Foto: Shutterstock
Neizbēgami – tad, kad kaut kas labs ir pieejams rokas stiepiena attālumā, tas nemaz tik ļoti nekārojas tā, kā reizēs, kad par to varam vien sapņot. To var attiecināt uz tomātiem, kuri šobrīd nogatavojušies sulīgākajā kulimnācijā. ''Tasty'' nāk talkā ar idejām, ko interesantu pagatavot no tomātiem, ja sviestmaizes un salātus ar krējumu esat atēdušies.

Visbiežāk pirmais, kas nāk prātā, paraugoties uz lielo bļodu ar tomātiem, ir salāti. Taču ko gatavot, ja ar salātiem vien nepietiek, bet tomāti pieejami pārpārēm? Viens no piedāvājumiem ir zupa. Lai arī ierasts krēmzupas gatavot no konservētiem tomātiem, arī svaigi derēs pat ļoti labi. Sagriez tomātus mazākos gabalos, liec uz cepešplāts kopā ar sīpolu riņķiem, ķiploku daivām, kādu paprikas šķēli un apcep dārzeņus. Pēc tam to visu sablenderē ar buljonu vai saldo krējumu, un vasaras zupa gatava!

Ja vēlies likt pie darba cepeškrāsni, pagatavo krāsaino ratatuju vai kādu citu sacepumu, izmantojot sezonā pieejamās dārza veltes, piemēram, puķkāpostu vai jaunos kāpostus un kartupeļus. Ļoti laba izvēle ir pildītie tomāti. Īpaši labi šāds ēdiens izdosies, ja izmantosi brangākās formas tomātus, pildot ar kuskusu, bulguru, dārzeņiem, sēnēm vai sieru. Tāpat tomāti var būt ļoti labs papildinājums jebkuram makaronu ēdienam - spageti vai lazanjai. Nesmādē arī piedāvājumu pagatavot sautējumu. Tomātu salikums ar kabačiem, sviesta pupiņām, papriku un citiem labumiem garšos vairāk nekā lieliski.

Izbaudi sulīgo tomātu sezonu ar pilnu krūti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!