Foto: Shutterstock
Kas gan būtu brīvdienas bez laiskām, gardām brokastīm? Ja darbdienās steidzam un paķeram, kas pa rokai, tad brīvdienu rīti jau nu gan paredzēti tam, lai mierīgi izbaudītu dienas pirmo ēdienreizi, un šādām reizēm pat ļoti piestāv karstmaizītes.

Tāpat kā ikdienas ēdienkarti, arī brīvdienu brokastis reizi pa reizi vajag dažādot, ierastās omletes vai pankūkas aizstājot ar ko citu. Piedāvājam pat 17 variantus, kā gardi celt galdā maizītes – gan saldas, gan sāļas!

Kā bērni, tā arī pieaugušie būs stāvā sajūsmā par tikko ceptām siermaizītēm vai maizes garoziņās ieceptām olām. Ja labprātāk brokastīs gribi pagatavot ko saldu, sacep saldas karstmaizes ar biezpienu, āboliem vai vienkārši uzziestu skābo krējumu, cukuru un kanēli. Virtuvi ieskaus dievīgs aromāts un ēdāji būs patiesā laimē!

Lai gards nedēļas nogales sākums!

Ātrās siermaizes ar šampinjoniem un pesto

Foto: Shutterstock

Kad laika gatavošanai nav daudz, bet uzkodās gribas pagatavot ko sātīgu un reizē neparastu, liec lietā šo recepti.

Lasīt vairāk

Kārtainās mīklas maizītes ar aprikozēm un marcipānu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kārdinošas brokastu maizītes ar sulīgām aprikozēm un saldu marcipānu.

Lasīt vairāk

Brokastu karstmaize ar šķiņķi un olu

Foto: Publicitātes foto

Nedaudz citādāka versija brokastīm - starp kraukšķīgajām maizes šķēlēm apetīti rosina bagātīga siera kārta, šķiņķis un pa virsu cepta ola.

Lasīt vairāk

Ņiprās puravu karstmaizes

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Šo grauzdiņu brokastīs nebaudīsi – tas ir nedaudz ņiprāks garšas ziņā. Tas tāpēc, ka grauzdiņa garnējums – siera mērce – pagatavota kopā ar alu. Līdz ar to grauzdiņš būs lieliska uzkoda reizēm, kad tiek malkots gardais miestiņš.

Lasīt vairāk

Kārdinošā karstmaize ar sieru un tomātu čatniju

Foto: Vida Press

Kārdinoši aromātiska un nedaudz grēcīga (jūs taču arī apņēmāties dzīvot veselīgāk, vai ne?) ideja brokastmaizītei - karstā siermaize, kuru papildina tomātu čatnijs un angļu sinepes. Starp citu, tomātu čatnija vietā var izmantot arī mango - saldskābā garšā lieliski sader ar sieru!

Lasīt vairāk

Olu kulteņa karstmaize 'Gaisīgais ziediņš'

Ik pa laikam ir tādas īpašas dienas, kad brokastīs vēlamies ko īpašu un neparastu, bet tajā pašā laikā ne pārāk ekstravagantu. Lūk, ideja - olu kultenis, kas pagatavots kā mākslinieciski gaisīgs zieds!

Lasīt vairāk

Sātīgās pannā ceptās siermaizes

Foto: Privātais arhīvs

Karstas un sātīgas maizītes ar patīkami kūstošu sieru vidū. Pagatavošana ir ātra un gauži vienkārša, taču svarīga ir pareiza secība.

Lasīt vairāk

Karstmaize ar šampinjoniem, spinātiem un Krievijas sieru

Foto: Publicitātes foto

Karstmaize ir ideāli piemērota brokastīm, bet tikpat labi launagā vai vieglās pusdienās tā itin labi remdēs apetīti, it sevišķi, ja ar sieru nebūsi skopojies. Izmēģini šo Lindas Vilmansones piedāvāto recepti, lai pats par to pārliecinātos!

Lasīt vairāk

Beigeļu karstmaizītes ar mocarellu

Foto: Vida Press

Mazās apaļās maizītes - beigeļi - visbiežāk sastopamas viesnīcu brokastīs Polijā un Vācijā, tomēr tie izpelnījušies slavas minūtes arī citos neparastos pasniegšanas veidos. Šī recepte ir viens no kulinārijas eksperimentiem, kad pica nav gluži pica un beigelis nav gluži tā pati ierastā maizīte. Taču rezultāts ir pārliecinoši gards - par to nav šaubu.

Lasīt vairāk

Kārtainās mīklas maizītes ar tomātiem, kazas sieru un baziliku

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kraukšķīgas kārtainās mīklas maizītes ar gardu kombināciju – tomātiem, kazas sieru un baziliku. Pasniedz kā uzkodu pie dzērieniem vai piedevu lapu salātiem.

