Sāļās sviestmaižkūkas jeb "smörgåstårta" īpaši iecienījuši zviedri – šajā valstī tā ir izplatīta aukstā uzkoda. Pildījumi zviedru sviestmaižkūkām mēdz būt dažādi – tās var būt gan zivis un dažādas jūras veltes, gan gaļa un subprodukti, kā arī dažādi veģetārie produktu salikumi, taču neatņemamas sastāvdaļas ir olas un majonēze. Savukārt Baltkrievijā sātīga vistu akniņu torte ar burkānu un valriekstu pildījumu ir tradicionāla kāzu galda sastāvdaļa.
Lai iedvesmotu tevi pagatavot sāļo torti, kas var būt gan lielisks svētku galda akcents, gan garšīga dāvana kādam gardēdim, piedāvājam septiņas sāļo kūku receptes dažādām gaumēm.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit