Siera kūku kārdinājums: 18 recepšu varianti brīvdienām

Siera kūku kārdinājums: 18 recepšu varianti brīvdienām
Foto: Shutterstock

Kad gaidāmi viesi, kurus gribas palutināt ar kaut ko saldu, vienmēr izvēlos gatavot siera kūku, jo tā nekad neliek vilties. Ar vienu cepienu var pabarot krietnu pulciņu viesu, kūka ir sātīga, turklāt variācijas gatavošanai tik daudz, ka katru reizi var izvēlēties kādu citu siera kūku.

Gatavojot kārumu, ļaujies fantāzijai un eksperimentē ar sastāvdaļām, jo siera kūkas ir no retajām, kur to patiesi var atļauties darīt. Piemēram, ierasto smilšu cepumu vietā pamatnei izmanto auzu cepumus, ko esmu atzinusi par labākajiem, nesmādē arī šokolādes cepumus, bet vēl ļoti labi garšos, ja piejauksi cepumu masai nedaudz klāt arī sadrupinātas vafeles – tās piešķirs patīkamu kraukšķi. Eksotiskākai garšai – siera kūkai pamatnei var pievienot kokosriekstu skaidiņas, sasmalcinātus riekstus, kanēli vai kādu citu garšvielu.

Arī ar siera masu var izpausties pēc sirds patikas. Krēmsiera masai piejauc iepriekš sasautētus ābolus ar sildošām garšvielām (kanēli, krustnagliņām), sezonas ogas vai konservētus augļu gabaliņus, tad kūka būs sulīgāka. Šo risinājumu var pielietot arī neceptajām siera kūkām.

Starp citu, ja klupšanas akmens ir kūkas cepšana, un baidies, ka tā izcepsies nevienmērīgi vai ar plaisām, atbildes uz jautājumiem, kāpēc tā dažreiz gadās, atradīsi šeit.

Kūkas virspuse

Ja siera kūkas pildījumā nevēlies eksperimentēt ar ar augļiem vai ogām, atļaujies pārliet kūku ar kādu krēmu vai mērci. Klasiskā versijā var sajaukt skābo krējumu ar cukuru, kanēli, pārliet pāri un dažas minūtes pacept, lai sabiezē. Kārumniekiem patiks siera kūka ar šokolādes glazūru vai sāļo karameli, kas bagātīgi pārlīst pāri malām. Svaigākas garšas cienītājiem pasniedz kūku, kurai pārlieta blendētu ogu mērce. Dekorē ar svaigiem augļiem, ogām vai riekstiem.

Lai salda un grēcīgi garda nogale!

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Tasty iesaka