Teju visās mūsu piedāvātajās receptēs var izmantot gan saldētus, gan konservētus zirnīšus, tādēļ izvēlies tos, kas tev labāk garšo vai ir pa ķērienam. Ņem vērā, ka konservētie zirņi būs maigāki un saldāki, turklāt tie ir jau iepriekš termiski apstrādāti, tādēļ, lai nezaudētu konsistenci, pievieno konservētos zirņus zupai, sautējumam vai citiem termiski apstrādājamiem ēdieniem vien neilgu brīdi pirms gatavošanas beigām.
Arī saldētos zirnīšus nevajadzētu pārlieku ilgi karsēt, jo tad tie zaudēs savu košo krāsu. Īpaši svarīgi tas ir, ja vēlies ar spirgi zaļiem un kraukšķīgiem zirnīšiem izdaiļot salātus vai piešķirt tekstūru un skaistu akcentu kartupeļu biezputrai, omletei vai sautējumam – tādā gadījumā saldētos zirnīšus iepriekš ātri noblanšē, pārlejot ar verdošu ūdeni, pēc 30 sekundēm iegremdē aukstā ūdenī, nokās un pievieno jau gatavajam ēdienam vai pavisam neilgi pirms gatavošanas beigām.
Lai labi garšo!
Ātrā nūdeļu zupa ar konservētiem zirņiem un pupiņām
Ātrā versija par klasisko itāliešu "minestrone" – garda un sātīgā dārzeņu zupa ar nūdelēm, kas būs īsts glābiņš reizēs, kad maltītes gatavošanai ir pavisam maz laika, jo šo zupu iespējams pagatavot vien 20 minūšu laikā.
Vienkāršais dārzeņu sautējums ar vistu un zaļajiem zirnīšiem
Pavisam vienkārši pagatavojams dārzeņu sautējums ar vistas gaļu un zaļajiem zirnīšiem maigā skābā krējumā mērcē, kas garšo gluži kā bērnībā!
Omlete ar zirnīšiem
Apnikusi tradicionālā omlete? Pamēģini omleti ar zaļajiem zirnīšiem.
Liellopa gaļas sautējums krējumā ar kartupeļiem un burkāniem
Burvīgs, sildošs ziemas ēdiens. Brīvākā dienā izsutina lielāku katlu un ģimene būs nodrošināta ar pusdienām vai vakariņām vairākām dienām. Daļu var sasaldēt un izmantot nevaļīgākā dienā. Ēdiena gatavošanai ļoti piemērots būs čuguna katls, bet gaļu var sutināt jebkurā cepešformā, gatavošanas laikā to nosedzot ar vairākās kārtās salocītu foliju.
Dārzeņu zupa ar makaroniem
Vienkārši pagatavojama un garda dārzeņu un makaronu zupa žiglām pusdienām vai vakariņām. Ber zupas katlā burkānus, konservētos tomātus un saldētos zirnīšus – tā viss pagatavosies krietni ātrāk.
Zivs gabaliņi krēmīgā safrāna mērcē ar puraviem
Ātrais zivs sautējums ar puraviem, zaļajiem zirnīšiem, bagātīgu buljona mērci un izsmalcināto safrānu. Var ēst tāpat vai ar kartupeļu biezputru.
Fiksie Rūjienas salāti
Rūjienas salāti ir ātri pagatavojama un garšīga tradicionālā vinegreta alternatīva. Izmantojot vekalos nopērkamās vārītas bietes, šos salātus varēsi pagatavot 10 minūšu laikā.
Zaļo zirnīšu salāti ar olu un sīpolu
Konservēti zaļie zirnīši, vārīta ola, nedaudz majonēzes un sīpols kraukšķīgumam – šos varētu saukt par salātiem "Kad mājās nekā nav". Ļoti ātrs brokastu vai launaga ēdiens, gatavošanas laiks – vien tik, cik novārīt olas!
Siltie griķu, kukurūzas un zaļo zirnīšu salāti
Sildoša un ārkārtīgi vienkārša maltīte pusdienām vai vakariņām – silti griķi ar kukurūzu un zaļajiem zirnīšiem. Maltīti pasniedz bļodiņās un garnē ar melnajām olīvām un lociņiem.
Krēmīga pasta ar zirnīšiem un šķiņķi
Kārdinoši krēmīga pasta ar zirnīšiem, šķiņķa gabaliņiem un kūstošu cieto sieru. Maltīte, kas pabaros pat visizsalkušāko ēdāju un liks vaicāt pēc papildporcijas.
Ātrā dārzeņu - piena zupa
Vienkārša dārzeņu - piena zupa vieglām pusdienām vai launagam.
Nūdeļu zupa ar zirnīšiem
Gardā nūdeļu zupa ar zaļo zirnīšu pākstīm un citiem dārzeņiem. Ātrām un gardām pusdienām.
Zaļo zirnīšu sautējums ar bekonu
Ideāla recepte steidzīgajai ikdienai. Zaļo zirnīšu sautējums kārtīgi pabaros, tam nav nepieciešamas neskaitāmas sastāvdaļas un arī gatavošanas laiks ir visai īss. Šis noteikti ir ļoti labs veids, lai atklātu, cik dažādi un gardi pagatavojami saldēti zaļie zirnīši.
Rudenīgais risoto ar saldajiem kartupeļiem, šķiņķi un zaļajiem zirnīšiem
Risoto ar neparasti garšīgu pavērsienu – mīkstiem saldajiem kartupeļiem un zirnīšiem pildījumā. Uz šķīvja pa virsu izkārtotās kartupeļa šķēlītes un Parmas šķiņķis vēl jo vairāk papildinās maltīti un piešķirs tai rudenīgu noskaņu. Vislabāk garšos, ja risoto tiks pagatavots no arborio rīsiem.
Veselīga vistas zupa ar grūbām, citronu un čili
Grūbas ir mūsu nacionālais lepnums, zirnīši zupai piešķir košumu, bet maigā vistas gaļa, salikumā ar aso čili un veselīgo citronu, rada spēcinošu garšu buķeti, kura palīdzēs noturēt veselību un ātri vien dabūs uz kājām savārgušos .