Foto: DELFI
Pašu salasītās ogas dārzā tā vien vilina uzkarsēt cepeškrāsni un ogas iecept kārdinošā mīklā. Ļaujies šim vilinājumam un palutini mājiniekus vai ciemiņus ar tikko ceptu ogu kūku.

Vai tā būtu ķiršu, melleņu, aveņu vai kādu citu ogu kūka, jebkurā receptē ar pievienotajām ogām var variēt, un tāpēc katru reizi kūka sanāks pavisam citādāka. Kraukšķīga smilšu mīklas pamatne, sulīgs biskvīts vai poraina kefīra mīkla – visās variācijās ogas savu izcilību pierādīs ar uzviju, turklāt, ja pasniegsi silto kūkas gabaliņu ar bumbu saldējuma, tā jau būs augstākā pilotāža.

Garšas bagātībai var pievienot mandeļu vai kokosriekstu skaidiņas, iecepti rieksti arī visai labi derēs, tāpat bezē cepurīte piestāvēs teju katrai kūkai. Vienkāršākā variantā arī pūdercukura kārta gan labi noformēs gala rezultātu, gan saldinās sulīgo ogu cepienu.

Lai vasaras garšām piepildīta nogale!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!