Foto: Shutterstock
Piektdienās allaž kārojas kas tāds, ko varbūt darba dienās neatļaujamies. Galu galā, pēc garas, nogurdinošas darba nedēļas esam pelnījuši sevi kaut kā nebūt palutināt, un kāpēc gan tā nevarētu būt pica vakariņās?

Picu ballīte mājās ir lieliska doma – būs, kā nodarbināt viesus, katrs varēs meistarot savu gardāko picu, un gala rezultātā kopīgi varēsiet notiesāt pašgatavotās šķēles. Kuplākā lokā vai ģimenes locekļu vidū picas allaž izsauks sajūsmu, tāpēc iedvesmojies no ''Tasty'' krājumiem un pagatavo kaut ko, kas labpatīk tev. Atceries, ka visa pamatā svarīga laba picas mīklas, recepti atradīsi arī tai, bet, ja vēlies viesus pārsteigt, pagatavo saldo picu – tas būs kaut kas neierasts.

Klasiskā picas mīkla

Foto: Shutterstock

Gardas picas pagatavošanas pamatā ir kvalitatīvi sagatavota mīkla, gluži tāpat kā latviešu tradicionālajiem pīrāgiem. Ja mīkla ir izdevusies, tad pārējais picas pagatavošanas process ir tīrā improvizācija.

Lasīt vairāk

Picas mīkla bez rauga

Foto: Shutterstock

Bezrauga picas mīkla - ātri un vienkārši, turklāt der ne tikai picai. Pamēģini un sapratīsi, ka tas ir ātrāk nekā nopirkt. Recepte no portāla Cālis.lv Virtuves arhīva.

Lasīt vairāk

Tomātu pica provansiešu gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Krāsaina, kārdinoša un vienkārša pica, ko pagatavot vien no dažām sastāvdaļām. Picai izvēlies dažādu šķirņu tomātus, lai padarītu to košāku un interesantāku.

Lasīt vairāk

Ātrā bezrauga mīklas pica

Foto: Shutterstock

Pica steidzīgajiem, kad nav vēlēšanās raudzēt picas mīklu, bet ļoti gribas sātīgo gardumu.

Lasīt vairāk

Pārlocītās picas ar malto gaļu un spinātiem

Foto: Vida Press

Tiem, kas, nespēdami pretoties gaļas baudīšanai, atturēsies no gavēņa, noderēs šī sātīgā recepte pārlocītajai picai, kurā paslēpusies ne tikai malta jēra gaļa, bet arī spināti, rieksti, sīpoli, kartupeļi un aromātiska garšvielu buķete. Tikai nekārdiniet gavētājus ar šo ēdienu, jo galarezultāts smaržo pārāk kārdinoši!

Lasīt vairāk

Puķkāpostu pica ar gaļu, kazas sieru un olīvām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Šī noteikti ir viena no interesantākajām picas receptēm, kuru nobaudīt. Tās pamatnē nav ne kripatiņas miltu, jo tā veidota no sasmalcināta ziedkāposta jeb puķkāposta. Pa virsu izkārto visdažādākās sastāvdaļas – liellopa steika šķēlītes, papriku, kazas sieru un zaļās olīvas "nocellara".

Lasīt vairāk

Puķkāpostu un siera pica ar sīpolu gredzeniem

Foto: Shutterstock

Izmantojot tikai puķkāpostu, sieru un olu var izcept picas pamatni, kurai gluži kā jebkurai picai pa virsu var kārtot jebkādas piedevas. Sēņu laikā piedāvājam picu ar sēnēm.

Lasīt vairāk

Veģetārā pica ar cukīni, sēnēm un sarkano sīpolu

Foto: Shutterstock

Pavisam vienkārši pagatavojamas picas darbadienu vakaram, kad virtuvē negribas pavadīt ilgu laiku. Uz tortiljas loksnēm izkārto viegli apceptas sēnes un cukīni, bet pēc tam – cepeškrāsnī iekšā. Nebūs nepieciešams pat jaukt picas mīklu.

