Foto: Shutterstock
Skābēti gurķīši ir letiņu izsenis iecienīts produkts, ko var nokraukšķināt gan pa dienu, piekožot kotletei, gan vakarā – piegriežot vinegretam. Tāpat dažos rītos nekas nespēj piesiet dūšu tik labi, kā skābēta gurķa šķēle. Nav brīnums, ka tik plaši pielietojamu produktu mūsu senči skābēja mucās – tā teikt, lai nav mazuma piegaršas. Kreptīgu garšu cienītājiem piedāvāsim 16 receptes, kurās sālīti un skābēti gurķi spēlē, ja ne pašu galveno, tad nozīmīgu otrā plāna lomu gan.

Ir neskaitāmas rasola un vinegreta versijas, kurās daudzas sastāvdaļas tiek aizstātas ar citām, tomēr skābēti gurķi šajos salātos ir nemainīga vērtība.

Arī stroganova garša būs pavisam neizteiksmīga bez gurķiem raksturīgā skābuma, un šī sastāvdaļa iederas arī dažādos gaļas sautējumos, piemēram, azū, kura recepte ir "Tasty" krājumos.

Atpazīstamākā zupa ar skābētu gurķu piedevu, protams, ir rasoļņiks, kam pievieno gan gurķu gabaliņus, gan sālījumu. Mēs iesakām pa saujiņai skābētu gurķu vai šļuciņu sālījuma pievienot arī, piemēram, pupiņu zupai vai biešu zupai, lai to garša kļūtu izteiksmīgāka. Arī bezgaļas zupas iemantos daudz bagātīgāku garšu buķeti, ja izmantosi iepriekšminēto paņēmienu.

Ja cep kartupeļu pankūkas vai dārzeņu plācenīšus, ko parasto pasniedz ar skābu krējumu, tad nākamreiz aizdaru papildini ar sīki sakapātu vai sarīvētu skābo gurķi. Būs garšīgi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!