Foto: Shutterstock

Kad aiz loga trako spelgonis, vispiemērotākie ēdieni ir karstas zupas un sautējumi, kuriem ir pievienota arī kāda sauja, piemēram, ar grūbām. Graudu ēdieni īpaši efektīvi sasildīs aukstā laikā. Tie organismam būs kā lēni gruzdošas oglītes krāsnī, dodot siltumu un labsajūtu ilgākam laikam. Nenovērtējami sildošie ēdieni būs tad, ja brīvdienas pavadītas laukā, svaigā gaisā. Tie ātri atjaunos spēkus, dodot enerģiju vakara cēlienam.

Piedāvajam septiņas sātīgas un sildošas idejas brīvdienu sildošajām maltītēm. Parūpējies par saviem mīļajiem!

Buljons ar pildītiem lielajiem makaroniem

Foto: Shutterstock


Garda ziemas zupa, kas nedaudz atgādina zupu ar pelmeņiem. Ja ledusskapī būs noglabāts buljons, šo zupu izvārīsi pusstundas laikā.

Lasīt vairāk

Sakņu zupa ar gaļu un grūbām

Foto: Shutterstock


Šī būs lieliska ikdienas zupa, īpaši pēc viesībām, kad šis un tas palicis pāri no dažādiem gaļas ēdieniem. Īpaši kārdinoša šī zupa būs, ja tā būs bieza, gandrīz kā sautējums.

Lasīt vairāk

Sildoša sēņu zupa ar kazas sieru

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press


Maiga biezzupa ar izteikti bagātīgu daudzumu sēnēm – zupai pievienotas žāvētas baravikas, kārtīga porcija atmatenes un citas meža sēnes. Lieliska, lai sāktu iztukšot ziemai noglabātos sēņu krājumus.

Lasīt vairāk

Liellopa gaļas sautējums krējumā ar kartupeļiem un burkāniem

Foto: Shutterstock


Burvīgs, sildošs ziemas ēdiens. Brīvākā dienā izsutina lielāku katlu un ģimene būs nodrošināta ar pusdienām vai vakariņām vairākām dienām. Daļu var sasaldēt un izmantot nevaļīgākā dienā. Ēdiena gatavošanai ļoti piemērots būs čuguna katls, bet gaļu var sutināt jebkurā cepešformā, gatavošanas laikā to nosedzot ar vairākās kārtās salocītu foliju.

Lasīt vairāk

Vistas gaļas un konservētu tomātu sautējums

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press


Sautējums, kurā lielisku garšu veido ne vien konservētie tomāti un vista, bet arī druska karija pastas, svaigie čili pipari un kurkuma. No čili klātbūtnes šķīvī nevajag baidīties – maltīte nebūs pārmērīgi asa, ja čili tiks pienācīgi iztīrīts no sēkliņām.

Lasīt vairāk

Teļa gaļa ar žāvētiem augļiem podiņā

Foto: Shutterstock


Fantastiski sulīgs un aromātisks Marokas stila sautējums. Tā gatavošanai var izmantot keramikas podu, tadžīnu vai čuguna sautējamo katlu. Svarīgs ir trauks, kuru var noslēgt ar vāku, tādējādi iesprostojot tvaiku pie sautējuma.

Lasīt vairāk

Griķi ar cūkgaļas gabaliņiem cepti vienā podiņā

Foto: Shutterstock


Vienkārši pagatavojams ikdienas sautējums ar gardajiem griķiem un cūkgaļas gabaliņiem.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!