Foto: Shutterstock
Brīvdienas ir svēta lieta, vēl jo vairāk, ja to mums nedēļā ir tik maz. Tieši tāpēc nedēļas nogale ir jāsvin – garšīgi baudot visus sezonas labumus un priekus. Šī iemesla dēļ "Tasty" aicina padzīvot grēcīgāk, ļaujoties putukrējuma putu valdzinājumam.

Kad auksts saldais krējums, kam pievienots mazliet cukura, tiek zem miksera slotām, notiek maģija. Piena produkts pēc dažiem mirkļiem pārtop gaisīgā un debešķīgi saldā masā. Un šo saldo masu – putukrējumu – pēc tam var izmantot tik daudzos desertos!

Var sākt ar mazumiņu un putukrējumam pievienot biezpienu, bet garnēt ar apgrauzdētām auzu pārslām. Ja tas neiekārdina, tad putukrējums būs lielisks iemesls, lai pagatavotu kādu gaisīgu tiramisu vai zemeņu desertu. Un kā nu bez maizes zupas, kurā peld skaists putukrējuma mākonis?! Iekārdinājām?

Fiksais deserts no bezē un saldētām ogām

Foto: DELFI

Šis ir deserts, ko ērti pagatavot reizēs, kad gaidāmi pēkšņi viesi vai arī pašiem jādodas ciemos, bet ar veikalā pirktu kūku negribas samierināties. Gardais ogu un bezē saldais pazudīs neticamā ātrumā, un skaidrs, ka ar vienu porciju nepietiks.

Lasīt vairāk

Biezpiena krēms ar cukurā apgrauzdētām auzu pārslām

Foto: DELFI

Vai jums arī kādreiz ir gadījies tā, ka ļoti, ļoti gribas ko garšīgu, bet nav vēlmes dirnēt stundu virtuvē? Šādās reizēs atceros bērnību un pavisam vienkāršo balto gardumu – biezpiena putukrējumu ar cukurotām auzu pārslām. Ja jau kārojies – jāpagatavo! Nostalģiskā saldā ēdiena pagatavošana aizņems vien padsmit minūtes, jo maz darba – sakult saldo krējumu un apcept uz pannas auzu pārslas.

Lasīt vairāk

Kārtainais deserts ar kazenēm un 'mascarpone' siera krēmu

Foto: DELFI

Brīvdienas ir tās reizes, kad tik ļoti ir vēlme apēst ko garšīgu, bet gatavošana nereti noplok pie apziņas, ka kūkas vai banānmaizes izcepšana prasa laiku. Jāsaka paldies kulinārijas dieviem, ka ir tādi kārtainie deserti, kuros likt ne tikai to, ko sirds kāro, bet, būsim atklāti, to, kas ir ledusskapī. Ātri, viegli un garšīgi!

Lasīt vairāk

Grēcīgā zemeņu un lazdu riekstu kārtainā kūka

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Un mēs turpinām jūsmot par zemenēm, riekstiem un bezē! Kārdinājums, kuram būs pavisam grūti pretoties, jo šī kārtainā kūka ne tikai izskatās skaisti, bet garšo vēl labāk.

Lasīt vairāk

Gaisīgais deserts ar zemenēm un bezē jeb 'eton mess'

Foto: Shutterstock

Britu iecienīts deserts "eton mess", kurā svaigie zemeņu gabaliņi mijas ar saldajiem bezē cepumiem, slīgstot gaisīgā putukrējumā. Tā kā deserts ir viegli un ātri pagatavojams, tad recepte noderēs gan saldākai ikdienai, gan svētku reizēm.

Lasīt vairāk

Kūciņas 'Vecrīga'

Foto: Shutterstock

Īpašajam cienastam kūciņas 'Vecrīga'. Gatavotas no gaisīgas plaucētās mīklas. Kūkas pilda ar biezpiena putukrējumu un pārklāj ar izkausētu šokolādi.

Lasīt vairāk

Biezās sirds formas pankūkas ar ogām, sīrupu un putukrējumu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Gaisīgas un smaržīgas kanēļa mīklas pankūkas, kuras cept apaļas, kā ierasts, vai pasniegt kādā īpašā gadījumā, izcepot sirds formā. Gardajām brokastīm ber klāt svaigas mellenes vai avenes un pievieno gaisīgu putukrējumu un saldo kļavu sīrupu.

Lasīt vairāk

Aveņu tornīškūkas

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Katra saldummīļa sapnis – kārtainas kūciņas, kas tā vien kusīs mutē! Kraukšķīgi maigā kārtainā mīkla kusīs mutē kopā ar aveņu ievārījumu un putukrējumu, bet cukura glazūras saldums kompensēs tā trūkumu vidējā kūciņas kārtā.

Lasīt vairāk

Maizes zupa ar žāvētiem augļiem un putukrējumu

Foto: DELFI

Maizes zupa ir viens no tiem ēdieniem, kurš raksturīgs tieši Latvijai. Citviet pasaulē tādu neatrast un nenobaudīt, jo, kā zināms, rupjmaize, deserta galvenā sastāvdaļa, ir mūsu zemes "īpatnība". Baudi to ar gaisīgu putukrējumu vai pienu!

Lasīt vairāk

Pankūkas ar putukrējumu, banāniem un karameļu mērci

Foto: Shutterstock

Jautrās pankūkas ar putukrējumu un banāniem, kuras lieliski papildina rīvēta šokolāde un karameļu sīrups.

Lasīt vairāk

Vienkāršā sviesta biskvīta kūka ar putukrējumu

Foto: Vida Press

Vienkārša recepte ātrai brīvdienu kūkai, ja "parastais" biskvīts šķiet apnicis un jāiepriecina arī kāds, kurš nedrīkst lietot uzturā glutēnu.

Lasīt vairāk

Maigais tiramisu bez olām

Foto: iStock

Tiem, kas baidās no debešķīgā itāļu deserta tiramisu, jo tā pagatavošanai jāizmanto termiski neapstrādātas, jēlas olas, iesakām izmēģināt šo recepti, kurā olas tiek aizstātas ar putukrējumu. Šis variants ir tikpat gards un maigs kā klasiskais tiramisu, tiesa - treknāks!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!