Foto: Shutterstock
Desertu gatavošanai visbiežāk izmantotie produkti ir saldais krējums vai bezpiedevu krēmsiers, tomēr nevajadzētu aizmirst arī par jogurtu, kuram ir gana daudz priekšrocību. Šim produktam ir daudz mazāks tauku saturs, turklāt jogurta gaisīgā, krēmīgā struktūra un maigi skābenā garša lieliski līdzsvaro cukura un citu saldu piedevu klātbūtni desertos.

Tā kā veikalā dažādu veidu jogurtiem ir atvēlēti apjomīgi stendi, tad ir itin vienkārši apjukt plašajā piedāvājumā, mēģinot izvēlēties vispiemērotāko un veselībai draudzīgāko produktu vasarīga deserta gatavošanai. Ņem vērā, ka tauki nav vienīgais "ienaidnieks" slaidām formām, kas varētu būt atrodams jogurtos, jo tiem nereti dāsni pievieno arī cukuru, tāpēc labāk izvēlēties jogurtus bez piedevām. Īpaši būtiski tas ir cilvēkiem, kas ikdienā nav ļoti aktīvi, iesaka "Vivendi" uztura speciāliste Eva Kataja.

Foto: Shutterstock

Speciāliste norāda, ka, pievienojot šādam jogurtam augļus un ogas, kā arī nedaudz cukura, ir iespējams iegūt daudz veselīgāku desertu, kas noderēs gan tiem, kas vēlas uzaudzēt muskuļus, gan tiem, kas cenšas samazināt savu svaru, jo pievienotā cukura daudzumu var kontrolēt katrs pats.

  • Izlasot šo rakstu, uzzināsi, kādēļ daudzi jogurti ar piedevām būtu uzskatāmi par našķiem, nevis veselīgiem, figūrai draudzīgiem produktiem

Uz jogurta bāzes gatavotiem desertiem noderēs ne vien bezpiedevu jogurts, bet arī grieķu jogurts, kam raksturīgs nedaudz lielāks tauku procents, bet līdz ar to arī maigāka, krēmīgāka garša, savukārt kaloriju skaitītājiem ieteicamākā izvēle ir beztauku "skyr" jogurts.

Vienkāršākais jogurta izmantošanas veids ir dažādi kārtojumi, glāzītēs vai burciņās pamīšus liekot sezonas sulīgos augļus, ogas un jogurta kārtas, ko gardākam rezultātam var papildināt ar čia sēklu, zefīru, bezē drumstalu, drupinātu cepumu, biskvīta gabaliņu, saldo brokastu pārslu vai granolas kraukšķu slāni.

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pacietīgākajiem kārumniekiem, kas ir ar mieru gaidīt pāris stundas, līdz savu daļu darba paveiks ledusskapis, iesakām pagatavot maigu jogurta želeju vai, papildinot jogurtu ar olu dzeltenumiem un svaigām avenēm, uztapināt itāliešu iecienīto saldēto desertu semifredo.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!