Foto: Shutterstock

Burvīgie, garšīgie viltotie zaķi jeb gaļas kukulīši. Samaisi gaļas masu, ieliec maizes cepamajā formā vai vienkārši ar mitrām rokām izveido gaļas kukulīti uz cepamā papīra loksnes, liec uz pannas un cep gatavu. Tikmēr pagatavo kartupeļus vai dārzeņus, salātus, sameklē marinētus gurķīšus.

Toties atdzisušu gaļas kukulīti izmanto sviestmaizēm, uzkodām kopā ar salātiem. Ja vēlies viltoto zaķi izmantot vēlreiz siltajai maltītei, sagriez to biezākās šķēlēs un apcep uz pannas, līdz šķēle izsilst cauri. Turklāt gaļas šķēles iegūs jaunu karamelizētu garoziņu.

Mēs piedāvājam desmit atšķirīgas viltotā zaķa versijas. Katrai ir savs akcentiņš, sava "rozīnīte". Izvēlies sev tīkamāko recepti un iepriecini mīļos ar gardām vakariņām vai pusdienām.

Viltotais zaķis ar gardo glazūru

Foto: Shutterstock

Viltotais zaķis ar piedevām būs ērti pagatavojamas un sātīgas pusdienas vai vakariņas ģimenei, bet atlikušo gaļu nākamajā dienā varēs izmantot, lai uzsmērētu sviestmaizes. Gaļas kukulīša glazūrai izmanto kečupu vai tomātu mērci grilētai gaļai (barbekjū mērci).

Lasīt vairāk

Viltotais zaķis kēksiņu formās ar kartupeļu biezeņa 'cepurēm'

Ja meklē ideju, kā pagatavot viltoto zaķi vien pāris personām, tev lieti noderēs amerikāņu blogeres, "Framedcooks.com" autores Katrīnas Džeksones ideja šo vienkāršo ēdienu pagatavot kā glazūrkēksiņus, proti, cepot mafinu formās un pārsedzot ar gaisīga kartupeļu biezeņa "cepuri".

Lasīt vairāk

Viltotais zaķis ar brūnā cukura glazūru

Viltotais zaķis ir latviešu kulinārijas klasika. Mani vienmēr saista klasisko ēdienu 'uzlabošana' – šoreiz zaķi noglazēju ar pasaldu lipīgu mērci. Laika gaitā esmu izmēģinājusi vairākas glazūras un to sastāvdaļas. Domāju, ka eksperimentējot un garšojot arī jūs atradīsiet savu ideālo garšu un sastāvdaļu kombināciju.

Lasīt vairāk

Ātrais viltotais zaķis ar zilo sieru un šķiņķi

Foto: Shutterstock

Gardais un sātīgais - ātrais viltotais zaķis ar zilo sieru.

Lasīt vairāk

Viltotais zaķis ar vārītām olām pildījumā

Foto: Shutterstock

Ātri pagatavojams viltotais zaķis - nepieciešamas 15 minūtes visu sastāvdaļu sajaukšanai un mīcīšanai un cepeškrāsnī iekšā! Labi garšos arī atdzisis - uz brokastu maizītes.

Lasīt vairāk

Kārtainais maltās gaļas kukulītis

Foto: Shutterstock

Svētku reizē vai kādā lēnā svētdienā var izcept atraktīvo un glīto kārtaino gaļas kukulīti. To pasniedz ar zaļajiem salātiem un mērci.

Lasīt vairāk

Liellopa gaļas viltotais zaķis ar ceptiem sīpoliem un speķi

Foto: Shutterstock

Viltotais zaķis gards gan karsts ar piedevām, gan auksts uz maizes.

Lasīt vairāk

Noras viltotais zaķis viltotā kažokā

Foto: Shutterstock

Noras viltotais zaķis viltotā kažokā no kārtainās mīklas.

Lasīt vairāk

Viltotais zaķis ar majonēzi

Foto: Shutterstock

Viltotais zaķis ar majonēzi ikdienas maltītei vai aukstajam galdam.

Lasīt vairāk

Viltotais zaķis bekona 'kažociņā'

Foto: Shutterstock

Vidusjūras viltotais zaķis - pateicoties siera klātbūtnei, viltoto zaķi (jebšu "mānīgo trusi", kā šo variāciju nokristīja mana meita) ir viegli sagriezt aukstu plānās šķēlēs un likt uz maizes.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!