Foto: Shutterstock

Kā gan labāk izgaršot vasaras sniegto dārzeņu bagātību, ja ne pagatavojot pamatīgu, sastāvdaļām bagātu sautējumu? Sautējumos bez klasiskajām sastāvdaļām – kartupeļiem, burkāniem, kāpostiem, buljona, zirnīšiem, pupiņām un liellopa vai vistas gaļas – var pievienot arī kabačus, baklažānus, papriku un maigi saldos tomātus, kuru raža, šķiet, šogad priecē izcili lielos apjomos. Sautējums ir pateicīga maltīte steidzīgam darbadienas vakaram, jo tā pagatavošanai būs nepieciešama mazāk nekā stunda.

Lai sautējums padotos maigāks, ūdens vai buljona vietā dārzeņus var sautēt pienā. Bet sātīgumam gatavajam sautējumam, kas jau ielikts šķīvī, pārkaisa, piemēram, sarīvētu cieto sieru vai raupji sasmalcinātus riekstus - pavisam nedaudz, lai maltītei pievienotu arī kraukšķīgumu. Gaļas ēdāji noteikti novērtēs teļa vai jēra gaļu, kas pievienota gardajam ēdienam.

Bet, lai izceltu sautējuma aromātu, pirms dārzeņu sautēšanas šķidrumā, katla dibenā eļļā vai sviestā apcep sasmalcinātus sīpolus, ķiplokus, kādu lauru vai salvijas lapiņu, neaizmirstot arī par garšvielām un vēlajiem vasaras zaļumiem.

Pāris minūtes pirms sautējums gatavs, tajā var ielikt arī saplucinātas kale kāposta lapas, kas ēdienam piešķirs patīkami zaļu kontrastējošu krāsu.

Ātrais kabaču sautējums pannā ar tomātiem un ķiplociņu

Foto: Shutterstock

Veselīgs un gards kabaču sautējums, turklāt ārkārtīgi ātri un vienkārši pagatavojams!

Lasīt vairāk

Jēra gaļas sautējums ar dārzeņiem un pupām

Foto: Shutterstock

Šī ēdiena pagatavošanai vajadzēs laiku, bet tas ir tā vērts, lai iegūtu smaržīgu un garšīgu jēra gaļas sautējumu. Jēru sagriez nelielos gabaliņos, tā tie izsutināsies tomēr ātrāk, nekā sutinot lielu gaļas gabalu.

Lasīt vairāk

Vistas sautējums franču gaumē

Tradicionāls sautējums, kas nācis no Francijas ziemeļdaļas Normandijas reģiona - aromātisks un sātīgs.

Lasīt vairāk

Bagātīgais gaļas sautējums

Foto: Vida Press

Nekas tā nepabaros ģimeni kā izcili pagatavota vērša gaļa, kas īpaši sutināta kastrolī. Lai gan šī ēdiena pagatavošana prasa daudz laika, tas ir tā vērts – īsts gaļēdājs novērtēs bagātīgo garšu buķeti!

Lasīt vairāk

Dārzeņu sautējums ātrām pusdienām vai vakariņām

Foto: mosfood

Aromātisku veģetāru maltīti iespējams pagatavot jebkurā gadalaikā, izmantojot saldētus dārzeņus. Lieti noder veikalos nopērkamie saldēto dārzeņu maisījumi - kombinācijas ir tik dažādas, ka sev piemērotāko atradīs jebkurš! Saldētie dārzeņi "atsvaidzinās" un lieliski papildinās nedaudz apnikušo kartupeļu garšu.

Lasīt vairāk

'Hašlama' - bagātīgs teļa gaļas sautējums

Foto: Shutterstock

Bagatīgs un sildošs gaļas sautējums, kurš pie mums atceļojis no armēņu nacionālās virtuves. Gatavojot "hašlamu", nebaidies pievienot zaļumus un mājinieki sajutīs šī ēdiena kārdinošo aromātu jau pirms ienākšanas virtuvē.

Lasīt vairāk

Ratatujs jeb dārzeņu sautējums franču gaumē

Foto: Shutterstock

Ratatujs (ratatouille) - tradicionālais un visā pasaulē slavenais dārzeņu sautējums, satiekoties baklažānam, paprikai, tomātiem un cukini.

Lasīt vairāk

Vista ar šampinjoniem krēmīgā karija mērcē jeb 'pāvesta pusdienas'

Foto: Shutterstock

Vista ar šampinjoniem gardā šķiņķa-karija mērcē. Recepte, kas noskatīta kādā vecā vācu žurnālā, bet izturējusi laika pārbaudi.

Lasīt vairāk

Tomātu, baklažānu un paprikas sautējums

Foto: Shutterstock

Viegls dārzeņu sautējums ar bagātīgu garšu buķeti.

Lasīt vairāk

Piparu, kabaču un maltās gaļas sautējums 'It kā pildīti pipari'

Foto: Shutterstock

Dārzeņu sautējums, kas pēc garšas atgādina pildītos piparus vai kabačus – man sanāca nu ļoti garšīgi, labāk kā īstie pildītie pipari un kabači!

Lasīt vairāk

Dārzeņu un pupiņu sautējums

Veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis iesaka pagatavot dārzeņu sautējumu ar pupiņām - maltīte četriem cilvēkiem izmaksās vien piecus eiro!

Lasīt vairāk

Pupiņu, paprikas un gurķu ātrais sacepums

Foto: Shutterstock

Ātras un samērā lētas pusdienas vai vakariņas - ātrais pupiņu, paprikas un gurķu sautējums pannā. Ja vēlies, pievieno gaļu!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!