaras veltēm.

Lasīt vairāk

Saldējuma kokteilis ar kolu

Foto: Shutterstock

Neparastais saldējuma un kolas kokteilis.

Lasīt vairāk

Saldējuma kokteilis ar ananasiem un banāniem

Foto: Shutterstock

Ananāsu un banānu saldējuma kokteilis - "karstai" ballītei.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!