Foto: Shutterstock
Gada nogales svētku karuselī konservēti vai saldēti zaļie zirnīši ir atrodami teju katra ledusskapja krājumos, jo bez tiem rasolu pagatavot gluži vienkārši nav iespējams. Ko iesākt, kad svinības jau garām, bet sanācis "uz akciju" iepirkt tā pavairāk zirnīšu, ko tā arī nav sanācis izmantot? Mums ir 15 idejas darbdienu maltītēm, kur šis produkts lieti noderēs.

Teju visās mūsu piedāvātajās receptēs var izmantot gan saldētus, gan konservētus zirnīšus, tādēļ izvēlies tos, kas tev labāk garšo vai ir pa ķērienam. Ņem vērā, ka konservētie zirņi būs maigāki un saldāki, turklāt tie ir jau iepriekš termiski apstrādāti, tādēļ, lai nezaudētu konsistenci, pievieno konservētos zirņus zupai, sautējumam vai citiem termiski apstrādājamiem ēdieniem vien neilgu brīdi pirms gatavošanas beigām.

Arī saldētos zirnīšus nevajadzētu pārlieku ilgi karsēt, jo tad tie zaudēs savu košo krāsu. Īpaši svarīgi tas ir, ja vēlies ar spirgi zaļiem un kraukšķīgiem zirnīšiem izdaiļot salātus vai piešķirt tekstūru un skaistu akcentu kartupeļu biezputrai, omletei vai sautējumam – tādā gadījumā saldētos zirnīšus iepriekš ātri noblanšē, pārlejot ar verdošu ūdeni, pēc 30 sekundēm iegremdē aukstā ūdenī, nokās un pievieno jau gatavajam ēdienam vai pavisam neilgi pirms gatavošanas beigām.

Lai labi garšo!

Ātrā nūdeļu zupa ar konservētiem zirņiem un pupiņām

Foto: Shutterstock

Ātrā versija par klasisko itāliešu "minestrone" – garda un sātīgā dārzeņu zupa ar nūdelēm, kas būs īsts glābiņš reizēs, kad maltītes gatavošanai ir pavisam maz laika, jo šo zupu iespējams pagatavot vien 20 minūšu laikā.

Lasīt vairāk

Vienkāršais dārzeņu sautējums ar vistu un zaļajiem zirnīšiem

Pavisam vienkārši pagatavojams dārzeņu sautējums ar vistas gaļu un zaļajiem zirnīšiem maigā skābā krējumā mērcē, kas garšo gluži kā bērnībā!

Lasīt vairāk

Omlete ar zirnīšiem

Apnikusi tradicionālā omlete? Pamēģini omleti ar zaļajiem zirnīšiem.

Lasīt vairāk

Liellopa gaļas sautējums krējumā ar kartupeļiem un burkāniem

Burvīgs, sildošs ziemas ēdiens. Brīvākā dienā izsutina lielāku katlu un ģimene būs nodrošināta ar pusdienām vai vakariņām vairākām dienām. Daļu var sasaldēt un izmantot nevaļīgākā dienā. Ēdiena gatavošanai ļoti piemērots būs čuguna katls, bet gaļu var sutināt jebkurā cepešformā, gatavošanas laikā to nosedzot ar vairākās kārtās salocītu foliju.

Lasīt vairāk

Dārzeņu zupa ar makaroniem

Vienkārši pagatavojama un garda dārzeņu un makaronu zupa žiglām pusdienām vai vakariņām. Ber zupas katlā burkānus, konservētos tomātus un saldētos zirnīšus – tā viss pagatavosies krietni ātrāk.

Lasīt vairāk

Zivs gabaliņi krēmīgā safrāna mērcē ar puraviem

Ātrais zivs sautējums ar puraviem, zaļajiem zirnīšiem, bagātīgu buljona mērci un izsmalcināto safrānu. Var ēst tāpat vai ar kartupeļu biezputru.

Lasīt vairāk

Fiksie Rūjienas salāti

Rūjienas salāti ir ātri pagatavojama un garšīga tradicionālā vinegreta alternatīva. Izmantojot vekalos nopērkamās vārītas bietes, šos salātus varēsi pagatavot 10 minūšu laikā.

Lasīt vairāk

Zaļo zirnīšu salāti ar olu un sīpolu

Konservēti zaļie zirnīši, vārīta ola, nedaudz majonēzes un sīpols kraukšķīgumam – šos varētu saukt par salātiem "Kad mājās nekā nav". Ļoti ātrs brokastu vai launaga ēdiens, gatavošanas laiks – vien tik, cik novārīt olas!

Lasīt vairāk

Siltie griķu, kukurūzas un zaļo zirnīšu salāti

Sildoša un ārkārtīgi vienkārša maltīte pusdienām vai vakariņām – silti griķi ar kukurūzu un zaļajiem zirnīšiem. Maltīti pasniedz bļodiņās un garnē ar melnajām olīvām un lociņiem.

Lasīt vairāk

Krēmīga pasta ar zirnīšiem un šķiņķi

Kārdinoši krēmīga pasta ar zirnīšiem, šķiņķa gabaliņiem un kūstošu cieto sieru. Maltīte, kas pabaros pat visizsalkušāko ēdāju un liks vaicāt pēc papildporcijas.

Lasīt vairāk

Ātrā dārzeņu - piena zupa

Vienkārša dārzeņu - piena zupa vieglām pusdienām vai launagam.

Lasīt vairāk

Nūdeļu zupa ar zirnīšiem

Gardā nūdeļu zupa ar zaļo zirnīšu pākstīm un citiem dārzeņiem. Ātrām un gardām pusdienām.

Lasīt vairāk

Zaļo zirnīšu sautējums ar bekonu

Ideāla recepte steidzīgajai ikdienai. Zaļo zirnīšu sautējums kārtīgi pabaros, tam nav nepieciešamas neskaitāmas sastāvdaļas un arī gatavošanas laiks ir visai īss. Šis noteikti ir ļoti labs veids, lai atklātu, cik dažādi un gardi pagatavojami saldēti zaļie zirnīši.

Lasīt vairāk

Rudenīgais risoto ar saldajiem kartupeļiem, šķiņķi un zaļajiem zirnīšiem

Risoto ar neparasti garšīgu pavērsienu – mīkstiem saldajiem kartupeļiem un zirnīšiem pildījumā. Uz šķīvja pa virsu izkārtotās kartupeļa šķēlītes un Parmas šķiņķis vēl jo vairāk papildinās maltīti un piešķirs tai rudenīgu noskaņu. Vislabāk garšos, ja risoto tiks pagatavots no arborio rīsiem.

Lasīt vairāk

Veselīga vistas zupa ar grūbām, citronu un čili

Grūbas ir mūsu nacionālais lepnums, zirnīši zupai piešķir košumu, bet maigā vistas gaļa, salikumā ar aso čili un veselīgo citronu, rada spēcinošu garšu buķeti, kura palīdzēs noturēt veselību un ātri vien dabūs uz kājām savārgušos .

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!