Sātīga maltīte bez gaļas: 10 jauno kartupeļu salāti izcilam garšu baudījumam

Vācu kartupeļu salāti ar mazsālītiem gurķiem
Foto: Shutterstock

Ko iesākt, ja visi saimes locekļi pēc dienas lielajiem darbiem mājās pārrodas izsalkuši kā vilki, bet ledusskapī, kā par nelaimi, gaļu pat ar uguni nesameklēt? Ja tev kādā virtuves stūrī stāv maišelis ar tirgū iegādātiem vai no laukiem pārvestiem jaunajiem kartupelīšiem, mums ir risinājums – kartupeļu salāti.

Ne velti latvieši kartupeļus jau izsenis dēvē par otro maizi – tas tādēļ, ka vienkāršie tupeņi ir lēti, varen sātīgi un pagatavojami tik daudz un dažādos garšīgos veidos, ka ar tiem var mieloties kaut trīs reizes dienā. Kartupeļu salāti ir pierādījums, ka salāti tiešām var pildīt pilnvērtīga pamatēdiena lomu bez gaļas piedevas, jo, arī papildināti ar dažādiem sulīgiem sezonas dārzeņiem, kā arī sālījumiem un marinējumiem, tie būs gana kreptīgi un dūšu piesienoši.

Tomēr nav taisnība tiem, kas domā, ka kartupeļu salāti obligāti jāpapildina ar treknu majonēzes mērci un krietnu daudzumu kausēta sviesta. Liesākā variantā salātu aizdaram vari izmantot, piemēram, mazsālīto vai marinēto gurķu marinādi, eļļas-etiķa mērci, kas papildināta ar graudu sinepēm vai vieglu, krēmīgu mērcīti uz bezpiedevu jogurta bāzes ar kapātiem aromātiskiem garšaugiem. Savukārt austrumniecisku garšas niansi kartupeļiem piešķirs mērcei pievienota šķipsna karija.

Sātīga maltīte bez gaļas: 10 jauno kartupeļu salāti izcilam garšu baudījumam
Foto: Shutterstock

Gardum gardu aizdaru kartupeļu salātiem var pagatavot arī no avokado mīkstuma. Arī vārītas olas un rīvēts siers piešķirs salātiem vēl bagātīgāku garšu.

Salātu gatavošanai īpaši piemēroti ir tieši jaunie kartupeļi, jo tajos ir mazāk cietes, tādēļ pēc vārīšanas kartupeļi, sagriezti gabaliņos un samaisīti ar pārējām salātu sastāvdaļām, nejuks ārā un neizšķīdīs bezformīgā masā.

Lai labi garšo!

Source info



Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka