Foto: Shutterstock
Siltā saulīte, maija iestāšanās un garās brīvdienas tā vien aicina pavadīt laiku ārpus mājas. Tieši tāpēc mēs aicinām tos, kuri vēl to nav paspējuši, sākt grilēšanas sezonu! Bet tiem, kuri to jau ir paguvuši, noderēs ne tikai ieteikumi grilēšanas mākslas pilnveidošanai, bet arī receptes, ar kurām papildināt prasmju klāstu.

Šefpavāri Mārtiņš Sirmais un Ēriks Dreibants no apvienības "Sirmais&Dreibants" sadarbībā ar "Putnu fabriku Ķekava" sagatavojuši pavisam noderīgus, un nemaz ne tik ļoti slepenus padomus, kas liks tavai gaļai būt vēl garšīgākai.

Pazīstamie šefpavāri grilēšanai iesaka izvēlēties malkas grilu, jo tā grilēšanas laikā gaļai piešķir patīkamu aromātu. Tāpat, lai gaļa saglabātu vērtīgās vielas, ogles, kuras izmantojat grilēšanai, nedrīkst būt piesūcinātas ar ķimikālijām, un to iekurināšanai nav ieteicams izmantot degšķidrumu. 

Protams, garšīgākā gaļa būs tāda, kas svaigāka, un paša marinēta, tāpēc nevajadzētu baidīties no tā, ka gaļas marināde ir stipra. Tas tikai padarīs gatavās maltītes garšu vēl izteiktāku un gardāku. Bet grilēšanas laikā ar pāri palikušo mērci var iesmērēt gaļu, lai tā būtu vēl sulīgāka. 

Grilēšanas laikā uzmani, lai gaļa nesadeg, tāpēc turi grilam blakus ūdens, alus vai vīna pudeli, lai liesmas varētu aši apdzēst. Kad gaļa gatava, ļauj tai atpūsties, tad tā iegūs labāku struktūru un tās garša būs pilnīgāka. Priecīgus svētkus un labu apetīti!


Gardās vistas krūtiņas ar ceptiem kartupeļiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Viegli pagatavojamas un ļoti gardas vistas krūtiņas, kuras cept ne tikai cepeškrāsnī, bet arī uz grila.

Lasīt vairāk

Piecās mērcēs marinēts cūkgaļas iesms

Foto: Shutterstock
Ar šo gardo marinētās cūkgaļas recepti, ko piedāvā kulinārijas bloga
Gards, ka nenoēsties!
autore, pasludinām grilēšanas sezonu par atklātu!

Lasīt vairāk

Jēra ļuļa - kebabs

Foto: Shutterstock
Grilēts ļuļa kebabs no jēra gaļas.

Lasīt vairāk

Balzamiko un bārbekjū mērcē marinēta vistas fileja

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Šī vienkāršā un supergardā ēdiena izcelsme ir Āfrika, kur tas tiek cepts uz oglēm. Protams, uz grila cepta, šī vistas fileja garšo izcili, bet tikpat nevainojama tā ir, arī cepta cepeškrāsnī - grila režīmā vai uz istabas grila.

Lasīt vairāk

Buka šašliks kivi marinādē

Foto: Shutterstock
Tuvojoties garšīgākajam pavasara piedzīvojumam uz Latvijas un Igaunijas robežas - 13.Lielajam labdarības robežtirgum, kā ietvaros 10.maijā notiks arī gaļas grilēšanas konkurss, valcēniete Lāsma Engure piedāvā recepti buka šašlikam. Receptes pierakstā saglabāta autores valoda un rakstības stils. Par Robežtirgu
lasi šeit
.

Lasīt vairāk

Rabarberu sulā marinēta vistas gaļa grilam vai cepeškrāsnij

Foto: Shutterstock
Marinējot vistas gaļu rabarberu sulā, sanāk interesants, nedaudz saldskābs un ļoti sulīgs šašliks.

Lasīt vairāk

Tītara eskalops ar ceptiem ananasiem

Foto: Vida Press
Lai gan klasiski par eskalopu sauc plānas cūkgaļas, teļa vai jēra gaļas filejas šķēles, šajā reizē atļausimies "grēkot" un šo apzīmējumu piešķirsim arī tītara filejai. Neparasts dažādu eksotisku garšu salikums, kas kopā veido īpašu kombināciju. Vēl labākam rezultātam gatavo visu nevis grilpannā vai cepeškrāsnī, bet uz īstām grila oglēm.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!