Foto: Shutterstock

Vasara un saulgriežu laiks ir aktīvākā grilēšanas sezona, un viens no iecienītākajiem grila produktiem ir dažādi pagatavota gaļa, galvenokārt, iecienītā cūciņa vai vistas gaļa. Lai vistas gaļa grilēšanas procesā saglabātu vērtīgās uzturvielas un tajā neveidotos organismam nevēlams vielas, kas var rasties augstās temperatūras un dūmu ietekmē, grilēšanai visieteicamākā ir marinēta vistas gaļa. Marinādi var gatavot pats vai izvēlēties jau gatavus produktus, iesaka šefpavāri Mārtiņš Sirmais un Ēriks Dreibants.

Nereti pārdomas sagādā, kādas piedevas pasniegt kopā ar grilēto gaļu. Tādēļ šefpavāri Mārtiņš Sirmais un Ēriks Dreibants, kā arī portāls "Tasty.lv" piedāvā vairākas gardas salātu un piedevu receptes, kas ir tikpat vienkārši pagatavojamas kā ierastie dārzeņu salāti, bet vienlaikus ļaus radoši atsvaidzināt grila maltīti un pārsteigt ģimeni un draugus. Lai labi garšo!

Svaigsiera salāti ar dārzeņiem un grilētiem vistas stilbiņiem piknikam

Foto: Publicitātes foto

Svaiga ideja tavam vasaras piknikam vai vakariņām dārzā - grilēti vistas stilbiņi, kas pasniegti ar plāni grieztu dārzeņu un svaigsiera salātiem. Restorāna cienīga maltīte, ko iesaka šefpavāri Mārtiņš Sirmais un Ēriks Dreibants.

Lasīt vairāk

Jauno kartupeļu salāti ar saulē kaltētiem tomātiem un olīvām

Nereti pārdomas sagādā, kādas piedevas pasniegt piknikā kopā ar grilēto gaļu, tādēļ šefpavāri Mārtiņš Sirmais un Ēriks Dreibants piedāvā vienkāršu un vasarīgu salātu recepti, kas ir tikpat vienkārši pagatavojama kā ierastie dārzeņu salāti, bet vienlaikus ļaus radoši atsvaidzināt grila maltīti un pārsteigt ģimeni un draugus. Baudi kopā ar grilētu cāļa fileju!

Lasīt vairāk

Spinātu un lēcu salāti ar cukurzirņiem un graudu sinepju mērci

Vasara un saulgriežu laiks ir aktīvākā grilēšanas sezona, un viens no iecienītākajiem grila produktiem ir dažādi pagatavota vistas gaļa.

Lasīt vairāk

Vācu kartupeļu salāti ar mazsālītiem gurķiem un olām

Foto: Shutterstock

Vācu kartupeļu salāti ar mazsālītiem gurķiem un vārītām olām būs laba piedeva grilētai gaļai vai šašlikam. Mazsālīto gurķu vietā var izmantot arī marinētus gurķus.

Lasīt vairāk

Siltie makaronu salāti ar mocarellu un tomātiem

Foto: DELFI

Tikai piecas sastāvdaļas un sātīgi salāti gatavi! Izcili gardi, turklāt ārkārtīgi ātri pagatavojami - vakariņas vai pusdienas gatavas 15-20 minūtēs, kamēr izvārās makaroni. No norādītajiem daudzumiem sanāks pamatīga salātu bļoda - vismaz sešiem ēdājiem!

Lasīt vairāk

Avokado, olu un kukurūzas salāti

Foto: Privātais arhīvs

Vienkārša un garšīga salātu recepte - avokado, vārītas olas un kukurūza!

Lasīt vairāk

Kārtainie kabaču salāti ar tomātiem un baziliku

Foto: DELFI

Ik gadu augustā pienāk tāds brīdis, kad šķiet - kabači ir it visur un to nekļūst mazāk, gluži pretēji - ar kabačiem ir gluži kā cīņā ar trīsgalvaino pūķi, nocērtot vienu galvu, izaug trīs vietā. Klasiska kombinācija ir kabači ar tomātiem, kurus sasautē pannā un pēc tam gardu muti noēd. Akmeņkalis un labas garšas pazinējs Guntis Pandars piedāvā citu versiju šim salikumam - kārtainos kabaču salātus, kuri izcili garšo gan uzreiz pēc pagatavošanas, gan vēlāk - kad atdzisuši.

Lasīt vairāk

Atsvaidzinošie tomātu salāti ar kvinoju un granātāboliem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Atsvaidzinoši un sātīgi, ļoti veselīgi un īpaši apetelīgi - tādi ir šie kvinojas salāti ar tomātiem un granātābolu sēkliņām.

Lasīt vairāk

Grilēti jaunie kāposti

Foto: Shutterstock

Interesants veids, kā pagatavot jaunos kāpostus - apcept tos uz grila. Ēd tāpat vai kā piedevu grilētai gaļai un zivīm! Recepte no portāla Cālis.lv Virtuves foruma arhīviem.

Lasīt vairāk

Ātrie grieķu salāti Vidusjūras gaumē

Foto: PantherMedia/Scanpix

Lieliski piemēroti maltītei, kad gribas ko svaigu un gardu, tomēr laika un iedvesmas varoņdarbiem virtuvē trūkst.

Lasīt vairāk

Citronu tabulē – arābu salāti ar svaigiem dārzeņiem

Tabulē ir tradicionāli arābu salāti, ko parasti gatavo no bulgura, tomātiem, gurķiem, smalki sagrieztiem pētersīļiem, piparmētrām, citrona miziņas, sīpoliem un ķiplokiem, kas sajaukti ar olīveļļu un citronu sulu. Nereti bulguru mēdz aizvietot ar kuskusu.

Lasīt vairāk

Fiksākā mazsālīto gurķu recepte - polietilēna maisiņā

Foto: Privātais arhīvs

Viens no ātrākajiem veidiem, kā tikt pie mazsālītiem gurķīšiem, ir to gatavošana visparastākajā polietilēna maisiņā! Šī turklāt ir ļoti elementāra recepte, kas neprasa buršanos ar sāls un cukura proporcijām vai etiķa daudzuma noteikšanu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!