Svaigi, garšīgi un viegli – salāti ar rukolu: 10 receptes pavasarīgām brīvdienām

Svaigi, garšīgi un viegli – salāti ar rukolu: 10 receptes pavasarīgām brīvdienām
Foto: Shutterstock

Līdz ar sniega nokušanu un arvien spožākajiem saules stariem piezogas skaudra apjausma, ka drīz vien būs jāatvadās no biezajām ziemas jakām un platajiem džemperiem, zem kuriem varēja tik lieliski noslēpt liekos kilogramus. Ir skaidrs, ka laiks teikt ardievas cepešiem, kotlešu kalniem un eļļā peldošiem kartupelīšiem, lai ieviestu ēdienkartē pavasarīgākas vēsmas. Svaigi salāti ir īstais ēdiens, kas palīdzēs tev justies vieglāk un mundrāk, Ja vēlies sākt jaunu, skaistu dzīvi jau šinīs brīvdienās, pagatavo salātus ar rukolas piedevu – mēs šim nolūkam sarūpējām 10 veselīgas un kraukšķīgas receptes.

Rukolas salāti vislabāk saderēs ar citām tikpat veselīgām sastāvdaļām – svaigiem, tvaicētiem vai grilētiem dārzeņiem, vārītām olām un tvaicētu vai grilētu gaļu – vislabāk vistas, liellopa vai tītara.

Ja vēlies, lai salāti ir sātīgāki, papildini tos ar konservētām pupiņām, turku zirņiem vai iepriekš novārītiem graudaugiem: rīsiem, kuksusu, bulguru, grūbām vai apceptām polentas šķēlēm.

Arī mērci rukolas salātiem labāk izvēlēties vieglu – treknas mērces uz majonēzes un krējuma bāzes te nebūs īsti vietā. Rukolas salātu svaigo garšu lieliski papildinās eļļas mērces, kam pievienota citrona, laima sula vai ābolu, aveņu, baltvīna etiķis. Uzlabojot mērci ar kādu karotīti graudu sinepju, medu, sojas mērci vai kapātiem zaļumiem, tā garšos vēl labāk.

Arī balzamiko krēms vai svaigais pesto "piestāvēs" šiem salātiem – it īpaši rukolas pesto, ko mācījām gatavot pirms kāda laiciņa. Recepti atradīsi šeit.

Lai pavasarīgi svaigas un garšīgas tev šīs brīvdienas!

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka