Foto: Shutterstock
Zemeņu sezona ir sākusies pilnā sparā, tādēļ jādomā arvien jauni veidi, kā pēc iespējas garšīgāk realizēt saldās odziņas. Māmiņdiena ir īstais brīdis, lai pagatavotu patiešām karalisku desertu – zemeņu tiramisu. Mēs apsolām, ka šis ogu, krēma un cukurotu cepumiņu kārtojums liks garšas kārpiņām notirpt no baudas. Un, kas pats labākais, to varēsi pagatavot bez cepšanas un vārīšanas.

Šis itāliešu deserts tradicionāli tiek gatavots no "savoiardi" cepumiņiem jeb "dāmu pirkstiņiem", kas izmērcēti stiprā espereso (kafija parasti tiek "uzfrišināta" ar šļuciņu amaretto, ruma vai cita stiprā alkohola) un kārtoti traukā, pamīšus ar saldu, treknu un gaisīgu maskarpones-olu krēmu.

Ir arī ne mazums versiju, kur tiramisu tiek papildināts ar ogām, augļiem, medu, šokolādi un citām garšīgām sastāvdaļām. Šoreiz izvēlējāmies saldos kārtojumus ar zemeņu klātbūtni, jo, mūsuprāt, svaigās un nedaudz skābenās zemeņogas lieliski kontrastē ar tiramisu cukursaldo dabu.

Šī saldā ēdiena gatavošanai vari izmantot ne vien lielāka izmēra traukus, kā ierasts, bet kārtot sastāvdaļas stikla glāzēs – šādi pasniegts tiramisu izskatīsies īpaši kārdinošs, jo būs saskatāmas visas tā kārtiņas. Ja vēlies, vari saldo kārtojumu veidot arī apaļā tortes formā, gar malām stateniski liekot "dāmu pirkstiņus" – tiramisu torte izskatīsies ļoti pievilcīga.

Pagatavo kādu no septiņām mūsu piedāvātajām tiramisu variācijām, lai uzzinātu, kādēļ Itālijā tas tiek dēvēts arī par eņģeļu ēdienu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!