Foto: Shutterstock
Pateicoties savai sulīgajai konsistencei un neitrālajai garšai, ķirbji lieti iederas dažādos konditorejas izstrādājumos. Tādēļ būtu taisni vai grēks jau šajās brīvdienās liegt sev baudīt krēmīgu ķirbju kūku, kas pilnai laimei uzlabota ar iebiezināto pienu vai kokoksriekstu piena putukrējumu.

Pat visvienkāršākais kēkss cepoties iekrāsosies skaisti zeltains un būs īpaši sulīgs, ja tā mīklai pievienosi rīvētu ķirbi vai ķirbju biezeni (biezeņa recepti meklē, lūk, te).

Mājīgām un gardām brīvienām saldās noskaņās piedāvājam 10 dažādām gaumēm un meistarības pakāpēm piemērotu ķirbju kūku un kēksu receptes no "Tasty" krājumiem. Īpaši izsmalcinātiem kārumniekiem iesakām nepaslinkot un pagatavot ķirbju "latte" (recepte šeit) ar putukrējumu, jo šī debešķīgā dzēriena maigā garša nevainojami harmonēs ar šķēli ķirbju kūkas.

Lai labi garšo!

Ķirbju kēkss ar iebiezināto pienu


Gardais ķirbju kēkss ar iebiezināto pienu - pārsteigums ciemiņiem.

Lasīt vairāk

Ķirbju un mandeļu tējas kūka

Foto: DELFI


Garda kūka no neparastākas mīklas – tajā paslēpušies ķirbji. Pēc izcepšanas garšos debešķīgi, ja baudīsi kopā ar tasi tējas vai kafijas.

Lasīt vairāk

Krēmīgs ķirbju pīrāgs ar iebiezināto pienu


Ķirbis ir šīs sezonas zelts, kas jāizmanto visā godībā, arī kūku cepšanā. Galvoju, ka šis pīrāgs garšos pat ķirbju skeptiķiem!

Lasīt vairāk

Sulīgā ķirbju kūka ar kokosriekstu putukrējumu

Foto: Shutterstock


Ķirbis ir viena fantastiska oga! Liec to zupā, sacepumā vai kūkā, garšo labi visās variācijās! Šī kūka ir vēl viens apliecinājums tam, ka pat ķirbju neēdājiem var atrast veidu, kā to iemīlēt.

Lasīt vairāk

Mafini ar ķirbju biezeni un balto šokolādi


Kad ķirbju mājās ir vairāk nekā vajag, jāsāk kalt plāni, kā vēl likt lietā lielo ogu. Tieši pēc šādām pārdomām tapa sulīgie mafini, vispirms savārot ķirbja mīkstumu zīdainā biezenī. Rezultātā tapa sulīgi, rudenīgi mafini, ko piekost pie tējas vai kafijas. Un itin nemaz nav jūtama izteikta ķirbja garša! Ja vēlas, mīklai var pievienot arī ogas, riekstus vai ko citu pēc saviem ieskatiem.

Lasīt vairāk

Ķirbju kūka ar smilšu mīklu


Ķirbju kūka ar smilšu mīklu īpaši garda ar putukrējumu vai saldējumu.

Lasīt vairāk

Vienkāršais ķirbju pīrāgs amerikāņu gaumē


Šis vienkārši pagatavojamais pīrāgs ar kraukšķīgo mīklas pamatni un krēmīgu, sulīgu pildījumu īpaši labi garšos ar tasi kūpošas tējas.

Lasīt vairāk

Sulīga ķirbju kūka ar iebiezināto pienu


Ķirbju kūka ar iebiezināto pienu - garšos pat tiem, kas ķirbjus neēd.

Lasīt vairāk

Ķirbja kēkss ar valriekstiem


Recepte, kurā rezultāts krietni pārspēj gaidīto. Šo kēksu var cept gan svētku reizei, gan kā brīvdienu našķi - garša ir pārsteidzoši laba!

Lasīt vairāk

Ķirbju kēkss ar plūmēm


Ķirbju kēkss ar plūmēm svētkus darīs gardākus arī tiem, kam ikdienā ļoti jāseko līdzi cukura līmenim asinīs, proti, cukura diabēta slimniekiem. Recepti iesaka uztura speciāliste Liene Sondore.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!