Foto: Shutterstock

Salāti patiesībā ir viens no tiem ēdieniem, ko grūti pagatavot negaršīgi, jo, saliekot kopā visas iecienītās sastāvdaļas, papildinot ar gardu mērci, tie gluži vienkārši nevar neizdoties. Ne vienmēr salātu sastāvā jābūt tikai salātlapām un dažiem dārzeņu gabaliņiem, kas tā īsti "nepiesien" dūšu. Salāti var būt kā pamatēdiens, ja tie tiek papildināti ar kādu kreptīgāku sastāvdaļu, piemēram, vistu akniņām.

Vistu aknas ir lieliski piemērotas karstajiem salātiem, jo tās ir ļoti ātri pagatavojamas, turklāt sader ar daudziem dažādiem produktiem.

Tā kā aknas ir visai sātīgs produkts, visprātīgākā izvēle būs papildināt tās ar kraukšķīgiem dārzeņiem un vieglu mērcīti, bet ja vēlies pabrokastot tā, lai nākamā ēdienreize ir tikai vakariņas, vari papildināt aknas ar olām, makaroniem, maizes grauzdiņiem vai pat kraukšķīga bekona šķēlēm. Siltie akniņu salāti būs gardi jebkurā gadījumā – arī tad, kad būs jau atdzisuši.

Lai iedvesmotu tevi izbaudīt īpaši garšīgas brīvdienas, esam sarūpējuši 10 receptes visām gaumēm.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!