Foto: Shutterstock

11. novembris ir diena, kad ar lāpu gājieniem un aizdegtām svecītēm katru gadu pieminām tos Latvijas valsts aizstāvjus, kuri krituši Brīvības cīņās. Tā kā Lāčplēša dienas vakars ir maģisks, draudzīgajā lāpu gājienu atmosfērā neiztikt bez termosiem, kas pildīti ar karstu un kūpošu tēju, kafiju vai karstvīnu, kā arī dažādiem līdzi paņemamiem kārumiem.

Tasty.lv apkopojuši 17 burvīgas karsto dzērienu, maizīšu un citu kārumu receptes, ko pagatavot vakara gaidās, pirms tiek sagatavotas lāpas un mugursomas ar kārbiņām, kur maltītes salikt. Izsalkušos pabaros ne vien kefīra mīklas pīrādziņi vai siera karstmaizītes, bet arī gaisīgie biezpiena pončiki vai kraukšķīgas cepumu standziņas. Bet tie, kuri baidās aukstuma un varoņus piemin mājās, pārlasot un skatoties "10 atmiņu" stāstus – tos vislabāk būs baudīt kopā ar kādu krūzi karstvīna.

Baltās šokolādes un dzērveņu batoniņi

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pavisam vienkārši pagatavojams kārums, kuru ņemt līdzi uz darbu, lai našķotos visas dienas garumā. Brokastu pārslu batoniņiem nepieciešami vien kornfleiki, baltā šokolāde, žāvētas dzērvenes un sīrups, kas visam palīdzēs "saķept".

Lasīt vairāk

Riekstu jeb sviesta ķirbja un fetas siera tartaletes

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kārtainās mīklas smalkmaizītes citādā pagriezienā – ceptas ar riekstu jeb sviesta ķirbi un fetas sieru. Aromātu un garšas notis šoreiz piešķir arī pikantais čili un smaržīgais timiāns.

Lasīt vairāk

Veselīgais našķis - pašgatavoti musli batoniņi

Foto: Shutterstock

Veselīgāk nekā konfektes, turklāt - ļoti labi zināms, kas "lācītim vēderā"!

Lasīt vairāk

Sāļā tomātu un estragona kūka

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Šķietami vienkāršs, bet gards sāļais tomātu un estragona pīrāgs. Krāsnī ceptajiem tomātiem pāri pārlieta sakulta ola ar saldo krējumu, lai tas turētos stingrs. Kas ir interesanti – mīklu izcep pirms paša pīrāga pildīšanas ar presēšanas metodi, lai tas nepaceltos un izdotos perfekti kraukšķīgs.

Lasīt vairāk

Ingvera tēja

Foto: iStock

Sasildies ar pikanto un veselīgo ingvera tēju!

Lasīt vairāk

Dzērveņu maizītes

Foto: Shutterstock

Salda maizīte pie tējas vai kafijas, kas bagātīgi papildināta ar svaigām dzērvenēm un aromatizēta ar apelsīnu miziņu.

Lasīt vairāk

Ātrie kefīra mīklas pīrādziņi

Foto: Shutterstock

Šī recepte noderēs tad, kad negribas raudzēt mīklu, bet ļoti kārojas gaļas pīrādziņus. Tajos var pildīt jebko, līdzīgi kā rauga mīklas pīrādziņos. Šoreiz izmantosim ceptu malto gaļu.

Lasīt vairāk

Mini picas maizītes

Itālijas virtuves klasiku – picu – iecienījuši gan lieli, gan mazi. Ja pieteikušies ciemiņi vai tuvojas svētki, pagatavo šo gardo mini uzkodu. Maizītes piemērotas arī bērnu ballītēm, jo mazie svinētāji to var veikli paķert rokā un apēst, neatraujoties no rotaļām. Mini picas maizītes gatavo mafinu formiņās, un tas aizņem vien dažas minūtes laika. Recepti iesaka bloga "Lindas Virtuve" autore Linda Tellgrena.

Lasīt vairāk

Vecie, labie un pavisam vienkāršie biezpiena pončiki

Foto: Shutterstock

Gardie, gaisīgie un aromātiskie biezpiena pončiki. Tik vienkārši pagatavojami un piemēroti, ja vēlies kārumu gatavošanā iesaistīt arī ģimenes jaunākos locekļus. Sadaliet pienākumus, bērniem uzticot mīklas bumbiņu veidošanu, lai vēlāk tās pārvērstu gaisīgajos pončikos.

Lasīt vairāk

Ātri pagatavojamas picas maizītes ar tomātiem un mocarella sieru

Foto: DELFI

Negaidītu viesu pieteikšanās vai arī pašu spontānais plāns doties pie kāda ciemos nereti ir tās labākās reizes, kad virtuvē top kāds šedevrs. Lai arī šīs vienkāršās picas maizītes nevar nodēvēt par šedevru, jo tik ''skaļš'' vārds pienāktos kaut kam grūtāk pagatavojamam, tomēr šī gatavošanas reize ar produktiem, kas bija atrodami ledusskapī, veicinājusi mani padalīties ar viegli pagatavojamo recepti, kas var noderēt arī citiem. Neviens veikalā pirktais cienasts nepārspēs pašu sarūpētos gardumus, tas nu gan ir jau sen pierādīt fakts.

Lasīt vairāk

Kafija ar sviestu un muskatriekstu

Foto: Shutterstock

Rīta uzmundrinājumam un aktīvam dienas sākumam noderēs kafija ar sviestu.

Lasīt vairāk

Pannā ceptas karstmaizītes

Foto: Shutterstock

Pannā ceptās siermaizītes sanāk vidiņā mīkstas, bet no apakšpuses - viegli kraukšķīgas, sola receptes autore. Receptes pierakstā saglabāts autores rakstības stils un izteiksmes līdzekļi.

Lasīt vairāk

Tortiljā ietītie avokado un olu salāti

Foto: DELFI

Pavisam ātri pagatavojama maltīte, kas neprasīs ne laika, ne produktu resursus. Ņem vien divus avokado, dažas cieti novārītas olas, un garšīgas brokastis, launags vai pusdienas steidzīgajiem gatavas!

Lasīt vairāk

Saulainās brokastu siermaizītes ar ceptiem tomātiem

Foto: Vida Press

Saulainās siermaizītes ir vienkāršs brokastu ēdiens, kas būs pa spēkam pat iesācējam virtuvē. Tās vari baudīt gan kā uzkodu, gan kā piedevu pie zupas vai sautējuma.

Lasīt vairāk

Pašgatavoti vistas nageti

Foto: Shutterstock

Kurš gan nezina vistas nagetus, kas, iespējams, ir viena no bērnu iecienītākajām izvēlēm ātrās apkalpošanas restorānos uzreiz pēc kartupeļiem frī? Šo našķi var pagatavot arī mājās, turklāt daudz kvalitatīvāk un, kas nav mazsvarīgi, par izdevīgāku cenu!

Lasīt vairāk

'Karstvīns' autovadītājiem

Karstais dzēriens autovadītājiem un bērnu ballītēm Ziemassvētku laikā.

Lasīt vairāk

Trauslie siera salmiņi

Foto: Vida Press

Šīs receptes pirmsākumi meklējami tālajā 1912.gadā. Salīdzinoši vienkārši pagatavojama uzkoda, ar ko pārsteigt viesus, pasniedzot salmiņus kopā ar pašu gatavotu mērci no skābā krējuma un paprikas pulvera.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!