Foto: Shutterstock
Ja karbonādes un kotletes dikti apnikušas, bet frikadeļu virpināšanai nepietiek spēka, tad gaļa jāievilina vakariņu maltītē kā citādi. Piemēram, ar sātīga sacepuma palīdzību. Tas varbūt nebūs vieglāk, taču rezultāts būs visnotaļ līdzvērtīgs – kārtiņa gaļas, kārtiņa kartupeļu, vēl nedaudz dārzeņu sacepuma traukā, un branga maltīte gatava likšanai cepeškrāsnī. Sātīgiem vēderpriekiem "Tasty" izvēlējās 14 dažādas receptes ar gaļas sacepumiem, lai izdabātu katra gaumei.

Viens no sacepuma gatavošanas priekšnoteikumiem, ir laicīga visu sastāvdaļu sagatavošana. Samizo un sagriez kartupeļus, sagatavo citus dārzeņus, novāri makaronus (ja izmanto, protams), kā arī pārliecinies, ka ir sacepuma galvenais elements – gaļa. Tā var būt gan maltā gaļa, kuru pirms tam apcept uz pannas, gan vistas, cūkas vai liellopa gaļas gabaliņi. Bet pavisam žiglajiem variantiem izvēlies desiņas vai šķiņķi – tos vari aši sagriezt un sabērt sacepuma traukā pie pārējām sastāvdaļām.

Bet, ja mājās ir palikusi vakardienas kartupeļu biezputra vai makaroni – vēl jo labāk! Pievieno šīm abām sastāvdaļām pannā apbrūninātu malto gaļu, un ātrais sacepums būs gatavs nemanot. Kārdinošākam rezultātam, sacepumu pārlej ar sarīvēta siera, olas un saldā krējuma kārtu. Lai justu, kur tad ir tas sāts!

Kartupeļu biezputras, maltās gaļas un tomātu sacepums

Foto: Shutterstock

Kartupeļu, maltās gaļas un tomātu sacepums – sātīgai pusdienu vai vakariņu maltītei.

Lasīt vairāk

Kartupeļu, maltās gaļas un kausētā siera sacepums

Foto: Shutterstock

Sātīgai maltītei ikdienā vai svētkos – kartupeļu, maltās gaļas un kausētā siera sacepums.

Lasīt vairāk

Cīsiņu un mīklas sacepums

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Slavenais britu virtuves ēdiens "toad in the hole" jeb "baloži aliņā" pavisam vienkāršā versijā. Sacepums būs garda maltīte kā pusdienās, tā vakariņās.

Lasīt vairāk

Brokoļu un šķiņķa sacepums ar sieru

Foto: Shutterstock

Vienkāršs, sierīgs un sātīgs sacepums pusdienām vai vakariņām. Cepamtrauka pamatnē izliktā maize būs patīkami kraukšķīga, bet šķiņķa un siera sāļums mīsies ar brokoļu svaigumu.

Lasīt vairāk

Kartupeļu un maltās gaļas sacepums

Foto: Shutterstock

Sātīgs un garšīgs kartupeļu un maltās gaļas sacepums. Šo vakariņu maltīti pagatavot būs viegli – atliek vien salikt kārtās sastāvdaļas un ielikt cepeškrāsnī.

Lasīt vairāk

Maltās gaļas sacepums, kad slinkums cept kotletes

Foto: DELFI

Kuram gan negaršo kotletes? Mūsmājās tas ir ļoti iecienīts "komforta" ēdiens, ko novērtē gan pieaugušie, gan bērni. Izņemot mani, kam jāstāv pie plīts un jācep. Tādēļ nereti mēdzu meklēt citus variantus, kā pagatavot malto gaļu, saglabājot "kotlešu sajūtu". Šonedēļ mūsmājās tapa maltās gaļas sacepums, kura pamatā ir kotlešu masa, ko papildināju ar tomātiem un mocarellu.

Lasīt vairāk

Desiņu un pupiņu sacepums

Foto: Shutterstock

Ļoti vienkāršs un gards vakariņu ēdiens, kuru pēc darba var ātri sacept, ja tik dārzeņi tiks pietiekami smalki sagriezti.

Lasīt vairāk

Liellopa maltās gaļas sacepums ar kartupeļu biezputru lauku stilā

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Vienkārši un ātri pagatavojams sacepums, īpaši, ja maltās gaļas mērce un kartupeļu biezputra jau gatavas ledusskapī. Ja mērce noglabāta saldētavā, pa nakti izņem to atlaisties. Piedāvājam izmantot liellopu maltās gaļas mērci ar šampinjoniem, kuras recepti vari izlasīt šeit.

Lasīt vairāk

Vistas sacepums ar pupām spāņu gaumē

Foto: Vida Press

Nedaudz pikants un ļoti spēcinošs vakariņu variants, kad negribas ilgi stāvēt pie plīts. Cepta vista, pupiņas, paprika... un pats svarīgākais - beigās jāmazgā tikai viena panna!

Lasīt vairāk

Sātīgs maltās gaļas sacepums ar kariju

Foto: Vida Press

Šis ir ļoti vienkārši pagatavojams un gards, bet nedaudz savādaks maltās gaļas sacepums, kā ierasts. Pēc šai līdzīgas receptes gaļas sacepumu gatavo Dienvidāfrikā, kur to sauc par "babotiju". Sacepumam īpašu garšu piešķir karija pulveris un citrona sula, bet olu kultenis to padara īpaši maigu, tādēļ tas noteikti garšos arī bērniem.

Lasīt vairāk

Musaka - baklažānu un kartupeļu sacepums ar gaļu

Foto: Shutterstock

Musaka ir tradicionāls Balkānu un Vidusjūras valstu ēdiens, kuru gatavo cepeškrāsnī - no baklažāniem, kartupeļiem un gaļas, bagātīgi pārlejot ar mērci.

Lasīt vairāk

Rīsu un maltās gaļas sacepums cepeškrāsnī

Foto: Shutterstock

Sātīgai pusdienu reizei - rīsu sacepums ar malto gaļu un siera un olu "cepuri".

Lasīt vairāk

Brokoļu un maltās gaļas sacepums pannā - ātrām vakariņām

Foto: Shutterstock

Ja meklē recepti superātrām vakariņām un garšo brokoļi un fenhelis, izmēģini šo fikso recepti - brokoļu un maltās gaļas sacepums ar fenheļa sakni un lapu kāpostiem. 10 minūtes darba un maltīti jau var celt galdā!

Lasīt vairāk

Majonēzē un adžikā marinēta vista ar kartupeļiem un sieru

Foto: Shutterstock

Sātīgai maltītei pagatavota, iepriekš majonēzē un adžikā marinēta, krāsnī cepta vista ar zeltainām kartupeļu šķēlēm.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!