Foto: PantherMedia/Scanpix
Kraukšķīgie un svaigi smaržojošie brokoļi ir vieni no uzturvielām bagātākajiem dārzeņiem. Tos var nopirkt visu gadu arī saldētā veidā – tā ir šo dārzeņu priekšrocība salīdzinājumā, piemēram, ar burkāniem. Turklāt saldētos brokoļos ir tikpat daudz uzturvielu kā svaigos. Brokoļus vari gan tvaicēt, gan cept, kamēr tie kļūst kraukšķīgi, un galvenais – lielākā daļa uzturvielu saglabājas.

Šie veselīgie dārzeņi palīdz cīņā ar lieko svaru, jo satur nelielu kaloriju daudzumu, taču daudz vērtīgu barības vielu. Brokoļu sastāvā ir C vitamīns, folskābe (vairāk nekā citos dārzeņos!), beta karotīns, balastvielas un šķiedrvielas, kas veicina gremošanas orgānu darbību. Brokoļi ir lielisks dzelzs, kālija un citu minerālvielu avots.

Brokoļu un maltās gaļas sacepums pannā - ātrām vakariņām

Foto: Shutterstock
Ja meklē recepti superātrām vakariņām un garšo brokoļi un fenhelis, izmēģini šo fikso recepti - brokoļu un maltās gaļas sacepums ar fenheļa sakni un lapu kāpostiem. 10 minūtes darba un maltīti jau var celt galdā!

Lasīt vairāk

Ātrie makaroni ar turku zirņiem un brokoļiem

Foto: Vida Press
Pasta ar sieru, pasta ar Boloņas mērci, pasta ar tunci... Šovakar - pasta ar turku zirņiem un brokoļiem! Recepte tiem, kuri meklē jaunas garšas un nolēmuši kaut uz brīdi atteikties no gaļas.

Lasīt vairāk

Knorr Fix receptes: Sautējums ar sieru un brokoļiem

Lasīt vairāk

Viltotā brokoļu siera zupa

Izšķirstot Ziemassvētku vecīša atnesto grāmatu, pirmā recepte, kas iekrita acīs - brokoļu siera zupa, noteikti arī tāpēc, ka pilna saldētava ar brokoļiem salikta, un tagad jāsteidz apēst līdz nākamajai ražai, kas nemaz tik tālu vairs nav, paskat, jau februāris.

Lasīt vairāk

Brokoļu saulīte - brokastu olas ar brokoļiem

Foto: Shutterstock
Skaista un vienkārša ideja brokastīm - ceptas olas ar brokoļiem.

Lasīt vairāk

Zaļumos sutināts lasis

Foto: Shutterstock
Lēni cepeškrāsnī sutināts lasis (vai forele) garšo īpaši labi, it īpaši, ja zivs "sēdējusi" uz aromātiskiem dārzeņiem - burkāniem, puraviem, selerijām un brokoļiem.

Lasīt vairāk

Pusdienu omlete ar lēcām un brokoļiem

Gadās, ka lēcas izvārās pārāk daudz - apēd siltas, pēc tam uztaisi salātus - un vēl paliek pāri! Tā nu tapa šādas pusdienas - omlete ar lēcām un brokoļiem, kas šoreiz, starpcitu, arī bija palikuši pāri. It kā recepte tapa, apvienojot bļodiņas ar produktiem ledusskapī, bet rezultāts manuprāt ir atsevišķas receptes vērts, ne tikai no sērijas "ko iesākt ar pārpalikumiem".

Lasīt vairāk

Pavasarīgā brokoļu un spinātu zupa ar redīsu dīgstiem un sieru

Brokoļi, spināti, nedaudz sīpolu un selerijas sakne - to visu papildinot ar svaigiem redīsu dīgstiem, var sanākt ļoti pavasarīga zupa. Recepti iesaka Agnese Kvedere.

Lasīt vairāk

Brokoļu plācenīši ar gurķu mērci

Foto: Shutterstock
Ātrām un sātīgām pusdienām vai launagam - brokoļu plācenīši.

Lasīt vairāk

Laša sacepums ar dārzeņiem un kārtaino mīklu

Viegla un sātīga maltīte - laša sacepums ar dārzeņiem zem kārtainās mīklas "segas". Recepti iesaka "Rimi" veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo!" šefpavārs Normunds Baranovskis.

Lasīt vairāk

Cepti ziedkāposti ar brokoļu mērci

Foto: Shutterstock
Garda, visnotaļ vienkārši pagatavojama recepte no ēdienu mākslinieka, britu virtuves virtuoza Džeimija Olivera repertuāra. Iespējams, liela daļa no nepieciešamajiem produktiem jau atrodama mājās, kāpēc gan nepamēģināt ko jaunu? Šai receptei labi var izmantot gan saldētus, gan arī svaigus dārzeņus. Ēdiena garša mainīsies, ja tiks izmantotas dažādas siera šķirnes.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!