Foto: Publicitātes attēls
Bagātīga un vērtīga brokastu putra no septiņu graudu pārslām, kas papildināta ar kakao, kanēlī apceptiem āboliem, plūmēm un karamelizētiem lazdu riekstiem. Recepti piedāvā restorāna "Fazenda" šefpavārs Pāvels Skopa. Tā radīta "Putras programmas" ietvaros.
45Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

7 graudu pārslas piens1 ĒKkakao sviests cukurs2 ĒKbaltvīns kanēlis skābi āboli plūmes lazdu rieksti

Sagatavošana

1

Ābolus nomizo, sagriež gabaliņos, apber ar kanēli un iejauc to. Paralēli uz pannas vai katliņā izkausē cukuru, līdz veidojas zeltaina karamele. Lēnām un uzmanīgi, turpinot sildīt un nepārtraukti maisot, karamelē lej baltvīnu. Karameli ir jāizšķīdina vīnā, to turpinot vārīt, līdz veidojas sīrupaina konsistence. Sīrupā liek ābolus un karsē tos, līdz sīrups ir uzsūcies.

2

Var darīt arī vienkāršāk – ābolus apber ar kanēli un cukuru un cep krāsnī.

3

Plūmes griež uz pusēm, izņem kauliņu, pusītes apber ar cukuru un cep krāsnī 10 minūtes (apmēram 180°C), līdz cukurs izšķīdis un plūmes izkarsušas.

4

Lazdu riekstus grauzdē krāsnī, lai norīvētu miziņu vai lieto jau lobītus riekstus. Pannā vai katliņā cukuru kausē zeltainā karamelē, tajā ber riekstus un kārtīgi izmaisa, atdzesē un sagriež smalkāk.

5

Pārslas vāra pienā (izmanto tik daudz pārslu un piena, cik norādīts uz paciņas), pievieno cukuru, kakao un sviestu. Vāra līdz pārslas mīkstas.

6

Putru pasniedz traukā, pārējās sastāvdaļas kārtojot virsū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!