Foto: Shutterstock
Tirgus plačos gurķu tirdzniecība jau rit pilnā sparā, un kārdinājuma varā ne viena vien saimiece jau paguvusi fiksi iemarinēt vai iesālīt pirmos kilogramus. Protams, pirmā burciņa tiks notiesāta, gardi nokraukšķinot tāpat vien, bet jau pie nākamā trauka tukšošanas gan var izmantot kādu recepti no plašajiem ''Tasty'' recepšu krājumiem.

Marinēti, skābēti, mazsālīti un sālīti – visi kā viens labi garšos salātos, piemēram, kombinācijā ar vārītiem kartupeļiem, bet nevar smādēt arī salikumu ar makaroniem, grūbām vai dažādiem dārzeņiem.

Atceries par zupām – grūti taču iedomāties soļanku vai rasoļņiku bez gurķiem! Nerunājot nemaz par rasolu, vācu kartupeļu salātiem vai vinegretu, ko pat nemēģināt taisīt bez gurķiem. Iespējas izpausties pirmo burciņu tukšošanā ir daudz un dažādas. Iesakām garšu kārpiņām atgādināt klasiskās un pārbaudītās vērtības, kā arī izmēģināt kaut ko jaunu un, iespējams, mājas virtuvē līdz šim vēl negatavotu.

Rasols jeb Olivjē salāti

Foto: Adnil2you

Leģenda vēsta: Olivjē salātu izcelsme ir Francija. Savulaik, kad Maskavas aristokrātija bija ļoti lieli franču kultūras fani, tie franču receptes ieviesa arī savās virtuvēs. Tā nu sanāca, ka krievu pavāri sastāvdaļas gan dabūja, bet to visu nevis eleganti salika kārtās, bet samaisīja kopā. Un tā radās rasols!

Lasīt vairāk

Kartupeļu salāti ar seleriju kātiem un marinētiem gurķiem

Foto: DELFI

Kārdinājums pēc jaunajiem kartupelīšiem ir tik liels, ka gribās tos pagatavot visdažādākajos veidos. Meklējot jaunas garšas ikdienas maltītēs, pagatavo šos salātus, kas sātīgi pabaros un atklās jaunas garšu nianses.

Lasīt vairāk

Sātīgais stroganovs krējuma-šampinjonu mērcē

Foto: Shutterstock

Stroganovs ir izcili garda maltīte, par kuras gatavošanu diemžēl atceramies pārāk reti. Sātīgi un gardi!

Lasīt vairāk

Cīsiņu, bekona un marinētu gurķīšu uzkoda

Foto: Publicitātes attēls

Gaidāmi ciemiņi, bet par uzkodām esi piemirsis? Lūk, viena ļoti ātra, vienkārša un smeķīga ideja – cīsiņi, kas ievīstīti bekonā un pasniegti ar mazu marinēto gurķīti. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā "Rīgas miesnieks".

Lasīt vairāk

Grūbu - sālītu gurķu zupa

Foto: Shutterstock

Vienkārši pagatavojama grūbu - gurķu zupa.

Lasīt vairāk

Sātīgais rasoļņiks

Foto: Shutterstock

Sātīgais rasoļņiks - kārtīgas pusdienas visai ģimenei.

Lasīt vairāk

Klasiskie kartupeļu salāti

Foto: Shutterstock

Kartupeļu salāti ar selerijām, marinētiem gurķiem un sīpoliem. Klasiskā recepte, kur mērces pagatavošanai izmantota majonēze un sinepes.

Lasīt vairāk

Zivs filejas vrapi ar zaļumiem un marinētiem gurķīšiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Reizēm tā vien kārojas ko vienkāršu, rokās paņemamu un gardu. Baltās zivs filejas "burgeri", kas ietīti tortiljā, būs interesants risinājums vienkāršai maltītei, kuru ēst tāpat, turot rokās.

Lasīt vairāk

Apetīti rosinošais liellopa gaļas burgers

Siltais laiks jābauda ar gardām maltītēm. Kafejnīcas Šķūnis šefpavāre Dana Ivanova iesaka apetīti rosinoša liellopa gaļas burgera recepti, kuras pamatā ir klasiskas virtuves vērtības, ko papildina pāris knifiņi.

Lasīt vairāk

Maskavas soļanka

Foto: Shutterstock

Maskavas soļanka sātīgām pusdienām un vakariņām. No norādītajiem daudzumiem sanāks milzu katls!

Lasīt vairāk

Ātrie pupiņu un šķiņķa salāti

Foto: Shutterstock

Ja ledusskapī ir burciņa ar marinētiem gurķiem, konservētās pupiņas un vēl dažas šķēles šķiņķa, pusdienās vai vakariņās vari nodrošināties ar sātīgiem pupiņu salātiem.

Lasīt vairāk

Vinegrets ar āboliem un zirnīšiem

Foto: Shutterstock

Vinegrets ar āboliem un zirnīšiem - recepte, kas noderēs gan gavētājiem, gan tievētājiem, gan klasisku garšu salikumu cienītājiem.

Lasīt vairāk

Soļanka no trīs veidu gaļas

Foto: Shutterstock

Soļanka no trīs veidu gaļas - daudz vienkāršāk un ātrāk, nekā izklausās.

Lasīt vairāk

Vācu kartupeļu salāti ar mazsālītiem gurķiem un olām

Foto: Shutterstock

Vācu kartupeļu salāti ar mazsālītiem gurķiem un vārītām olām būs laba piedeva grilētai gaļai vai šašlikam. Mazsālīto gurķu vietā var izmantot arī marinētus gurķus.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!