Viens, divi, gatavs! 12 receptes ātriem desertiem gaisīgos putukrējuma mākoņos

Viens, divi, gatavs! 12 receptes ātriem desertiem gaisīgos putukrējuma mākoņos
Foto: Shutterstock

Vijīgās putās sakulti putukrējuma mākoņi ir ideāls pamats dažādiem ātriem, vasarīgiem desertiem. Iedvesmai piedāvājam 12 kārdinošas receptes ar putukrējuma klātbūtni, pačukstot, ka vairākas no tām ir pagatavojamas vien 5-10 minūtēs.

Sakult putās var tikai treknu saldo krējumu, tādu kuram ir 35 procentu tauku. Jo krējums ir treknāks, jo tas sakulsies noturīgākās putās. Jo krējums ir svaigāks, jo to grūtāk sakult.

Svarīgi, lai krējums būtu auksts un tiktu turēts ledusskapī līdz pēdējam brīdim pirms kulšanas. Ieteicams ledusskapī ielikt arī trauku, kurā tas tiks kults. Aukstajā traukā lej krējumu, pievieno cukuru un kuļ, līdz iegūtas vijīgas putas. Putu noturīgumam pievieno pāris karotes bezpiedevu krēmsiera.

Ja vien putukrējums nav sakūlies sviestā, bet tomēr ir pārlieku stingrs un zaudējis glīto izskatu, to var pielabot, izmantojot dažas karotes saldā krējuma. Pievieno krējumu un turpini vēl pavisam īsu brīdi kult. Svaigais krējums izlīdzinās visus negludumus un pārvērtīs putukrējumu skaistās putās.

Kad putukrējums sakults, to pavisam ātram desertam var papildināt ar augļu vai ogu gabaliņiem, kā arī kokosriekstu vai šokolādes skaidiņām, vai karameļu mērci, Glītākam rezultātam visas sastāvdaļas var kārtām likt stikla burciņās, glāzēs vai deserta trauciņos, papildinot saldo kārtojumu arī ar zefīru gabaliņiem, apgrauzdētām, cukurotām auzu pārslām, kā arī bezē vai šokolādes cepumu gabaliņiem, kas gaisīgajiem putukrējuma mākoņiem piešķirs patīkamu kraukšķīti.

Lai labi garšo!

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.
Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka