Šis itāliešu deserts tradicionāli tiek gatavots no "savoiardi" cepumiņiem jeb "dāmu pirkstiņiem", kas izmērcēti stiprā espereso (kafija parasti tiek "uzfrišināta" ar šļuciņu amaretto, ruma vai cita stiprā alkohola) un kārtoti traukā, pamīšus ar saldu, treknu un gaisīgu maskarpones-olu krēmu.
Ir arī ne mazums versiju, kur tiramisu tiek papildināts ar ogām, augļiem, medu, šokolādi un citām garšīgām sastāvdaļām. Šoreiz izvēlējāmies saldos kārtojumus ar zemeņu klātbūtni, jo, mūsuprāt, svaigās un nedaudz skābenās zemeņogas lieliski kontrastē ar tiramisu cukursaldo dabu.
Šī saldā ēdiena gatavošanai vari izmantot ne vien lielāka izmēra traukus, kā ierasts, bet kārtot sastāvdaļas stikla glāzēs – šādi pasniegts tiramisu izskatīsies īpaši kārdinošs, jo būs saskatāmas visas tā kārtiņas. Ja vēlies, vari saldo kārtojumu veidot arī apaļā tortes formā, gar malām stateniski liekot "dāmu pirkstiņus" – tiramisu torte izskatīsies ļoti pievilcīga.
Pagatavo kādu no septiņām mūsu piedāvātajām tiramisu variācijām, lai uzzinātu, kādēļ Itālijā tas tiek dēvēts arī par eņģeļu ēdienu.
Lai labi garšo!