Foto: Shutterstock kolāža
Tā kā šobrīd sulīgas paprikas pākstis daudzviet maksā pat mazāk kā eiro kilogramā, tad ir īstais laiks pagatavot vismaz pāris burciņas kreftīga lečo. Šim dārzeņu mikslim nav vienas konkrētās receptes, tomēr divas sastāvdaļas ir neiztrūkstošas, šķiet, visās šīs gardās uzkodas variācijās. Tie ir tomāti un paprika, kuru savienība tad arī rada specifisko un neaizmirstamo lečo garšu.

Ziemā, atverot lečo burciņu, tās saturs lieti noderēs gaļas un zivju ēdienu, dārzeņu sacepumu, sautējumu, kā arī kartupeļu, pastas, graudaugu un pākšaugu ēdienu papildināšanai. Lečo lieliski garšos arī uz grauzdētas bagetes šķēles, bet tikpat labi šo sulīgi saldskābo miksli var leksēt ar karoti taisni no burciņas, piekožot visparastāko rupjmaizi un piemalkojot vēsu kefīru.

Jau iepriekš skaidrojām, kas jāņem vērā, lai pagatavotu klasisku lečo ungāru labākajās tradīcijās (rakstu atradīsi, lūk, te), bet šoreiz iedvesmai piedāvājam 14 variācijas par lečo tēmu no "Tasty" krājumiem, starp kurām atradīsi arī tādas pašmāju konservēšanas entuzastu fantāzijas lidojuma pērles kā, piemēram, sēņu, gurķu vai zaļu tomātu lečo, kā arī lečo Latgales gaumē.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!