Foto: Shutterstock
Tomātu sezonas pilnbriedā saules siltumu uzsūkuši, sulīgi pašmāju tomāti pieejami dažādās krāsās, lielumos un formās, turklāt par vairāk kā pievilcīgu cenu, tādēļ ir īstais brīdis gatavot tomātu zupu, kurai būs pavisam cits smeķis kā ziemā gatavotai.

Tomātu zupa ir demokrātisks ēdiens, kas ļoti vienkārši piemērojams katra ēdāja gaumei, tādēļ tā ir atrodama teju katra sevi cienoša restorāna ēdienkartē, bet

Viena no vienkāršākā tomātu zupas variācijām ir tomātu biezzupa, kas idejiski ir pavisam vienkārša: katliņā uzkarsētā eļļā apcep sīpolus, ķiplokus, selerijas kātus, burkānus vai citus dārzeņus zupas pamatam, tad pievieno lielos gabalos sagrieztus tomātus, visu sautē vēl kādu brīdi, tad papildina ar garšvielām, garšaugiem un sablendē.

  • Īpaši izsmalcinātam rezultātam zupas gatavošanai izmanto blanšētus tomātus. Lūk, šajā rakstā skaidrojām, kā to paveikt veiklāk.


Vienkārši, vai ne? Turklāt ir milzum daudz dažādu iespēju, ar kādām piedevām papildināt tomātu krēmzupu: saldais krējums, sasmalcināti zaļumi, siera skaidiņas, baltmaizes grauzdiņi, – tas viss piešķir zupa papildu struktūru un garšu. Lieliski tomātu krēmzupas "pēdējā brīža" papildinājumi ir arī grauzdētas sēkliņas, turku zirņi, zeltaini bekona gabaliņi, ķiploku jogurts vai karote aromātiska pesto. Tev nav obligāti jāizvēlas tikai viena piedeva. Kombinē dažādus produktus un izrotā ar tiem zupas bļodiņu gluži kā garšīgu mākslas darbu.

Kaut krēmzupu variācijas ir teju bezgalīgas, tomēr tas nav vienīgais veids, kā izmantot tomātus zupās. Tie, kas nespēj iedomāties maltīti bez gaļas, mazāk nekā stundas laikā var pagatavot tomātu sezonas ātro soļanku vai tomātu zupu ar frikadelēm, bet asumu dzīvei piešķirs asā tomātu zupa ar jūras veltēm.

Lai labi garšo!

Tomātu krēmzupa

Garda tomātu krēmzupa, kurai pievienoti sarkanie sīpoli un ķiploki izteiksmīgākai garšai. Tam visam pa virsu sāļais Parmezāna siers. Lieliska maltīte, lai sasildītos vēsajās rudens dienās.

Lasīt vairāk

Ātrā tomātu zupa - harčo

Garda gruzīnu tomātu zupa - harčo, kas ir arī ātri pagatavojama.

Lasīt vairāk

Tomātu zupa ar kraukšķīgiem turku zirņiem marokāņu gaumē

Nekas aukstajās un vēja piepūstajās ziemas dienās tā nesasilda kā garda zupa. Šoreiz nedaudz pikanta tomātu zupa, ko ēst kopā ar kraukšķīgiem, pannā apceptiem turku zirņiem un pitas maizīti.

Lasīt vairāk

Ātrā tomātu zupa ar konservētām pupiņām

Lasīt vairāk

Tomātu zupa ar frikadelēm un pupiņām

Ko darīt, ja kārojas tomātu zupu, bērni dīc pēc frikadeļu zupas, bet vīrs teic, ka sen sapņo par pupiņu zupu? Pareizi! Jāpagatavo tomātu zupa ar frikadelēm un pupiņām!

Lasīt vairāk

Vistas un tomātu zupa ar makaroniem

Mazliet neierasta kombinācija – vistas un tomātu zupa ar makaroniem un kausēto sieru.

Lasīt vairāk

Krēmīgā konservēto tomātu zupa

Garšīga tomātu zupa, kas sasildīs drēgnā vakarā. Pateicoties tam, ka zupai netiek pievienots buljons vai papildu šķidrums, tā būs īpaši bieza un tumīga. Recepti "Tasty" lasītājiem piedāvā "Elvi".