Lasīt vairāk

Peperoni un čili plātsmaize ar kazas sieru

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Silta, sātīga, nedaudz asa un pat sāļa – plātsmaize no kārtainās mīklas, kurai pa virsu izklāts gards čili džems, tomātu šķēlītes, peperoni ripiņas un kazas siers. Sastāvdaļas šo kulināro brīnumu stipri pietuvina picai, taču dēvēsim to par sāļo kūku.

Lasīt vairāk

Veselīgā polentas pica ar dārzeņiem

Foto: Shutterstock

Neparasta, garda un veselīga pica, kuras sastāvā nav ne kripatiņas "parasto" miltu. Tā vietā - itāļu vērtīgā putra polenta, kas papildināta ar gardiem dārzeņiem.

Lasīt vairāk

Bezglutēna pica ar fetas sieru un ķiršu pipariem

Foto: Vida Press

Tiem, kuriem veselība neļauj uzturā lietot glutēnu saturošus produktus, picas pagatavošana noteikti nav šķērslis, ja vien receptē ievērota pareiza mīklas pagatavošana. Šo recepti vērts pamēģināt gan bezglutēna piekritējiem, gan visēdājiem, jo rezultāts patīkami pārsteigs katru skeptiķi.

Lasīt vairāk

Vidusjūras pica ar anšoviem un sīpoliem

Foto: Vida Press

Ja arī tavas garšu kārpiņas ir sailgojušās pēc Vidusjūras garšas, kuras neatņemamā sastāvdaļa ir zivis un olīvas, pagatavo šo picu, kur šīs gardās lietas ir veiksmīgi apvienotas. Ja esi picu cienītājs, noteikti pamēģini pagatavot šo neparasto picu un tu sapratīsi, ka arī bez tomātiem un siera var būt lielisks garšu savienojums.

Lasīt vairāk

Kārdinoši sulīgā dārzeņu un siera pica

Foto: Vida Press

Kāda laimīga sagadīšanās, ka Starptautiskā picas diena, ko pasaulē svin 9.februārī, sakrīt ar nedaudz grūto nedēļas sākumu – pirmdienu. Lai jaunā nedēļa iesāktos garšīgāka un darbiem rosinošāka, pagatavo šo grēcīgi kārdinošo picu, kur netrūkst itin nekā – ne siera, ne sulīgas vasaras garšas ar dažādiem dārzeņiem.

Lasīt vairāk

Sīpolu pica ar fetas sieru un rozmarīnu

Foto: Shutterstock

Ātrā sīpolu pica tev neliks vilties. Salikumā ar krēmīgo fetas sieru un sildošo rozmarīnu, sīpolus iemīlēs pat rūdīti to pretinieki. Turklāt šis ēdiens arī otrajā dienā garšos debešķīgi, protams, ja vien no tā vēl būs kas palicis pāri.

Lasīt vairāk

Mini picas maizītes

Itālijas virtuves klasiku – picu – iecienījuši gan lieli, gan mazi. Ja pieteikušies ciemiņi vai tuvojas svētki, pagatavo šo gardo mini uzkodu. Maizītes piemērotas arī bērnu ballītēm, jo mazie svinētāji to var veikli paķert rokā un apēst, neatraujoties no rotaļām. Mini picas maizītes gatavo mafinu formiņās, un tas aizņem vien dažas minūtes laika. Recepti iesaka bloga "Lindas Virtuve" autore Linda Tellgrena.

Lasīt vairāk

Video: Gardās mini picas ar diviem sieriem, šķiņķi un vistas fileju

"Virtuves mītu grāvēji" - Lietuvā iecienīts kulinārijas raidījums. Alfs, Ali un Martins pārsteidz Lietuvu ar saviem radošajiem kulinārijas risinājumiem. Šoreiz Alfs pierādīs, kā gatavojamas gardas mini picas.

Lasīt vairāk

Saldā pica ar šokolādi un riekstiem

Foto: Vida Press

Lai pagatavotu šo picu, mīklu vari jaukt pati, bet tikpat veiksmīgi var izmantot jau gatavās picas pamatnes, kuras veikalā atrodamas pie saldētajiem produktiem. Mēs izmantojām jau gatavo pamatni, tādējādi krietni saīsinot gatavošanas laiku.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!