Sālīti, skābēti un marinēti – kā gardi likt lietā pirmos 'ieburkotos' gurķus

Sālīti, skābēti un marinēti – kā gardi likt lietā pirmos 'ieburkotos' gurķus
Foto: Shutterstock

Tirgus plačos gurķu tirdzniecība jau rit pilnā sparā, un kārdinājuma varā ne viena vien saimiece jau paguvusi fiksi iemarinēt vai iesālīt pirmos kilogramus. Protams, pirmā burciņa tiks notiesāta, gardi nokraukšķinot tāpat vien, bet jau pie nākamā trauka tukšošanas gan var izmantot kādu recepti no plašajiem ''Tasty'' recepšu krājumiem.

Marinēti, skābēti, mazsālīti un sālīti – visi kā viens labi garšos salātos, piemēram, kombinācijā ar vārītiem kartupeļiem, bet nevar smādēt arī salikumu ar makaroniem, grūbām vai dažādiem dārzeņiem.

Atceries par zupām – grūti taču iedomāties soļanku vai rasoļņiku bez gurķiem! Nerunājot nemaz par rasolu, vācu kartupeļu salātiem vai vinegretu, ko pat nemēģināt taisīt bez gurķiem. Iespējas izpausties pirmo burciņu tukšošanā ir daudz un dažādas. Iesakām garšu kārpiņām atgādināt klasiskās un pārbaudītās vērtības, kā arī izmēģināt kaut ko jaunu un, iespējams, mājas virtuvē līdz šim vēl negatavotu.

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka