Veģetārās vakariņas: receptes visai ģimenei, ko aizlienēt arī gaļēdājiem

Veģetārās vakariņas: receptes visai ģimenei, ko aizlienēt arī gaļēdājiem
Foto: Shutterstock

Veģetārs ēdiens nebūt nenozīmē, ka nesajutīs sātu un ēstgriba tā arī paliks knapi apvaldīta. Tieši pretēji, ir virkne ēdienu, kas krietni veselīgākā veidā radīs sātu, tāpēc, ja vakarā nav luste cept kotletes, karbonādes un grilēt šašliku, aizlienē kādu no šīm receptēm.

Ja esi lēmis par labu veģetārai maltītei dienas noslēgumā, izvēlies, kādus dārzeņus gatavosi – tie var būt jaunie sakņu dārzeņi (burkāni, kartupeļi, bietes), bet tikpat labi var likt lietā ziedkāpostu, tomātus, baklažānus vai pat sēnes. Ja dārzeņi nešķiet gana sāti jebkādā pagatavošanas veidā, papildini maltīti ar graudaugiem, piemēram, makaroniem, grūbām, pupiņām vai rīsiem. Kreptīgumu piešķirs arī siers, un to var izmantot gan salātos, gan zupās un sacepumos. Savukārt lielos šampinjonus vai portobello sēnes var pildīt ar kūpinātu sieru, dārzeņiem, majonēzi un cept cepeškrāsnī – sanāks ļoti sātīga maltīte.

Tā kā šobrīd zaļumi, salātlapas pieejamas pašā plaukumā, izmanto tos visā godībā, bagātīgi pārkaisot jau pagatavotajam ēdienam, bet, piemēram, spinātus iekļaujot kā maltītes pamatsastāvdaļu zupā vai makaronu trubiņās.

Vecie, labie konservi arī var būt liels atvieglojums šādām vakariņām. Ņem talkā konservētās pupiņas, tomātus un pagatavo sautējumu ar čili. Vēl tomātus var izmantot fiksās zupas pagatavošani, ko sātīgāku padarīs saplucināta mocarella.

Lai sātīgas vakariņas!

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Tasty iesaka