Foto: Shutterstock

Novembris atnesis vienus svētkus pēc otriem – 11. novembrī pulcējamies lāpu gājieniem, lai pieminētu Lāčplēša dienu, bet jau 18. novembrī mūs gaida valsts svētku pasākumi. Lai tajos nenosaltu līdz kaulam, noteikti padomā par kādu termosā līdzi ņemamu dzērienu un kārumiem, ar ko iestiprināties gaidīšanas brīžos. Šī iemesla dēļ izvēlējāmies dažas receptes no "Tasty" krājumiem.

Termosā līdzi var viegli paņemt jebkuru karsto dzērienu – tikai jāizvēlas, ko iepriekš pagatavot. Aukstajā laikā jo īpaši noderēs spēcinošas tējas, kas neļaus saaukstēties, tāpēc vērts pamēģināt ingvera tēju, karsto dzērveņu kokteili vai ābolu tēju ar garšvielām. Ja pie stūres vairs nav jāsēžas, ļoti labi sasildīs karstvīns, bet možam palikt palīdzēs kafija. Mazākajiem svētku dalībniekiem itin labi garšos kāds šokolādes dzēriens.

Bez dzērieniem neaizmirsti paķert līdzi somā vai groziņā kādu iepriekš sagatavotu kārumu. Siermaizītes, ātrie gaļas pīrādziņi, cīsiņpīrāgi vai mazās picas ļaus nedaudz iestiprināties, lai ar pilnu krūti spēka varētu noturēt lāpu. Bet saldumam iesakām paņemt līdzi iepriekš pagatavotus auzu pārslu cepumus vai kādu šokolādes gardumu, ko pagatavot viegli un ātri.

Ja vēl nezini, kurp doties svinēt Lāčplēša dienu, portāls "Delfi" apkopojis nelielu daļu no šodien dažādās vietās Latvijā plānotiem sarīkojumiem.

Sildošā ābolu tēja ar garšvielām

Foto: Shutterstock

Sildošs un ļoti aromātisks tējas un ābolu sulas dzēriens. To vari baudīt tāpat, kopā ar kādu cepumu vai kūkas gabaliņu, vai paņemt līdzi termosā, dodoties dzestrās pastaigās.

Lasīt vairāk

Ingvera tēja

Foto: iStock

Sasildies ar pikanto un veselīgo ingvera tēju!

Lasīt vairāk

Karstais dzērveņu kokteilis, kas aizdzen saaukstēšanos

Foto: Shutterstock

Ja ļoti, ļoti negribas saaukstēties, mēs vispirms atceramies par dabiskajiem līdzekļiem dzērvenēm un medu. Turklāt sarkanās, skābenās ogas lieliski noder ar uzmundrinoša karstā kokteiļa pagatavošanai. Īpašu akcentu dzērienam var piešķirt, to papildinot ar austrumnieciski spīvo ingvera sulu.

Lasīt vairāk

Īpaši sildošais karstvīns

Foto: Shutterstock

Karstvīns, kā zināms, ir sildošs dzēriens, bet šī versija ir īpaši "siltinoša".

Lasīt vairāk

Kafija ar sviestu un muskatriekstu

Foto: Shutterstock

Rīta uzmundrinājumam un aktīvam dienas sākumam noderēs kafija ar sviestu.

Lasīt vairāk

Gardais šokolādes dzēriens

Foto: Shutterstock

Lai sagatavotu gardo šokolādes dzērienu, vispirms jāsagatavo šokolādes dzēriena maisījums. To noglabā cieši noslēdzamā traukā, un, kad vien vēlies šokolādes dzērieni, uzkarsē krūzīti piena un iemaisi 2 ēdamkarotes šokolādes maisījumu.

Lasīt vairāk

Ātrie svētku pīrādziņi bez raudzēšanas

Foto: Shutterstock

Ātri pagatavojami pīrādziņi bez raudzēšanas gardam svētku mielastam.

Lasīt vairāk

Kārtainās mīklas pīrādziņi ar cīsiņiem

Foto: Publicitātes attēls

Fiksā kārtainās mīklas pīrāgu recepte ar cīsiņiem. No dotā sastāvdaļu daudzuma sanāks astoņi prāvi pīrādziņi, ko notiesāt, kamēr vēl silti. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā "Rīgas miesnieks".

Lasīt vairāk

Ātrās siermaizes ar šampinjoniem un pesto

Foto: Shutterstock

Kad laika gatavošanai nav daudz, bet uzkodās gribas pagatavot ko sātīgu un reizē neparastu, liec lietā šo recepti.

Lasīt vairāk

Sātīgās pannā ceptās siermaizes

Foto: Privātais arhīvs

Karstas un sātīgas maizītes ar patīkami kūstošu sieru vidū. Pagatavošana ir ātra un gauži vienkārša, taču svarīga ir pareiza secība.

Lasīt vairāk

Ātrie kārtainās mīklas ābolu pīrādziņi

Foto: Shutterstock

Ļoti vienkārša ābolu pīrādziņu recepte, kuru pagatavot divtik ātri, ja izmanto saldēto kārtaino mīklu. Ābolu pildījumam vēl var pievienot rozīnes, ja ir vēlēšanās, vai biezpienu.

Lasīt vairāk

Mini picas maizītes

Itālijas virtuves klasiku – picu – iecienījuši gan lieli, gan mazi. Ja pieteikušies ciemiņi vai tuvojas svētki, pagatavo šo gardo mini uzkodu. Maizītes piemērotas arī bērnu ballītēm, jo mazie svinētāji to var veikli paķert rokā un apēst, neatraujoties no rotaļām. Mini picas maizītes gatavo mafinu formiņās, un tas aizņem vien dažas minūtes laika. Recepti iesaka bloga "Lindas Virtuve" autore Linda Tellgrena.

Lasīt vairāk

Šokolādes – pārslu bumbiņas

Foto: Shutterstock

Šokolādes – pārslu bumbiņas ikdienas gardumiem un svētkiem.

Lasīt vairāk

Rudenīgie ķirbju un auzu pārslu cepumi

Foto: DELFI

Šī recepte ir vēl viens apliecinājums tam, ka reizēs, kad mājās nekā nav, bet tik ļoti gribas ko garšīgu, top vislabākās idejas. Prātojot, kā likt lietā pārpalikumus no ķirbja, nolēmu iemēģināt veiksmi tiem cepumu veidolā. Un, jāatzīst, gala rezultāts nelika vilties!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!