Lasīt vairāk

Ar karamelizētiem sīpoliem un kausētu sieru pildīta saldskābmaize

Saldskābmaize kopā ar īpaši pagatavotiem sīpoliem būs garda delikatese baudīšanai kā ikdienā, tā svētku reizēs. Vēl jo labāk maizīte garšos kopā ar glāzi putojoš un auksta alus. Tieši kausētais siers padara maltīti īpašu – tas ir patīkami izkusis un smeķīgs. Recepti piedāvā Linda Tellgrena, bloga Lindas Virtuve autore.

Lasīt vairāk

Fiksās ābolmaizītes franču gaumē

Foto: Shutterstock

Frančiem ir lieliska tradīcija brokastīs un launagā mieloties ar tostiem jeb tostermaizītēm, kas pasniegtas ar pārkaisītu pūdercukuru vai vēl kādiem labumiem, piemēram, kā šajā gadījumā ar āboliem un kanēli. Vienkārši un ļoti garšīgi.

Lasīt vairāk

Brokastu olas maizes garoziņā

Foto: DELFI

Kad vārītas olas vai ceptas vēršacis apnikušas, pienācis īstais brīdis izmēģināt ko jaunu. Cepta ola maizes garoziņā labi izskatīsies uz šķīvja, noteikti raisīs bērniem lielāku interesi par maltīti, un labi garšos kā brīvdienu laiskajās brīvdienās, tā steidzīgajos darba dienu rītos.

Lasīt vairāk

Kārtainās mīklas maizītes ar ceptām baravikām un tomātiem

Foto: DELFI

Meklējot iedvesmu mežā salasītā loma izmantošanai, iesakām pagatavot šo kārumu - kārtainās mīklas maizītes, kas lieliski derēs brokastīm, ballītēm vai vieglām vakariņām pie salātiem.

Lasīt vairāk

Karstās siera maizītes ar āboliem un tomātiem

Foto: Shutterstock

Ļoti viegli pagatavojamas siera karstmaizes ar pārsteigumu – tomātu un ābolu šķēlītēm. Ātrām brokastīm vai uzkodām ballītei.

Lasīt vairāk

Ātrās pesto maizītes ar tomātiem un cukīni

Foto: Mr. Magpie publicitātes foto

No saldētas kārtainās mīklas ātri un vienkārši pagatavojama sāļa našķa recepti iesaka vegānisko recepšu bloga "Mr. Magpie" autore Ieva.

Lasīt vairāk

Kārdinošās karstmaizītes ar cīsiņiem, sieru un ķirštomātiem

"Kā man tādas šodien sakārojās! Karstās maizītes ar ķirštomātiem, sieru, desiņu un lociņiem," - tā recepti iesaka "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

Lasīt vairāk

Brokastu karstmaizes ar šķiņķi, sieru un olām

Foto: Veronika Ļevša

Viss ģeniālais ir vienkāršs - gluži kā šīs kārdinošās karstmaizes. Recepti sātīgām brokastīm iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

Lasīt vairāk

Pikantās siera karstmaizes ar desu un marinētiem gurķīšiem

Foto: Privātais arhīvs

"Šīs ir mūsu mājās iecienītās karstmaizes, kas garšo visiem," tā pārbaudītu recepti iesaka mūsu lasītāja Everita Strazdiņa.

Lasīt vairāk

Karstmaizes ar četriem sieriem

Foto: Publicitātes foto

Kārdinošas četru sieru karstmaizes recepti piedāvā "Latvijas Maiznieks" sadarbībā ar ēdienu stilisti, grāmatu autori un pavāri Lindu Vilmansoni-Virbuli.

Lasīt vairāk

Karstās siermaizītes ar tunci un tomātiem

Foto: Shutterstock

Karstās siermaizes ierasts papildināt ar gaļas vai desas šķēli, bet šoreiz iesakām rīkoties citādi, pievienojot karstmaizēm konservētu tunci, lai, kombinācijā ar sulīgu tomātu un ņipro baziliku, baudītu maltīti Itālijas noskaņās.

Lasīt vairāk

Soli pa solim: Kraukšķīgas 'portugāļu' siermaizītes ar marinētiem šampinjoniem

Foto: Privātais arhīvs

"Ciemojoties pie draugiem Portugālē, nevarēju vien sagaidīt brokastu laiku, jo katru rītu nesteidzīgi sākām kafejnīcas terasē ar kafiju un siermaizīti. Sildoties saulē, garšīgi gatavojāmies Koimbras pilsētas iepazīšanai," stāsta Oskars, kurš pārsteidzis arī savus viesus, dzimšanas dienas svinībās uzcepot vairākas maizīšu pannas.

Lasīt vairāk

Sātīgās brokastu karstmaizes ar šķiņķi un sieru

Sātīgas brokastu maizītes ar sieru un šķiņķi franču gaumē jeb "croque monsieur". Īpaši labi garšos, pasniegtas ar svaigiem zaļajiem lapu salātiem, kas aizdarīti ar atsvaidzinošu Dižonas sinepju–citronu mērci.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!