Foto: Shutterstock
Svētku straujā tuvošanās nozīmē tikai vienu – ir pēdējais brīdis, lai padomātu par to, kādas maltītes celt galdā. Ja branga cepeša gatavošana tavos plānos neietilpst, vērts izskatīt citus variantus. Viens no tiem var būt krāsnī cepta zivs – tā būs veselīgāka, liesāka un ātrāk pagatavojama. Iedvesmai izvēlējāmies 12 receptes no "Tasty" krājumiem!

Lielākam ēdāju pulciņam noderēs kāda vesela zivs, piemēram, lasis, forele, jūras asaris vai pāris butes. Tās pirms tam atliks izķidāt, nedaudz iemarinēt (pietiks ar 15 minūtēm), apkaisīt ar garšvielām un ielikt krāsnī. Lasim jo īpaši piestāvēs zaļās tējas lapiņas, bet jūras asarī veic slīpus iegriezumus un tajos saliec citrona šķēlītes labākai garšai. Tāpat par sulīgu zivi vienmēr gādās slepenais ierocis – sāls mētelītis. Zem tā zivs krāsnī pamatīgi pagatavosies un iegūs garšu.

Bet, ja esi apņēmies katram ēdājam pasniegt individuālu zivs gabaliņus, iesakām laša vai foreles steikus un filejas ievīstīt cepampapīra vai folijas pauniņās. Tajās zivi var cept kopā ar kādu dārzeņa gabaliņu, piemēram, burkāniem un jaunajiem kartupelīšiem. Tāpat vienmēr pateicīga izvēle būs zandarts vai kāda cita baltās filejas zivs, kas lieliski garšos kopā ar svaigajiem salātiem. Lai gardi un priecīgi svētki!

Cepampapīrā pagatavota forele ar burkāniem un seleriju

Foto: Shutterstock

Ātrai zivju maltītei – cepampapīra tīstoklītī pagatavoti foreles steiki ar burkāniem un seleriju kātiem. Ļoti vienkārši un gardi!

Lasīt vairāk

Sulīgs, sālī cepts lasis svētku galdam

Foto: Shutterstock

Pavisam vienkārši pagatavojams, bet ļoti sulīgs un gards sālī cepts lasis. Izcils rezultāts bez īpašas piepūles un laikietilpīgiem sagatavošanas darbiem.

Lasīt vairāk

Zaļajā tējā cepts lasis no Džeimija Olivera veselīgo recepšu krājumiem

Lasi iespējams pagatavot ne tikai izcili gardi, bet arī veselīgi. Veselīgs un sabalansēts ēdiens ir viens no nosacījumiem, lai nodzīvotu garu un piepildītu mūžu, saglabājot možu garu arī sirmā vecumā, ir pārliecināts slavenais pavārmākslas virtuozs Džeimijs Olivers.

Lasīt vairāk

Krāsnī cepts lasis ar pesto

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Cepeškrāsnī pagatavots lasis ar gardu pesto un rīvmaizes "cepurīti". Zivs gabaliņus pasniedz kopā ar vārītiem kartupeļiem un salātiem.

Lasīt vairāk

Sāls kažokā cepta zivs

Foto: Shutterstock

Ja vēlas mazliet netradicionāli pasniegt zivi, to var guldīt sāls gultā un cept. Garšos lieliski un itin nemaz nebūs sāļa! Ar norādītajiem produktu daudzumiem pietiks četru cilvēku ģimenei.

Lasīt vairāk

Krāsnī ceptas laša pauniņas

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Sulīgas laša filejas, kas cepoties uzņems citrona un zaļumu aromātus. Cepšanas brīdī sāli nepievieno, to katrs ēdājs pievieno pēc saviem ieskatiem.

Lasīt vairāk

Cepeškrāsnī cepta zivs kurzemnieku gaumē

Foto: Publicitātes foto

Viss ģeniālais ir vienkāršs. Pagatavo savu iecienīto zivi, to papildinot ar Santa Maria piedevu zivīkm ar citronu vai dillēm, kā arī sviesta piciņu. Šādi var gatavot teju jebkuru zivi - lasi, foreli, paliju.

Lasīt vairāk

Krāsnī ceptas butes ar dzērveņu čatniju

Foto: Publicitātes foto

Vienkārša cepta bute ir visgaršīgākā, to praktiski nav iespējams sabojāt (ja vienīgi pārcepot)!

Lasīt vairāk

Zandarta fileja ar sviesta-mārrutku mērci un jaunajiem dārzeņiem

Sviests lieliski sader ar mārrutkiem - maigais kopā ar stipro padara zivs garšu pilnīgu un aromātisku. Pasniedz kopā ar sautētiem dārzeņiem pēc savas gaumes, un tavs šķīvis būs krāsu un aromātu pilns. Recepti piedāvā Linda Telgrena, kulinārā bloga "LindasVirtuve.lv" autore.

Lasīt vairāk

Cepts lasis medus un sinepju marinādē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Zivju ēdienu klasika ir lasis, taču medus un sinepes noteikti nav tā populārākā kombinācija, bet, kas noteikti pelnījusi lielāku slavu. Patīkamais saldums un pikantums rada lielisku garšu buķeti, radot restorāna cienīgu maltīti, kuru var pagatavot ikviens.

Lasīt vairāk

Kaislīgā makšķernieka foreles cepeškrāsnī

Foto: DELFI

Šī ir ārkārtīgi viegla un ātra recepte, ar kuru iepriecināt visus mājiniekus. Foreles ne tikai izdosies gardas, un saglabās visas zivij vērtīgās īpašības, bet virtuvē nebūs jāpavada stundām ilgs laiks.

Lasīt vairāk

Cepts jūras asaris ar fenheli un ķirštomātiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Skaidrs, ka zivis ikdienā mēs ēdam mazāk, nekā vajadzētu, tāpēc šī viegli īstenojamā recepte ir vēl viens atgādinājums tam, ka zivis var pagatavot ļoti dažādi un garšīgi. Šai receptei piemīt Vidusjūras noskaņa, ko piešķir pesto, ķirštomāti un olīvas, tāpēc tā lieliski piestāv šai sezonai, kad saules siltums mūs vēl pilnībā nelutina.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!