Lasīt vairāk

Tomātu zupa ar rīsiem

Pavisam ātri un vienkārši pagatavojama konservēto tomātu zupa ar rīsiem. Zupai piešķirsi svaigāku aromātu un garšu, ja uzreiz pēc pagatavošanas iemaisīsi tajā sakapātus pētersīļus.

Lasīt vairāk

Tomātu biezzupa ar cieto sieru

Viegli tumīga tomātu zupa, kurai papildu pikantumu piešķir izteiksmīgais cietais siers "Džiugas". Baudi zupu tāpat vai ar ķiplokmaizes grauzdiņiem!

Lasīt vairāk

Tomātu sezonas ātrā soļanka

Ja uzskati, ka īstenu soļanku nevar pagatavot bez sešu veidu gaļas, nierēm un skābētiem gurķiem, tad tālāk vari nelasīt. Bet, ja vēlies lietderīgi izmantot sezonas sulīgos tomātus, jaunos burkānus, sīpolus un kartupeļus, lai nepilnas stundas laikā pagatavotu tiešām gardu zupu, kas garšo uz mata kā soļanka, tad noteikti izmēģini šo recepti.

Lasīt vairāk

Ātrā tomātu biezzupa ar sarkanajām lēcām

Ātri un pavisam vienkārši pagatavojama tomātu zupa, kurai sātīgumu piešķir sarkanās lēcas.

Lasīt vairāk

Burkānu un tomātu zupa ar kokosriekstu pienu

Saulaina rudens zupa, kas sildīs vēsākās dienās. Tasty.lv "Zupu konkursam" to iesūtījusi lasītāja Ilze Liepiņa. Viņas ģimenei tā ir iecienīta zupa visas aukstās sezonas garumā.

Lasīt vairāk

Ātrā konservēto tomātu krēmzupa

Garšīgas krēmzupas pagatavošanai nav nepieciešamas vairākas stundas, ja vien izmanto vienkāršas sastāvdaļas. No konservētajiem tomātiem sanāks izcili garda, karsta un sildoša zupa, kuru baudīt pusdienās vai kā pirmo ēdienu sātīgākās vakariņās.

Lasīt vairāk

Krāsnī ceptu tomātu biezzupa ar grauzdiņiem un baziliku

Aromātiska, karsta un nedaudz pikanta biezzupa ar kraukšķīgiem maizes gabaliņiem. Tieši tas, kas vajadzīgs vējainā ziemas dienā, lai sasildītos!

Lasīt vairāk

Tomātu zupa ar baziliku un saldo krējumu

Tomātu zupa ar baziliku un saldo krējumu īpaši garšīgi ar svaigu franču baltmaizi (vai arī apgrauzdētu baltmaizi), sviestu un rīvētu sieru.

Lasīt vairāk

Tomātu biezzupa ar pupiņām

Šai biezzupai ir ne tikai koša krāsa, bet arī izteiksmīga garša. Sātīga, aromātiska ar kraukšķīgiem ķiploku grauzdiņiem un nedaudz asu pēcgašu - tomātu zupa atgādina saulaino Provansu un gaidāmo vasaru...

Lasīt vairāk

Vienkārši pagatavojama tomātu biezzupa ar vistu meksikāņu gaumē

Vienkārši pagatavojama tomātu zupa ar vistu, kam vēl vairāk meksikāņu temperamenta piešķirsi, pievienojot svaigu vai kaltētu čili. Tāpat šai zupai piestāv arī dažādi svaigi zaļumi, piemēram, pētersīļi vai kinza.

Lasīt vairāk

Asā tomātu zupa ar jūras veltēm

Zupa, kas atdzīvinās visas garšas kārpiņas - asā tomātu zupa ar jūras veltēm!

Lasīt vairāk

Tomātu zupa ar garnelēm

Sātīga tomātu zupa ar garnelēm un grauzdētu mandeļu garšu.

Lasīt vairāk

Karstā tomātu zupa ar ceptu siermaizi

Karstā tomātu zupa ar ceptu siermaizi - sātīgām vakariņām.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!